Teknobaz Rotating Header Image

İnternet Bağlantı Hızını Test Et

Türkiye’de internete girmek için bir çok yöntem mevcut. ADSL, Kablo Tv, 3G veya Uydu altyapısını kullanabiliniyor. Her geçen gün baÄŸlantı hızları güncellenmekte. Åžu sıralar yeni baÅŸlayan kampanyalarla ADSL kullanıcıları 8 Mbit’e kadar hızlara ulaÅŸabiliyor. 3G’de ise teorikte 21 Mbit hıza ulaÅŸabileceÄŸiniz söylenmekte. Uygulamada ise ADSL’de 8 Mbit için mevcut ÅŸebekenizin revizyon edilmiÅŸ olması gerekiyor. 3G’de ise bulunduÄŸunuz yerdeki mobil altyapının donanımı ve antene olan uzaklığınız hızın düşümüne neden olan etkenler arasında. BaÄŸlantı hızınızı biliyorsunuz fakat bu belirtilen hızdan saÄŸlıklı bir ÅŸekilde yararlanabiliyor musunuz? Öğrenmek için aÅŸağıdaki baÄŸlantıya tıklayın.

Hızını Test Et

Siteye girdiğinizde Hızını Test Et butonuna basın. Ardından Teste Başla butonuna basın. Test başladığında ilk önce Ping Süreniz hesaplanır. Bu süre ne kadar düşükse o kadar iyidir. Bilgisayarınızla servis sağlayıcınız aransındaki iletişime geçme süresidir. Download (İndirme) hızı ise internetten bilgisayarınıza yükleme yaptığınız içeriğin indirme süresine etkisi vardır. Upload (Yükleme) hızı ise Bilgisayarınızdan internete gönderdiğiniz içeriğin yüklenme süresine etkisi vardır.

Teorikte benim bağlantım 1024 Kbit /256 Kbit iken
Test sonucunda 915 Kbit / 215 Kbit hızlara ulaştım.
Ping Süresi ise 43 ms idi.
(İndirme/Yükleme)

Sitede yapılan uyarıyıda dikkate almak gerekiyor. Test sonuçlarının etkiliyen faktörlerde hakkında şu uyarı yapılmış.

Hesaplanan internet hızı çeşitli etkenlere göre değişiklik göstermektedir. Bu etkenler; testi yaptığınız sırada internet üzerindeki sunucu ve router’ların (yönlendirici) üzerindeki yükle ilgili olabilir. Test sırasında bağlı olduğunuz diğer internet uygulamaları sonucu etkileyebilir, bu yüzden test süresince internet bağlantınızı kullanmayınız. Ayrıca bilgisayarınız ile sunucu arasındaki hatların kullanım yoğunluğu, bilgisayarınızın konfigürasyonu ve diğer sebepler de internet performansını etkileyebilir.
Test, Internet Explorer 6.0 ve üzeri sürümlerde en iyi sonucu vermektedir.

Hızını Test Et

Comments are closed.