Teknobaz Rotating Header Image

ALO 184 SABİM (Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi) [Sağlık]

ALO 184Hastahane, saÄŸlık ocağı hizmetleri, saÄŸlık ile ilgili her türlü iÅŸ için ALO 184 SABÄ°M‘i arayabilirsiniz.

SABİM varlığına esas olan amaç ve hedefleri doğrultusunda 7 gün, 24 saat boyunca, tamamı sağlık personelinden oluşan, sağlık sisteminin işleyişine hakim, sağlık mevzuatı konusunda yeterli bilgilerle donatılmış operatörler, sağlık sisteminin işleyişi ile ilgili her türlü soru, sorun, eleştiri, öneri ve talebi cevaplandırmakta ve kayıt altına almaktadır.

Üç türlü başvurma yöntemi var:

  • 184 ALO SABÄ°M telefon hattını aramak.
  • (312) 430 1849 numaralı faksı kullanmak.
  • Ankara SaÄŸlık Bakanlığı Merkez Binasın’da bulunan SABÄ°M’e ÅŸahsen baÅŸvurmak.

SABÄ°M’i aradığınızda saÄŸlık ile ilgili her türlü konuda bilgi alabilirsiniz; saÄŸlık sistemine yönelik talepleriniz, eleÅŸtirilerinizi ve tavsiyelerinizi iletebilirsiniz; saÄŸlık sisteminden yararlanırken yaÅŸadığınız sorunlarınız dile getirebilirsiniz.

ALO 184 SABİM Sağlıkta İletişim Sağlıklı İletişim [TC Sağlık Bakanlığı]

Güncelleme 24 Nisan 2012

Sağlık Bakanlığın’dan SABİM ALO 184 Yazısı Hakkında Mesaj Aldık

UYARI: Sağlık ile ilgili sorunlarınız şikayetiniz varsa +90184 nolu SABİM ALO 184 (Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi) numarasını aramanız gerekir, buraya yorum bırakmanız yeterli değil!

68 Yorum

  1. Mirabel says:

    Interesting to know.

  2. MUSTAFA BABAL says:

    sağlık bakanlığının diş yamukluluğla ilgili bir çalışması olduğunu duydum ben bir ssk lı olarak kızımın dişlerini nasıl yaptıracağım ben kocaeli de oturuyorum bakanlığın böyle bir çalışması varmı acaba beni bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.

  3. sertif eriden says:

    sayın bakanım sagılarımla siz 20 bin eleman alıyorsunuz bende işsizim çalımaya çok ihtiyacım var inşaata seramik ustasıyam mesleğim sizinle ilgili değil ama işsizlik zor bir durum banada bir iş erzurum horasanlıyim bizede bir çözüm saygılarımla

  4. zekeriya sünbül says:

    selam.
    saygıdeger bakanım ve saglık örgütleri.
    ben adıyaman ili besni ilçesi yoldüzüköyü nüfusuna kayıtlı zekeriya sünbül.benim sizden bir ricam olacak degerlendirir ve degerlendirmeye alırsanız memnun olurum.ben köyden ikamet etmekteyim köyümün alt yapısı ve kanalizyasyonu olmadıgından pis atık suları rastgele yerlere akıtmaktalar ve hayvan gübrelerinin rastgele yerlere dökülmektedirler buda insanların ve bilhasa çocukların saglıgını ciddi anlamda tehtit etmektdir.bunu il saglık müdürlügüne .saglık ocagına vede muhtara bildirdigim halde bir çözüm alamadı. halbuki her ev bir çukur kazıp pis atık suların boşaltsa. hayvan gübrelerinide köy dışında bir yerlere dokse. herşey hal olacak ama nafile bu konuda yardımlarınızı bekliyorum .
    saygılarımla.

