Teknobaz Rotating Header Image

Tuvalette Klozet Kapağını Kapat

[Teknobaz] Klozet kapakKlozet kapağını neden kapatmalıyız? Tuvaletler mikropların daha çabuk üreyip, bulaşabildiği yerlerdir. Ev, işyeri vb. gibi alanlarda kullandığımız klozetlerin kapatılması sağlık açısından çok önemli.

Neden?

 

Klozet kapağının kapatılmadan çekilen sifonun sıçrattığı sular 5 metre ileriye sıçrayabiliyormuş. Genellikle banyo ortamında bulunan klozetlerden sıçrayan sular diş fırçası, havlu ve temas edilen yüzeylere bulaşabiliyormuş.

Doktor Öz, sifonun her çekildiÄŸinde çarpışan su partiküllerinin 5 metrekarelik bir alana birbirinden tehlikeli üç ayrı bakteriyi yaydığını söyledi. Doktorumuz bunu ispatlamak için bir tuvaletteki diÅŸ fırçası, tuvalet kağıdı, havlu, bornoz, bone gibi eÅŸyalardan örnekler alıp, laboratuvarda inceletmiÅŸ. Sonuç: Havludan elektrik düğmesine kadar tuvalette bulunan her ÅŸey, korkunç bir mikrop yuvası…

Yine aynı şekilde, sürekli açık bırakılan klozet kapağından sıcak havalarda veya kalorifer ortamında suyun buharlaşması sonucu kirli su damlacıkları havlu, diş fırçası ve zemin üzerine bulaşabiliyormuş.

Bunun gibi görünmeyen bir kirlilikten korunmak, kişisel hijyeni sağlamak için klozet kapağını kapatınız.

Tuvaleti kullanırken klozet kapağını kapatmayın!

Klozet kapağı ne işe yarar?
Tuvalet kullanımında dikkat edilecek husular.

Comments are closed.