Teknobaz Rotating Header Image

Cep Telefonundan Mobil Kaza Tespit Tutanağı Doldur

[Teknobaz] Mobil Kaza TutanağıKaza olduğunda kağıt form olarak düzenlenen Kaza Tespit Tutanağı artık akıllı cep telefonlarından doldurulabilecek.

“Mobil Kaza Tutana​ğı”, Sigorta Bilgi ve Göze​tim Merkezi (SBM) tarafından yapılmış. Mobil Kaza Tutana​ğı cep telefonu uygulaması ile tutanak doldurma işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz.

Bu cep telefonu uygulaması ile kağıt forma ve kağıt kaleme ihtiyaç kalmayacak. Araç plakası ve T.C. numarası ile bir çok bilgiye otomatik ulaşabileceksiniz.

Uygulamayı cep telefonuna indirdikten sonra Araç plaka ve T.C. No ile giriş yapıyorsunuz. Daha sonra uygulama menü ekranları ile sizi yönlendiriyor.

Google Play Mobil Kaza Tespit Tutanağı [Android]

App Store Mobil Kaza Tespit Tutanağı [İOS]

Kısaca; Mobil Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Doldurulur?

Yeni Kaza Ekle: Bu seçenekle yeni kaza tutanağı doldurma işlemi başlar. Daha sonra kazaya karışan araç sayısı girilir.

Kaza Resimleri: Kazaya karışan araçların resimlerinin ve kaza yeri resimlerinin eklenebileceği alandır.

Kaza Yeri Bilgileri : Kazanın gerçekleştiği yer bilgilerinin girileceği alandır. Bu alandaki bilgiler konumunuza bağlı olarak otomatik olarak gelecektir.

Haritada Göster:“Haritada Göster”özelliği ile bulunduğunuz yeri görüntüleyebilir; en önemlisi kaza yerinin doğru olmadığı düşünlüyor ise buradan doğru nokta seçilerek ilerlenebilir

Mobil uygulamamızdan formu doldurarak kaza ihbar girişi yapılması esnasında kazaya karışan araçların uygun yerlere çekilmesi gerekmektedir. Aracımı uygun yere çektim butonuna basarak araç bilgileri alanına geçiş yapılır.

Araç Bilgileri: Kazaya karışan araçların plakası, TC No veya Vergi no bilgileri doldurulduktan sonra “Poliçe Bilgileri Getir”butonuna basılarak poliçe bilgileri ekrana getirilir.

Plaka, Tc No veya Vergi No alanları doldurularak “Poliçe Bilgileri Getir” butonuna basıldığında poliçe no görüntülenir. Eğer uygulama kullanılmadan önce plaka ve kimlik bilgisi profile kaydedilirse kaza anında bu bilgilerin Profilden Getir butonu ile hızlıca getirilmesi sağlanabilir.

Çarpışma Bölgesi Ekleyinbutonuna basıldığında kaza oluş esnasında aracınilk hangi bölgedehasar aldığı işaretlenir.

Araç 2 butonu ile Kazaya karışan ikinci aracın poliçe bilgileri girilir. Kazaya karışan 2. Aracın kaza oluş esnasında ilk hasar aldığı bölge işaretlenir.

Görgü Tanıkları Listesi: Kaza anını gören tanık bilgileri girilir.

Sürücü Bilgiler: Kazaya karışan araçların sürücülerinin bilgileri girilir. Bu ekranda email bilgisinin girilmesi önemlidir; çünkü kayıt tamamlandıktan sonra tutanak pdf olarak mail atılacaktır. SMS ile ilgilendirilmek isteyen sürücülerin Cep Telefonu girmesi de önem arz etmektedir.

Mobil Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Doldurulur? kullanım klavuzu için tıklayınız.

Kazasız, tutanaksız günler dileriz…

2 Yorum

  1. Uzm. psk. Mustafa GÖDEŞ says:

    Çok faydalı oldu.

  2. Uzm. Psikolog Mustafa GÖDEŞ says:

    Çok faydalı oldu.