  5. MEMET ÖNSAL says:

    GEÇENLERDE Bİ AKRABAMI DOĞUMA GÖTRDÜM MUĞLA KÖYCEĞİZ KABUL ETMEDİ,ORTACA KABUL ETMEDİ.EN SON DALAMAN DEV.HASTANESİNE GİTTİK BİZİ KABUL ETTİLER DOĞUMUMZ OLDU MEMNUNDUK.FAKAT BEN BUİŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAKTIM ARAŞTIRDIM KÖYCEĞIZDE VE DALAMANDA DR VAR EBE DALAMNIN 4-5 KATI VAR FAKAT HEPSİ YATIYOR BİR DALAMAN ÇALIŞIYOR.DOĞUM SAYISI OLARAK MUĞLADAN SONRA İKİNCİYMİŞ FETHİYEDEN BİLE ÖNDE.SAYIN BÜYÜKLERİMLÜTFEN DUYARSIZ KALMAYIN ÇALIŞAN AZ SAYISINA RAĞMEN GÜLERYÜZÜYLE ÇALIŞIYORSA DİĞERLERİ NİYE YATIYOR..YA ÇALIŞAN YERE DESTEK YAPIN YADA YATANLARI ÇALIŞTIRIN.ÜSTELİK BU DURUM ÇOKTAN BERİ BÖYLEYMİŞ.İNŞALLAH ORTACA VE KÖYCEĞİZE BİR MÜFETTİŞ GÖNDERİR GERÇEKLERİ SİZDE GÖRÜRSÜNÜZ.ŞİMDİDEN ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

  6. süleyman zorlu says:

    Ä°yi günler,ben birinci basamak saglık ocaklarında gereken denetimi, yetersiz buluyorum;Çümkü geçenlerde gitmiÅŸ oldugum DÄ°YARBAKIR Mevlana Halit SaÄŸlık Ocagında muayene olmak için epey bekledim tek doktor vede saat 9’45 te baÅŸlayan polikılinik hizmeti uzun kuyruk sonucunda ancak muayenemi olabildim sonra tetkik istendi lakin tetkik sonucu ertesi gün alabildim aynı doktora göstermek için dört gün beklemek zorunda kaldım.ÅŸimdi soruyorum size doktorlar dört güne bir mi geliyor acaba mesaiye deÄŸil ise lütfen bizleri bu eziyetten kurtarın

  7. Gamze başgöze says:

    ii günler saygıdeÄŸer bakanım ve yetkilileri…
    ben erzincan merkezden gamze baÅŸgöze. annem rahatsızlığı nedeniyle elinde oluÅŸan iltihaplanma nedeniyle doktora gitti ve elinin açılıp günlük pansuman yapılması söylendi burda önemsenmeyerek yapılan pansuman elinin enfeksion almasına neden oldu ve tedavisi(kemoterapi) için ankaraya gitti ve elinin enfeksiyon kaptığı için kemoterapi alamadı tedavisi yarım kaldı ve elinin üstüne dikiÅŸ atıldı ve doktor kesinlikle hergün 1 hafta boyunca pansuman yapılmasını söledi ve erzincana geldiÄŸinde cumartesi günü acilin pansumanına gitti(a blok)giriÅŸ yaptırdı orda bulunan görevlinin gelmesini bekledik çay içti oturdu dışarda pansumana geldiÄŸimizi gördüğü halde ”neden bu saatte geliosunuz daha erken gelin akÅŸama kadar oturuyosunuz daha sonra pansumana geliyosunuz elini kolunu kaldırarak sesini yükselterek ben hergün pansuman yapamam iki günde bir anca yaparım benm nöbetime denk gelirse ben yapmam benm kafamı akÅŸam akÅŸam bozma” gibi sözler kullandı bende annemle birlikte pansuman için b bloÄŸa giderek pansumanı yaptırdık gereÄŸinin yapılması dileÄŸiyle arz ederm…

  8. yunus sarı says:

    erzurum bölge eğitim ve araştırma hastanesi baş hekimi syn Fazlı ERDOĞAN beye ve doktor muratcan KİREMİT beye ve tüm çalışanlarına bize yardımcı olduklarından dolayı sonsuz tşk eder saygılarımı sunarım.

  9. ebru karabiber says:

    nargile cafelerdeki bitkisel nargile altina siginmayi red ediyoruz cocouklarimizi zehirlemeyin .bu tutun sekerli ve oburunden daha da cok zarari var.lutfen nargile cafe denetiminizi ozellikle alanyada arttiriniz herkes iciyor.

