Teknobaz Rotating Header Image

Yazı ve Mesajlarını Online Şifrele, Paylaş

[Teknobaz] ŞifreleBir yazı veya mesajınızı online güvenli olarak paylaşabilmenizin bir yolu o yazıyı şifrelemek, kriptolamaktır.

Kriptoloji, şifre bilimidir. Çeşitli iletilerin, yazıların belli bir sisteme göre şifrelenmesi, bu mesajların güvenlikli bir ortamda alıcıya iletilmesi ve iletilmiş mesajın deşifresiyle uğraşır.

Mesajlarınızı online olarak şifreleyebileceğiniz ve sadece şifresini verdiklerinizin görebilmesi imkanı sağlayan sitelerden biri de; Encrypt Text or Message Online

Encrypt Text or Message Online sitesinde yazıyı şifreleyip, arkadaşınıza gönderiyorsunuz. Şifreyi arkadaşınız girerek -daha önceden bilmesi veya ikinizinde bildiği bir soru şeklinde göndermeniz tavsiye edilir- yazıyı sadece kendisi okur. Sitenin kullanımı şöyle;

  • Please enter password kısmına sadece sizin e paylaÅŸacağınız kiÅŸinin bilmesini istediÄŸiniz ÅŸifreyi girin;

  • Enter text which you would like to encrypt or decrypt; bölümüne ÅŸifrelenecek metni girin.
  • Select action, kısmında metni ÅŸifrelemek isterseniz Encypt, ÅŸifrelenmiÅŸ metnin orjinal halini görmek için Decrypt seçeneklerini seçiniz.

Örnek olması için ÅŸifrelenmiÅŸ metnimiz; Åžifre; “Teknobaz”; Metnin ÅŸifresini çözüp okumak size kalmış

========== Encrypted with Encrypt Easy Text Encryption ==========
PrFl6CtLJp6DUGFDuzy9/kjbOcFi2Kv9Th3FCdnXgqb6Cjf8Ms/DoFy/Wu1fDAB77
2c2JRUk/MADBQbmRXJdbRPulAITQ1Xs4LemwYnwQmY4EZgh6gbwqqMRHbAXyS/FW4
AF70nfCPK7ydvppR9hMQzX1tLU/XOSzwxQAgX5W2MBdWpBO4cGoV0SU2cXfqax==
=========== More info at http://www.encrypt-easy.com ============

Encrypt Text or Message Online – Yazı ve Mesajlarını Online Åžifrele, PaylaÅŸ

2 Yorum

  1. srht says:

    Birinin sevgilisi olmak..BaÅŸka hiç kimse tarafndan dokunulmmak, konuÅŸulmamak, bakılmamak htta! Biraz korunmak, biraz şımarmak….Bir kaç çeÅŸit yemek yapmak, Ä°stiklal caddesnde sıkı sıkı elini tutmak, belki film izlemek ama mutlaka çekirdek çitlemek, bi yerlerde çay içmek, Pazar sabahı kahvaltısı etmek uzun uzun, sahilde yürüyüş yapmak gibi küçük ama zor heveslerim var!…Kek yapmayı da öğrenmek lazım aslında bi ara! Ya acıkırsa…Sabahları uyandığımda “günaydın sevgilim” mesajları görmek istiyorum telefonumda. Gün içinde özlediÄŸim birisi olsun istiyorum. Özlemek istiyorum birini. Çok özlersem dayanamayıp gidip sarılmak istiyorum. Dayanamamak istiyorum!..Çalışırken, düşünmek istiyorum sonra onu! Aklımda olduÄŸu için gülümsemek istiyorum ara ara… GülümsediÄŸim için daha çok çalışmak…Birini sevmek istiyorum; hiç kimseyi sevmediÄŸim gibi, biri sevsin istiyorum beni, hiç sevilmediÄŸim gibi…Biri o kadar çok sevsin ki beni, hatalarımı da sevsin istiyorum!O kadar çok sevsin ki; hata yapmaktan ödüm kopsun! Kıskansın istiyorum biri beni! Sorsun istiyorum ..nerdesin… diye, “Hatta kim aradı bakayım” diye! Ben sormam ama, korkmasın. O sorsun..Biliyo musun ne oldu?” ile baÅŸlayan heyecanlı cümlelerimin sonuna kadar tahammül etsin istiyorum biri bana. Mutlaka ipe sapa gelmz bir ÅŸey olmuÅŸtur ama dinlesin sonuna kadar. Ya bi yavru kedi macerası ya da iÅŸte ona benzer bir ÅŸeyler olmuÅŸtur.Ben de her seferinde sanki bahçeyi kazmışımda hazine bulmuÅŸum gibi heyecanla ve öneminin üzerine basa basa anlatırım ya, dinlesin iÅŸte. “Ya, evet, çok mühim bir ÅŸeyler olmuÅŸ” falan desin bi de sonunda…Birinin elini tutmakla, birinin elini, sıkı sıkı tutmak arasnda çok fark var!Ya tutarsın ya da tutmazsın ya da, tutmuÅŸ gibi yaparsın iÅŸte.Ben yapmam!Bunu zaten bilirsin.Kimin elini tutacağını yani.Deneyerek bulmazsın.Sadece bilirsin.Bilmek!Açıklaması yok.Ve ben elini sıkı sıkı tutmayacağımı bildiÄŸim hiç kimseyle Ä°stiklal caddesine gitmeyeceÄŸim!Heyecanla ve özene bezene olmadıktan sonra kimseye yemek yapmayacağım!Repliklerin bir anlamı yoksa, kimseyle film seyretmeyeceÄŸim.Zaten çekirdeÄŸi unutsun bile, asla olmaz :):)

  2. erol says:

    ELEKTRONİK ESYA,BİLGİSAYAR, BEYAZ ESYA SATAN BENİMEVİM MAGAZASINDAN ELEKTRONİK ESYA ALDIM ALDIGIM ÜRÜN ARIZALI CIKTI 3 ATDA BİR NEDENİ BELİRSİZ SEKİLDE ARIZALANIP DURUYORDU BUNUN İCİN ÜRÜNÜ ALDIGIM MAGAZANIN ÇAGLAYAN SUBESİNE GİDDİM ( ORADAN ALMISTIM ) DURUMU ANLATTIM DİREKMEN BİRSEY YAPAMAYIZ DEYİP GÖNDERDİLER BENDE MAGAZANIN MERKEZİNE DURUMU ANLATTIM ADIMI,ADRESİMİ,TEL NUMARAMI,E-MAİL ADRESİMİ,VE ENGELLİ OLDUGUMU ÇALISAMADIGIMI GELİRİMİNDE OLMADIGI İCİN TAMİR ETTİREMEDİGİMİ YAZDIM AMA NEDENSE EFENDİLER CEVAP VERME,YARDIM ETME ZAHMETİNDE BULUNMADILAR SEN ÖNCE TÜRKİYENİN HERYERİNDE ZİNCİR MAGAZALAR ACACAKSIN SONRA BOZUK ÜRÜN SATACAKSIN VE SATIS SONRASI BANANE NASIL OLSA SATMISIM DEYİP İLGİLENMEYECEKSİN BUNA SEREFSİZLİK DOLANDIRICILIK DENMEZ DE NE DENİR.?