Teknobaz Rotating Header Image

LangId: Yazı Hangi Yabancı Dilde Yazılmış Bul

bc_langid-yazi-hangi-dilde-yazilmis.jpgElinizde bir yazılı metin var, Google Translate ile Türkçeye çevirmek istiyorsunuz, ama bu yazı hangi dilde yazılmış bilmiyorsunuz. Sahip olduğunuz bir metnin veya bir internet sitesinin hangi yabancı dilde yazıldığını bulmak için LanId sitesini kullanabilirsiniz.

LangId sitesi kısaca; Language Identify, yani yabancı dil belirleme, teşhis etme, tanımlama sitesi. Site şu an için 85 dili tanımlayabiliyor.

LangId sitesi kullanımı şöyle;

  • Sitede üst kısımda yer alan by Text seçeneÄŸi açılan kutucuÄŸa bir metin yazarak,
  • by Link seçeneÄŸi bir internet sitesi linki girerek,
  • by Upload ise bilgisayarımızdan dosya yükleyerek metnin hangi yabancı dilde yazıldığını belirlememizi saÄŸlar.

ÖrneÄŸin, by Text seçeneÄŸini seçip  açılan kutucuÄŸa yeterli miktarda cümle yaz ve Identify It tuÅŸuna bas. Site sonucu “Your text is Turkish” ÅŸeklinde, o dilin konuÅŸulduÄŸu ülkenin bayrağı ile size gösterir. Sonuç ingilizce olarak verilir, eÄŸer zorluk çekiyorsanız; Google Çevirici‘yi kullanarak sonucu Türkçeye çevirebilirsiniz.

Siteyi denemek için kullanabileceÄŸiniz bir kaç yabancı dil cümle; i love you, Ich liebe dich, 我爱你, je t’aime, σε αγαπώ, 愛しています, ik hou van jou, أنا أحبك

 LangId -Identify your language

1 Yorum

  1. […] yazının hangi yabancı dilde olduÄŸunu bulmak için daha önceki yazılarımızdan, LangId: Yazı Hangi Yabancı Dilde Yazılmış Bul yazısına da bakabilirsiniz. Bu site online olarak […]