Teknobaz Rotating Header Image

Bulaşık Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilir?

bulaşık_makinesi_alırken_nelere_dikkat_edilirVe gün gelip çattı yeni yuvanızı kuracaksınız veya mevcut bulaşık makineniz arızalandı, yenileyeceksiniz. Peki bulaşık makinesi alırken nelere dikkat etmek lazım. Madde madde açıklıyoruz.

Çağımızın en önemli konusu enerji tüketimi, alırken mi? tasarruf edicez yoksa kullanırken mi? ilk önce ona karar vermelisiniz. Eğerki kafanız rahat bütçeniz bol ise hiç düşünmeden 2000 TL üstü bir bulaşık makinesi alarak birazdan bahsedeceğimiz özelliklerin hepsini içinde barındıran bir bulaşık makinesine sahip olabilirsiniz. Ama bizim size tavsiyelerimizle çok güzel bir fiyat/performans ürünü alabilirsiniz.

Enerji verimliliği;  A+++ bir ürün en idealidir fakat A+ işinizi gayet rahat görür.

Su tüketimi; 7lt en düşük değer ve 14 lt en yüksek değer karşımıza çıkıyor. 7 lt tükketiğini iddaa eden ürünler eko moddaki değerini vermekteler, çoğu zaman eko mod işinizi görmeyeceği için, karma yada yoğunu programı seçtiğiniz de 14 lt ya kadar tüketiminiz olacaktır. Fiyat/peformans ürünler 14 lt tüketim zaten karşılamaktalar. Elde yıkamaya göre zaten tasarruf edeceksiniz.

Program sayısı; 6 programlı ürünler mevcut tamamen zevkinize kalmış ama 2 programlı bir ürün gayette işinizi görecektir.

Kapasite; 13 kişilik ürün ile 12 kişilik ürünün boyutları aynı, tek kazanımınız hareketli üst çekmece ve 3. çekmecenin olmasıyla büyük boyutlu tabak ve tencelere yer açabilirsiniz.

Malzeme kalitesi; Dış yüzey paslanmaz çelik veya inox uzun yıllara dayanır. Dış yüzey boyada olsa kullanacağınız ürün en fazla 10 yıl kullanacaksınız. İç yüzeyde kenarlar standart paslanmaz çelik olurken, düşük fiyatlı ürünlerde taban plastik olabiliyor. Bu duruma özellikle dikkat edin 100 TL fazlada olsa çelik tabanlı bir ürün alın. Sıcak su temas ettiği için plastik genleşmekte ve büzüşmekte ve sert bir darbede plastik çatlama yapmakta. Bu durum üretici tarafından kullanıcı hatası kabul edilmekte ve garanti kapsamında sayılmamakta. Çekmece malzemesi çelik ve boyalı olabiliyor. Dış yüzeyde çelik olmasada olur dedik ama çekmecede mutlaka çelik tercih edin. Boyalı çekmeceler sıcak suya maruz kaldığı için boyası atmakta, küf yaparak deforma olmaktalar.

Diğer ayrıntılar; Mutlaka çocuk kilidi olan bir cihaz alın. Sizin veya misafir gelen çocuklar teknolojiye çok meraklılar. Ürünlerde güzel ışılar saçmakta genellikle ve tuşlara basıldığında cihaz durabilir. Bulaşık makinesi deterjan kullandığında eğer kapatılırsa, programı baştan başlatmanız gerekecek.

Bir tavsiye; Parlatıcı yerine sirke kullanabilirsiniz. Parlatıcı ile aynı işlevi görürken, aynı zamanda makinenizin gider ve kanallarında oluşan kireç birikintilerinide temizlemeye yardımcı olacaktır.

Olumsuz durumlar; Bulaşık makinesi programı bitirdiğinde deterjan erimemiş haznede kalmış ise, haznanin tam karşısına büyük boyutlu tabak konulması sonucu hazne kapağı tam açılamamış ve deterjan erimemiş demektir. Yıkama sonunda tabaklarda su kalması sorunu genellikle parlatıcı ayarı yüksek ayarlanmış olabilir. Makine tabanında su kalması; gider filtresi tıkalı veya program hemen bitiminde kapağın açılmasından kaynaklanır. Program bitiminde 20dk kapağı açmamalısınız. Makine son bir kez daha su boşaltma yapacaktır.

Güzel günler temiz bulaşıklar.

Comments are closed.