Teknobaz Rotating Header Image

Google Sanal Klavye ile Aramalar Daha Pratik [Google]

[teknobaz] google sanal klavyeÄ°nternetin en hızlı ve en kapsamlı arama sitesi olan Google, her yeni gün yeni bir yenilikle karşımıza çıkıyor. Google en çok hangi konuda ihtiyacımız olduÄŸunu düşündü bilmiyoruz fakat, fiziki klavyemiz eskisi gibi yıpranmıycak sanırım. 🙂

Google sitesini ziyaret ettiÄŸinizde hemen olmasa bile sizinde gözünüze takılacaktır. Arama çubuÄŸunun hemen yanında ufak bir klavye tuÅŸu göreceksiniz. TuÅŸa bastığınızda ekranının saÄŸ tarafında ufak bir sanal klavye ortaya çıkıyor. Arama yapacağımız kelimeleri faremiz ile bu klavye üzerinden yazarak aramalarımızı gerçekleÅŸtirebiliyoruz. Ufak bir ayrıntıda dikkatimizden kaçmadı deÄŸil, bu klavye üzerinde (Enter) Gir tuÅŸu bulunmuyor. Aranacak kelimeleri girdikten sonra arama çubuÄŸunun altındaki Google’da Ara tuÅŸuna basmamız gerekiyor.

Aklımıza gelen bir diÄŸer konuda, bu sanal klavyenin dokunmatik cihazlar içinde düşünülmüş olacağıdır. Google her zaman ileriyi düşünen, bu gün ile yetinmeyen bir ÅŸirket olduÄŸundan dolayı, gelecekte planları arasında olduÄŸunu bildiÄŸimiz; Apple Ipad‘e rakip olarak çıkacak olan Google Tablet düşünülerekte yapılmış bir yenilik olması ihtimaller dahilindedir.

Madem sanal dünya, artık klavyemizde sanal… 🙂

Google

Google sanal klavye – Ä°ngilizce

1 Yorum

  1. adem says:

    SAnal klavye çalışmıyor