Teknobaz Rotating Header Image

Windows XP ve Vista’da Uygulamalar Simge Görünümü, Windows 7 Stili Nasıl Yapılır? [indir]

kk_7taskbar01.jpg Microsoft Windows 7 ile birlikte görev çubuÄŸunda bazı deÄŸiÅŸiklere gitti. Xp ve Vista’da alışık olduÄŸumuz simge ve isimden oluÅŸan görev çubuÄŸundaki bildirimler, öntanımlı olarak sadece simge olarak karşımıza çıktı. Windows 7 gibi uygulamaların sadece simge ile gösterilmesini istiyorsanız, küçük bir uygulamayı çalıştırarak sahip olabilirsiniz. AÅŸağıdaki linkten uygulamayı indirin.

[indir] Taskbar Iconizer – 332 kb

Uygulamayı çalıştırdığınızda aşağıdaki pencere ile karşılaşacaksınız.

Simge görünümü için altında Windows 7 “Iconized” yazan resime bir kez tıklayın. Bilgisayarınızı tekrar baÅŸlattığınızda görev çubuÄŸunuzdaki bildirimler simge görünümüne kavuÅŸmuÅŸ olacak.

Tekrar xp ve vista stiline dönmek isterseniz uygulamayı tekrar çalıştırın ve altında Xp/Vista Type with Text Labels yazan resime bir kez tıklayın ve bilgisayarınızı tekrar başlatın.

Simge görünümünü kullanırken her uygulamala ile ilgili pencerelerin tek simgede birleÅŸmesi için BaÅŸlat düğmesine saÄŸ tıklayın ve Özellikler basın.  Görev ÇubuÄŸu sekmesindeki Benzer görev çubuÄŸu öğelerini grupla‘yı iÅŸaretleyin.

Böylece daha kullanışlı ve sade bir görev çubuğuna sahip olabilir ve Windows 7 yüklemeden bu kolaylığı kullanabilirsiniz.

[indir] Taskbar Iconizer – 332 kb

Taskbar Iconizer: Utility to Iconize Taskbar in Windows XP and Vista – askvg.com

Comments are closed.