Teknobaz Rotating Header Image

Vikipedi Makalelerinin Linksiz Çıktısını Al [Vikipedi]

bc_vikipedi yazdırVikipedi (Özgür Ansiklobedi) internetin baÅŸucu Türkçe bilgi kaynağı. Ä°nternette bir ÅŸeyler araÅŸtırıpta Vikipedi’yi ziyaret etmeyen yoktur herhalde.

Vikipedi normal bir yazı içerisinde referans özellikli onlarca link yer alır. Ve bu linklerin bulunduğu bir sayfadan çıktı almak işimizi zorlaştırır.

Fakat Vikipedi bu durumu düşünmüş ve kullanıcıları için makalelerin linkleri olmadan çıktılarını alabilmelerini sağlayan bir seçenek eklemiş.

Vikipedi ile makalelerin linksiz yazdırmak için;

Vikipedi ana sayfasında sol tarafta yer alan “yazdır/dışa aktar” mensünden “Basılmaya uygun görünüm” seçeneÄŸini seçmeniz yeterli.

Bu seçeneği seçtiğinizde makale bütün linkleri kaldırılmış olarak açılıyor. Bu şekilde makaleyi saklayabileceğiniz gibi çıktısını da alabilirsiniz.

Vikipedi’nin ingilizce sitesi Wikipedia‘da  toolbox menüsünde Printable Version seçeneÄŸi ile yazılarınızı linkleri olmadan çıktısını alabilirsiniz.

Ayrıca Microsoft Word ile bir sayfadaki bütün linkleri kolaylıkla kaldırabilirsiniz, bknz Yazı İçindeki Bütün Linkleri Kolaylıkla İptal Et

Viki viki anladık, vikipedi…

Comments are closed.