Teknobaz Rotating Header Image

Unutulan Banka Hesapları Sorgulama

[Teknobaz] Unutulan Banka HesaplarıBankada hesabız var ve 10 yıl boyunca herhangi bir iÅŸlem yapmadınız. Kanun gereÄŸi banka hesabınız devlete aktarılıyor. Unutulan banka hesaplarını Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu‘nun Zaman Aşımı Hesapları Ön Bildirim Sorgulama sayfasından öğrenebilirsiniz.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu‘nun uyarılarına göre bankalarda unutulan banka hesaplarını almak isteyenler 15 Haziran 2013 tarihine kadar ilgili bankaya baÅŸvurmaları gerekiyor. Gerekli baÅŸvuru yapılmadığında banka hesaplarındaki paralar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecekmiÅŸ.

  • Zamanaşımına uÄŸrayan unutulan banka hesapları listesi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu internet sitesinde dört ay müddetle ilan edilecektir.
  • Listede isim ve hesap bilgileri yer alan kiÅŸilerin en geç 15 Haziran 2013 tarihine kadar hesaplarının bulunduÄŸu bankanın ilgili ÅŸubesine geçerli kimlik belgeleri ile baÅŸvurmamaları halinde yasa gereÄŸi zamanaşımına uÄŸramış olan mevduat, emanet hak ve alacakları Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecektir.

Unutulan Banka Hesaplarını Sorgula – Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu

Comments are closed.