  10. LEYLA DAÅžTAN says:

    Kartal EÄŸitim AraÅŸtırma Hastanesi Hemodiyaliz Ãœnitesi baÅŸta doktorum Doç. Dr. Zerrin Bicik Bahçebaşı olmak üzere tüm personele göstermiÅŸ olduÄŸu ilgi hizmet ve yardımlarından dolayı sonsuz teÅŸekkürlerimi sunuyorum. Hiçbir zaman beni geri çevirmedikleri ve her sorunuma yardımcı oldukları için ….

  11. ismail EKÄ°NCÄ° says:

    selamlar
    DeÄŸerli saÄŸlık bakanlığı çalışanları ben DENÄ°ZLÄ°’ nin KALE ilçesinden yazıyorum sizlere DENÄ°ZLÄ° ağız ve diÅŸ saÄŸ. pol. de kızım için bir ortodonti tedaviye baÅŸlanmıştı ted. bed.3.500 tl olarak belirtildi ve ted. baÅŸlandı aradan belirli bir zaman geçti ort. dr. volkan GÃœNEY ben artık gelemeyeceÄŸim dedi ve ted. bıraktı bundan sonra sizinle mehmet BÖBECÄ° ilgilenecek dedi ve bir daha gelmedi.Biz onlara tam olarak 2.000 tl ödedik ve sonrası malum bir türlü randevu alamadık ve gidemedik.Sonrasında alaylı bir tavır ve hoÅŸ olmayan ÅŸeylerle karşılaÅŸtık.MeÄŸer oarada çalışan ort. oarada kaçak çalışıyormuÅŸ biz bunu sonradan öğrendik ve yıkıldık nedenmi çünkü hem 2.000 tl ödedik hemde ted. yarım kaldı aynı zamanda çoçuÄŸun yaşı ilerliyordu.Daha sonra saÄŸlık il müd. müracaat ettik ve bir sonuç alamadık nedeni ise onların yaptığı yorum,biz öyle bir hasta görmedikve öyle birileri bize gelmedi denmiÅŸ.Sizce böyle bir skandal olabilirmi sizlerden acil yardım bekliyorum.
    NOT : EÄžER KONUYLA Ä°LGÄ°LÄ° BÄ°R ARAÅžTIRMA OLURSA DAHA DETAYLI BÄ°LGÄ° VE BELGELERÄ° SÄ°ZLERE TAKTÄ°M EDERÄ°M.

  12. mevlüde özgün says:

    24 eylül itibariyle alsancak ağız ve diÅŸ saÄŸlığı hastanesi radyoloji bölümünde 2 ay kadar geçici görevle hizmet verdim.(BaÅŸta röntgen çalışanları olmak üzre),hastane baÅŸhekimliÄŸi.tüm idari çalışanlarına gösterdikleri yakınlıktan dolayı teÅŸekkür ederim.. Çalışanlarının genel-özel tüm sorunlarıyla ilgilenen idarecilerle çalışmak bir ÅŸanstı.TEKRAR TEÅžEKKÃœRLER…Röntgen Teknisyeni Mevlüde Özgün

  13. ismail ekinci says:

    İYİ ÇALIŞMALAR

    DENÄ°ZLÄ° / KALE devlet hast. insanlar kobay gibi kullanılıyor.Nasılmı ne zaman gidersen git iyi veya kötü hep aynı firmanın ilaçları veriliyor.Sonrada halen iyi olmak yerine tekrar DENÄ°ZLÄ° ‘de özel bir hast. gidiyorsun ve verilen ilaçlarla iki gün içinde ayaÄŸa kalkıyorsun.Lütfen buna bir çare bulmanızı sizlerden rica ederim.

  14. ferhat says:

    Sayın Bakanım;

