Teknobaz Rotating Header Image

Değişik Bir Ders Çalışma Tekniği Öğren

bc_ders calısma yontemiKendi kendine ders çalışmak, ders çalışmaya başlamak ve sürdürebilmek öğrenciler için en büyük zorluklardan biridir.

Melih Arat ders çalışmak isteyen, ama bir türlü ders çalışmaya başlayamayan, başlasa bile dikkati çabuk dağılanlar için bir ders çalışma yöntemi sunmuş.

Melih Arat’ın anlattığı ders çalışma yöntemi şöyle;

Oto yıkayıcıları gibi ders çalışın.

Bu nasıl olacak. Oto yıkamacılar arabayı yıkarken, önce arabayı ıslatıyorlar, sonra fırçayla ve sabunla heryeri temizliyorlar, sonra tekrar duruluyorlar, arabanın içini elektrikli süpürgeyle alıyorlar. Bütün bu işlemler 25-30 dakika sürüyor ve sonra tekrar yeni bir arabayı yıkamaya başlıyorlar.

…acaba ders çalışmaya oto yıkamacılar gibi yaklaşılabilir mi diye düşündüm. Sonra bunun akla yatkın bir fikir olduÄŸuna kanaat getirdim. Evde dersi otuzar dakikalık bölümler halinde çalışacaktım. 30 dakika için kendime bir kitap bölümü ya da bir kitap bölümünün yarısını hedef seçecektim. Diyelim 20 sayfalık bir kitap bölümü seçtim çalışmak için. Önce arabayı ıslatır gibi, bu 20 sayfayı hızlıca baÅŸtan sona gözden geçiririm. Ardından aynı bölümü biraz daha yavaÅŸ dikkatlice, her satırın altından elimi hızla geçirerek okurum. Ama arabayı sabunlarken nasıl hiçbir yeri atlamıyorsam, bu aÅŸamada da hiç atlamadan okurum.

  • Önce hızlıca metni gözden geçir (arabayı ıslat),
  • ardından dikkatli ve satır atlamadan ama yine hızla oku (arabayı sabunla),
  • ardından yine hızlıca metni baÅŸtan sona gözden geçir (arabayı durula),
  • en sonunda yine metni dikkatlice baÅŸtan sona bir kere daha ama biraz daha yavaÅŸ bir ÅŸekilde oku (arabayı sil).

Bütün bunları yaptığımızda metni dört kez ama hızlı bir şekilde okumuş oluyoruz.

Kim korkar ders çalışmaktan….

Melih Arat – Kitap okumada oto yıkama tekniÄŸi

1 Yorum

  1. fatma says:

    bu nasl olucak temizlik yaparken ders çalışmak gbi bişi daha neler..