Teknobaz Rotating Header Image

Bittorrent Nedir? Nasıl Torrent İndirilir?

torrent Bittorrent; internet üzerinden dosya paylaşım yazılımına ve aynı tekniği kullanan dosya takas sistemine verilen isimdir. Torrent; paylaşılan içeriğin bağlantı linkini barındıran dosyanın türüdür. Torrent içeriği indirmek ve paylaşmak için istemci denilen programları kullanmalısınız. Bilinen en iyi torrent istemci programlar; Flashget, Vuze, μTorrent, LimeWire vb. Bu programlar arasında en bilineni ve tercih edileni μTorrent dir. Program sade ve küçük boyutu ile kullanıcılar tarafından daha çok tercih edilmektedir. μTorrent içerisinde sadece torrent paylaşım ve rrs okuyucu barındırmaktadır. Diğer programlar gibi başka uygulama türlerini barındırmamaktadır. Sadece torrent işine odaklandığı içinde sade ve basit yapısı ile kullanıcıları kendine çekmektedir. μTorrent indirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

[indir] μTorrent 2.0 Türkçe – 312 kb μTorrent internet sayfası

indirmek istediğiniz torrent paylaşımının .torrent uzantılı bağlantı dosyasını indirdikten sonra μTorrent programıyla çalıştırın.

Torrent paylaşımı yapabilmeniz için ADSL modeminizde port açmanız gerekmektedir. Piyasada birçok ADSL modem olması sebebiyle bu konuyu ayrıntılı biçimde anlatmıycaz. Modem markanızı ile birlikte port yönlendirme terimlerini Google da arama yaptırarak ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Torrent paylaşım sistemi şu an en çok yasal olmayan içerik paylaşmak için kullanıyor olsada asıl yapılış amacı ürettikleri programları, işletim sistemlerini paylaşmak isteyen program üreticilerinin yüksek dosya boyutunu barındırma ve indirme hızlarında yaşanabilecek problemleri yok etmek için tasarlanan bir sistemdir.

[indir] μTorrent 2.0 Türkçe – 312 kb μTorrent internet sayfası

1 Yorum

  1. sümeyye says:

    çok güzel bir site