Teknobaz Rotating Header Image

Araba Kaportasına Yapışan Ziftler Nasıl Çıkartılır?

[Teknobaz] zift arabaYaz aylarında sıcaktan asfaltı eriyen bir yola veya yeni asfalt döşemesi yapılmış bir yola girdiğinizde tekerleklerden sıçrayan zift parçaları arabanızın kaportasına yapışır.

Kaportaya zarar vermeden zifti çıkartmak ayrı bir dert…Zifti arabanızın kaportasından nasıl çıkartacaksınız?

Haberturk.com‘dan Burak TaÅŸcı arabanın kaportasına yapışmış zifti çıkartmanın kolay bir kaç yolunu tarif etmiÅŸ.

  • En ucuz çözüm margarin kullanmak.Ziftli alana margarini sürdüğünüzde kısa bir süre sonra nemli bir bezle margarini temizleyin. Ziftin çıktığını göreceksiniz.
  • Tüm bunları yapamam uÄŸraÅŸamam derseniz zift çıkartıcı özel spreyler var. Onları kullanarak ziftlerden arınabilirsiniz. Yalnız bu spreylerin bazıları otomobilin boyasına zarar verebiliyorlar. Uygularken küçük bir alanda deneyin ardından tüm ziftli alanlarda kullanın. Pasta cila da ziftleri temizlemekte etkindir. Uygulamaları yaptıktan sonra otomobilinizi yıkatın.
  • Ä°kinci çözüm yolu ise gazyağı veya mazot ile temizleme. Ãœstüpü denilen beze mazot veya gazyağı dökün. Ardından ziftli bölüme yumuÅŸak hareketlerle mazotlu veya gazyaÄŸlı üstüpüyü tatbik ettiÄŸinizde ziftin çıktığını göreceksiniz.Mazotlu veya gazyaÄŸlı temizleme yaptığınızda otomobiliniz parlayacaktır. Bu da hoÅŸ bir görüntü yaratıyor.

Zift misin nesin? Çık artık…

HaberTürk – Tatil bitti, ziftler nasıl çıkacak?
FotoÄŸraf – Ferrari430

4 Yorum

  1. Otomex says:

    Siber otomobil dünyasına katkınızdan dolayı teÅŸekkürler (Teknobaz)…

  2. CoÅŸkun says:

    En etkili, en basit, en zararsız çözüm gazyağıdır. Ama gazyağı bulmak çok zor. Koskoca Ankara’da bile ancak 4-5 yerde satılıyor. Gazyağı, boyanıza zarar vermeden hatta boyanızıda parlatarak zifti anında ve kolayca temizler. DiÄŸer metotların hepsi daha az etkili, pahalı ve zor iÅŸler.

  3. remzi erkek says:

    bir metot daha aslında ben uyguladım sonuç on numara 1 çay bardağı kola, yarım çay bardağı kolanya ve çok az miktarda sıvı sabun karıştırıp 10 dakka bekliyosunuz nemle bezle siliyosunuz sonuç süper..:D

  4. Kenan says:

    KESÄ°NLÄ°KLE OKUYUN
    Buradaki yorumları okudum. Yıkamacıya gittim. O da gaz yağıyla geçiririm dedi. Bende büyük bir endiÅŸeyle tamam dedim ve iÅŸleme baÅŸladı. Önce gaz yağını spreyle sıktı ve aynı anda zift tereyağı gibi akmaya baÅŸladı. Sonra bulaşık süngeri yumuÅŸak kenarı ile arabayı tamamen silmeye baÅŸladı. Benim aracımın her yerine bulaÅŸmıştı çünkü. 10 dk sonra aracı köpük ve suyla yıkadı. Sonra baktık ki hiçbir ÅŸey kalmadı. 30 dk da iÅŸlem bitti. Daha sonra aracı kontrol ettim. Aracı çam aÄŸacı altına durdurduÄŸum için nokta nokta lekeler olmuÅŸ. Zift deÄŸil kesinlikle. Aracın her yerine uygulamaya gerek yokmuÅŸ aslında. Ben o lekeleri de zift sanmıştım. Zift resmen simsiyah yaÄŸ gibi aÅŸağı doÄŸru aktı. Ama aÄŸaç lekeleri kaldı. MeÄŸersem özellikle çam aÄŸaçları altına durdurmamak lazımmış. Mayıs haziran temmuz gibi dönemlerde aÄŸlayan aÄŸaçlar mı yoksa aÄŸaçların aÄŸlayan dönemi mi gibi bir durum varmış. Yada benim altına durdurduÄŸum aÄŸaca özel bir durum bilemiyorum. Ama kesinlikle zift deÄŸil bu çok net. Çünkü zift nokta nokta bile olsa aktığını gördük. Ki zaten siyah renkte. DiÄŸerleri sarımsı bir renge sahip. Yıkamacı dedi ki: Git boyacıya (kaportacı deÄŸil) pasta cila ile çıkarır dedi. Gittim adam 200 TL ye her yerini temizlerim ve araç cillop gibi parlar dedi. Bu hafta içi götüreceÄŸim. Yine endiÅŸeliyim ama adam çıkarırım dedi. Åžimdilik zift sorunu ortadan kalktı çünkü rezalet bir görüntü vardı araçta. Siyah kılcal çizgiler noktalar vsvs. Acayip moralim bozulmuÅŸtu. Size tavsiyem zift gördüğünüzde ”–ya ÅŸimdi kim geri dönecek veya güzergah deÄŸiÅŸtirecek” demeyin. GittiÄŸiniz yol 100 km uzasa dahi o yola girmeyin. Karda olacaksınız. En önemlisi canınız sıkılmayacak.

    NOT:
    1. Zift bulaştıktan 7 gün sonra gittim. Ne kadar erken giderseniz o kadar iyi. Taze olursa yıkama bile geçirebilirmiş. Ama kurusa dahi gaz yağı çok iyi temizledi.
    2. Aracınızı ağaç altına durdurmayın sakın. Hangi ağaç olursa olsun. Üzüm asması veya meyve ağacı bile olsa.
    3. Bir arkadaşım bina inşaatı yakınına durdurmuştu arabasını. Çok yakın olmasa da sıva badana gibi işlemler yapılırken rüzgar alıp onları aracın üzerine nokta nokta yapıştırmış. Bildiğin küçük küçük çimento lekeleri kum lekeleri resmen YAPIŞMIŞ. O ne yaptı bilmiyorum ama. Aracınızı inşaat olan bir yerin yakınına durdurmayın bunun sonucu çok daha kötü. Elbet bunlara çözüm bulunur ama gittiğiniz usta iyi olmayabilir vsvsv. O yüzden bu dediklerimi yapın kafanız rahat olsun.
    4. Ben bu hafta araç çadırı alacağım. Uygun bir park yeri buldum aslında ama artık işimi garanti altına alacağım.
    5. Bu sebeplerden ötürü aracınızdaki boyada sorun olursa veya boya yapmak zorunda kalırsanız aracınızın değeri düşer. Alan adama anlatamazsınız .Türkiye de boyalı araca bakış açısını biliyorsunuz. Kazasız olsa bile.

    SELAMLAR