    14.01.2004 tarihinde Adıyaman ili Gerger İlçesinde 4924 sayılı yasa gereğince, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde görev yapmak üzere atandım. Göreve başladığım o tarihten bu güne kadar azimle, şevkle, bütün zorluklara, engellere karşı yılmadan görev yapma çabası içinde oldum. Aldığımı helal ettirmek için elimden gelen her türlü gayreti gösterdim.
    22 Temmuz 2009’da Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 4924’lü olarak görev yapan sözleşmeli personel için eş durumundan tayin hakkı verildi. Bu yasanın çıkmasında emeği olan herkesten Allah razı olsun. Bu yönetmeliğin çıkmasını bekleyen pek çok sözleşmeli 4924’lü eleman vardı. Ben Adıyaman Gerger’de çalışıyorum. Eşim Çorum İlinde çalışıyor. Eşimde 4 /B’li olarak görev yapıyor.
    2004 yılında Çorum İline 4924’lü 112 (A.T.T) olarak 5 vizeli kadro verildi. Şu an itibari ile de 5 kişide görevde, edindiğimiz bilgilere göre bu kadrolar baz alınarak ilan yapılıp 2010 yılında yapılacak olan eş durumu atamaları olacak deniyor. Buna göre Çorum İlinin Eş durumu atamalarında açık ilan etme şansı yok gibi görünüyor. 2009 yılı 4/B’li sözleşmeli personel için Çorum İline 5 kadro açık ilan edildi. Fakat sadece bir kişi eş durumundan Çorum’a geldi. 2010 yılı 4924’lüler için yapılacak ilanlarda Çorum’a kadro verilmediği takdirde bizlerde tayin isteyemeceğiz. Eşim Çorum’da ben de Adıyaman Gerger’de çalışmak zorunda kalacağız.
    Türk toplumunun temeli ailedir. Ailenin bütünlüğü, birliği, huzuru ve refahı Devletin garantisi altındadır. 22 Temmuz’da eş durumu yasası çıkınca oldukça sevinmiş ve ümitlenmiştik. İnşallah bu ümitli bekleyişimiz boşa gitmez. Yine 2010 yılı atamalarında yapılacak ilanlarda yakın olan illere de tercih etmek hakkının tanınmasını arzu ediyoruz.
    Türk Milletinin çok önem verdiği Aileler bölünmekten, parçalanmaktan aynı zamanda çalışma azminin daha verimli olması çalışan personelin özlük haklarının verilmesine bağlıdır. 4924’lü personel 6-7 yıldan bu yana verilen, en iyi istenilen hakkı olan eş durumu tayinleridir.

    Sayın Bakanım;
    Sizlere yazacak söyleyecek çok konum var. Fakat bunlar kağıt ve kalemle olmuyor. Ancak bizim durumumuzu sizlerin daha iyi bildiğini düşünerek siz değerli büyüğümüzün iki dudağının arasında olan 4924’lü sözleşmeli personelin 2010 yılı atamalarında sizlerin emirleri gereği, hayırlı, faydalı, adil, adaletli, kararlarınızı beklemekteyiz. Bizlerde dualarımızla sizlerin hayırlı kararlarınızı destekliyoruz. Çünkü sizler her konu bizlerden daha iyi düşüneceğinize inanıyoruz. Allah yar ve yardımcınız olsun. Ben has bel kader durumu sizlere arz etmeye çalıştım. Takdir sizlere kalıyor.
    Saygılar sunarım.

    10.12.2009
    ADRES; Ulukavak mah Ferhet TÖK

    (

  15. ferhat says:

    SAÄžLIK BAKANLIÄžINA
    ANKARA
    14.01.2004 Tarihinde 4924 sayılı yasa gereÄŸince Adıyaman– Gerger ilçesine atandım. Gerger de 1’nolu acil saÄŸlık hizmetleri istasyonunda 112 acil tıp teknisyeniyim. 2004 yılı itibari ile eleman temininde güçlük çekilen yerlerde çalıştırmak üzere göreve alındık. Göreve baÅŸladığımdan bu güne kadar özveri ile görevimi layıkıyla yapma gayreti içinde oldum. 6 yıl boyunca hiç bir zaman görevden kaçmadım. Ä°steyerek, severek çalıştım.
    Eşim çorum İlinde Ali ŞİMŞEK 2. nolu toplum sağlığı merkezinde 4/ B Sözleşmeli olarak görev yapmaktadır.
    22 Temmuz 2009 da resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 4924’lere eş durumundan dolayı nakil hakkı tanındı. Eşim Çorum da bir yıllık çalışma süresini tamamlamadığı için tayın isteme hakkına sahip değildi. bende 2010 yılında yapılacak olan 4924 lü ler için tanınan atama hakkında yararlana bilmem için Çorum ilinde vizeli ilan edilecek boş kadroların olması gereklidir. Bu kadrolar Bakanlık tarafından ilanla önceden yapılmaktadır. 2010 yılı atamalarından önce boş vizeli pozisyonlar
    ilan edilmeli, 2009 yılı 4/B li ler için yapılan ilanda çorum ili ne 5 kadro verildi. Bir kişi
    eş durumdan Çorum a atandı. Bakanlığımızca Çorum iline kadro ilan edilmesini diliyorum. Yada 2010 yılı 4924 lülerin Eş durumundan tayin isteyebilmeleri için 2 inci 3 üncü il tercih edebilme haklarının verilmesi de bir nebze olsun mağduriyetimizi giderecektir.
    Eşim Çorum da Ben Adıyaman -Gerger de görev yapmaktayız. Milletimizce çok önem arz eden aile lerin birlikteliği ilkesi ve önemine oldukça inanmaktayım. Eşlerin ayrı yerlerde çalışmak zorunda kalması çalışma ve iş verimimi de azaltmaktadır.
    bu yüzden 2010 yılı atamalarında Çorum ili ne eş durumdan gelmek istiyorum.
    çok …. çok MaÄŸdurum. EÅŸim de oldukça PeriÅŸan sayın bakanlık yetkililerinden bu duruma bir çare bulmalarını saygılarımla arz ederim.

