Teknobaz Rotating Header Image

Görev Çubuğu Önizleme Özelliğini Kapatmak ve Klasik Başlat Menüsü Kullanmak [Windows 7]

Windows 7 Windows 7 Microsoft’un son iÅŸletim sistemi. GetirdiÄŸi yeniliklerle kullanabilirliÄŸi arttırmış durumda. Fakat bu durum herkes için olumlu gözükmüyor. Ev kullanıcılarının bir çoÄŸu hiçbirÅŸeyin yerinin ve görünümünün deÄŸiÅŸmesini istemiyor.  10 sene önce geliÅŸtirilen arabirimde ısrar etmek bana pek akıl karı gelmesede. XP arabirimini Windows 7’de uygulamak mümkün. Windows 7’de klasik BaÅŸlat Menüsü oluÅŸturmak için ön ayar menüsünde böyle bir seçenek olmadığı için Yerel Grup Ä°lkesi Düzenleyicisi’ni kullanacağız.


Yerel Grup Ä°lkesi Düzenleyicisi Windows 7′ nin Home Premium, Professional ve  Ultimate sürümde mevcuttur. Bu yüzden klasik BaÅŸlat Menüsü ayarını Starter ve Home Basic sürümlerinde kullanamazsınız.  Klasik BaÅŸlat Menüsü için aÅŸağıdaki yönergeleri uygulayın.

Başlat\Arama Çubuğuna gpedit.msc yazın ve enter basın. Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi çalışacaktır.

Sol menüden Kullanıcı Yapılandırması\Yönetim Şablonları\Başlat Menüsü ve Görev Çubuğu alt menüsüne ulaşın.

Klasik BaÅŸlat Menüsü’nü uygula seçeneÄŸine çift tıklayın.  Açılan menüde Etkin seçeniÄŸini iÅŸaretleyin ve Tamam’a basın.

Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda Klasik Başlat Menüsüne sahip olacaksınız.

Windows 7 Görev Çubuğu yeni özelliği olarak çalışan programlar simge görünümündedir. Fareyi üzerine götürdüğün simgede açık olan pencereler önizleme özelliği ile yukarıda listelenir. Görev Çubuğu isim ile görünümde ise önizleme özelliği kullanımı o kadarda kullanışlı hale gelmez. Gruplama özelliğini kapatsakta, önizleme özelliği hala çalışmaktadır.

Görev Çubuğu isim görünümde iken önzileme özelliğini kapatmak için aşağıdaki yönergeleri uygulayın.

Başlat menüsüne sağ tıklayın. Özellikler\Görev Çubuğu menüsünde Görev çubuğu düğmeleri ayarını Hiçbir zaman birleştirme seçeneğini seçin.

Küçük simgeler kullan seçeneÄŸini seçin ve Tamam’a basın.

Görev Çubuğu önizleme özelliğini kapatmak için aşağıdaki yönergeleri uygulayın.

BaÅŸlat\Arama ÇubuÄŸu’na regedit yazın. AÄŸağıdaki kayıt anahtarını bulun.

HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Mouse

MouseHoverTime seçeneğini bulun ve açın. 400 değerini 20000 yapın.

Böyle yaparak önizleme süresini geciktirmiş oluyoruz. Görev Çubuğunda açık pencerelerin üzerine geldiğimizde önizleme süresi 20 sn olduğu için önizleme işlemi başlaması için 20 sn geçmesi gerekeceğinden önizleme görünmeyecektir.

3 Yorum

  1. karaman says:

    tesekkürler
    bir cok yazı inceledim bu konuda. önizlem gereksiz ve kafa karıstırıcı. ama bu site de yazılanları bir kez uygulamam yeterli oldu. hakkını vereyim.

  2. Emre says:

    Çok teşekkürler sonunda buldum istediğim ayarları.

  3. emrah says:

    Windows şablonlarına tıklıyom açılmıyom yerine şu yazı geliyor
    MMC etkinliği başlatamadı ne olor yardımcı olon