Teknobaz Rotating Header Image

Chrome: Konum Bilgisi Nasıl Kapatılır?

chrome_logoÄ°nternet büyük mecra, Her geçen gün tarayıcılarda yeni özellikleriyle karşımıza çıkıyorlar. Google’ın geliÅŸtirdiÄŸi Chrome internet tarayıcı en hızlı geliÅŸen ve bize yeni özellikleri en önce sunan tarayıcıların başında geliyor. Chrome yeni özelliklerinden birtanesi de konum bilgimizi sitelerle paylaÅŸarak bize daha yerel hizmetler vermeyi planlıyor.  Bu özellikle konumumuz kullanmak isteyen siteler, tarayıcı adres çubuÄŸunun hemen altında bizden konum bilgimizi paylaÅŸmak isteyip istemediÄŸimizi soruyorlar. Konum bilgimizi paylaÅŸtıktan sonra önemli olan kapatmak istediÄŸimizde ortaya çıkıyor. Chrome konum bilgimizi kapatmak istediÄŸimizde aynı duyarlılıkla bize sormuyor. Konum bilgisini kapatmak için Chrome tarayıcının Ayarlar menüsünde biraz gezintiye çıkmalıyız.

Konum bilgisini kapatmak için;

Chrome tarayıcı penceresinde sağ köşedeki kapat tuşunun altındaki özelleştir tuşuna basıyoruz.

Açılan menüden Ayarlar menüsüne giriyoruz.

Ayarlar sayfasının en alta yer alan GeliÅŸmiÅŸ ayarları göster‘i seçiyoruz.

Gizlilik baÅŸlığı altından İçerik ayarları‘nı seçiyoruz.

Açılan pencerede Konum başlığı altında ayar seçenekleri sunulmakta.

Daha önce konum bilgisi paylaÅŸtığımız siteleri görmek için Ä°stisnaları yönet‘i seçiyoruz.

Listede bulunan konum paylaşılmış sitelerin adres ve isimleri gözükmekte, kapatmak istediğimiz site için sağ tarafındaki çarpı işaretine basmamız yeterlidir.

Konumumuzu paylaşmamızı isteyen siteler genelde alışveriş siteleri ve harita uygulama siteleri google maps, yandex harita vb.

Goolge Chrome İnternet Tarayıcısı

4 Yorum

  1. nevzattosun says:

    Bunu beÄŸeniyorum

  2. cok tşk ederim gayet faydalı bilgi

  3. Hasan says:

    Konum bilgisi kapalı olmasına rağmen haritada tam olarak nerede olduğum görünüyor. Konum bilgisini tamamen açıp kapatmak mümkün değil mi?

  4. Aras says:

    Ben oğlumu takip ediyordum konumdan 1 hafta önceye kadar ama 10 günün hiç bir şekilde takip edemiyorum face de yakındaki arkadaşlardan takip ediyordum telefondaki bütün ayarlar tam herşey açık ne yapmış olabilirde konumu kapatmış olabilir lütfen yardımcı olun