Teknobaz Rotating Header Image

Araba Bebek Koltuğu Al, Çocuğunu Koru [Trafik]

Bebek Koltuğu - Teknobaz1 Haziran 2010 tarihinde yeni bir Trafik Yönetmeliği yürürlüğe girecek. Çocuklar için bebek/çocuk koltuğu kullanmak zorunlu hâle gelecek. Bebeğiniz varsa kullanmanız şart, aksi takdirde trafik polisleri ceza kesecekler.

Belirsizlik büyük çocuklar için… Yönetmelik diyor ki:

Boyu 1,35 metreden kısa ve ağırlığı 36 kg.’dan az olan çocuklar, arka tarafa ve mutlaka özel çocuk koltuÄŸuna oturtulacak. Buna uymayanlara ceza uygulanacak.

Trafik polislerinin iÅŸi zor. Nasıl bilecekler çocuÄŸun boyunu kilosunu? Herhalde bir göz kararı karar verirler. Ama olsun sizler sorumlu veliler olarak çocuÄŸunuza bir koltuk alın ve çocuÄŸunuzun emniyetini saÄŸlayın. Bakın trafik kazalarında 0 – 14 yaÅŸ arası çocukların ölümünde Türkiye dünya beÅŸincisi imiÅŸ. Çok yazık!

Arabası olanlar, çocukları için koltuk alırlar da bu uygulama da en çok kafa karıştıracak mesele arabınıza başkalarının / tanıdıklarınızın çocuklarını arabanıza aldığınızda olacaktır. Trafik polisleri asıl bunu düşünsünler, hem sonra düğün konvoylarında ne olacak!

Bebek ve çocuklar için koltuk tavsiyeleri:

  • 0-12 aylık (0-9 kg) : Bebekler için yapılmış olan ana kucağı modelinden al. Arka koltuÄŸa bebeÄŸin yüzü arka cama gelecek ÅŸekilde yerleÅŸtir.
  • 1-4 yaÅŸ (10-18 kg): Hareketli çocuk koltuÄŸu al. Arka koltuÄŸa öne bakacak ÅŸekilde yerleÅŸtir.
  • 5-12 (15-36 kg): Yükseltici koltuk kullan.
  • 12 yaşından sonra: Arka koltukta bile otursa emniyet kemeri taktır.

Düşünce güzel, uygulama sorumlu aileler gerektiriyor. Aksaklıklar zamanla düzelir.

Çocuk koltuğu bilmecesi [Yeni Asır]

2 Yorum

  1. adem says:

    benim 1999 doğumlu yigenim var yaş kurtarırsa boy ve kilonun bir önemi varmıdır .bilgilendirirseniz sevinirim.teşekürler.

  2. […] – Oto KoltuÄŸu Alırken ve Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Teknobaz – Araba Bebek KoltuÄŸu Al, ÇocuÄŸunu Koru [Trafik] Milliyet – Oto koltuklarına sipariÅŸ […]