    02.02.2010
    Ferhat TÖK’( OSMAN TÖK) ADINA BABASI OLARAK YAZIYORUM
    Adres
    ————–
    1. Nolu Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu
    112 ( A.T.T)
    Gerger/ADIYAMAN

    EKLER:
    1.Görev yeri belgesi
    2.Evlenme cüzdanı

    İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE
    ÇORUM

    15.08.2009 Tarihinde kütahya ili Tavşanlı ilçesi 82. yıl devlet Hastanesin den becayiş yolu ile Çorum İli Ali ŞİMŞEK 2. nolu toplum sağlığı merkezine atandım.
    Eşim Osman TÖK Adıyaman ili Gerger ilçesi 1. nolu Acil sağlık Hizmetleri İstasyonunda 14.01. 2004 yılından bu yana 4924 lü olarak görev yapmaktadır.
    Ben Çorum ilinde bir yılımı doldurmadığım için tayin isteme hakkım yok. Eşim in Çorum iline atanması için de Çorum da vizeli boş kadroların ilan edilmesi gereklidir. Bakanlıkça 2010 yılı 4924 lü sağlık personeli için yapılacak atamalarda boş kodru yayınlanmazsa Eşimde tayin isteyemeyeçektir.Biz de ayrı ayrı illerde çalışmak zorunda kalacağız. Böylece Türk milleti için oldukca önem arz eden aile yapımıza önem veremeyeceğiz. Karı – Koca olarak mağdur olacağız.Bu maduriyetimizi gidermek için sayın yetkililerin yardımını bekliyoruz. T.C Anayasası nın 41. Maddesi ile toplumun temeli olan ailenin huzuru ve refahının korunması Devlete verilmiştir Ailenin refahı ve huzurunu n korunması Devletin garentisi altındadır. Ailenin nin biri Çorum da biri ise Adıyaman da Nasıl huzur sağlanacak. 2009 yılı 4 / B Liler için İlimize 5 kadro verildi , fakat eş durumundan bir kişi Çorum a atandı. Bu yüzden 2010 yılı eş durumundan 4924 lü sağlık personeli için yapılacak olan eş durumu atamalarında Çorum ili için açık kadro bulunması gerekli ailelerin refah ve huzuru için bizlerinde bu maduriyetten kurtulması için Çorum İline 4924’ lü personel için kadro talep etmenizi saygılarımla arz ederim.

    09/12/2009
    Songül TÖK

  16. mustafa özer says:

    mardin kızıltepe devlet hastanesinde yakalasık olarak 2 yıldır çalışmaktaydım mardin millet vekili m.halit demir abesi halili demir beni ve iki arkadaşımı cıkardı yerine kendi öz akrabasını aldılar biz bu konu ile ilgili sağlık bakanına yazı yazdık sağlık bakanınada mardin valiliğene yazı gönderdi valilikte mardin il sağlık müdürlüğüne yazı gönderdi ama il sağlık müdürlüğü yaklasık 7 aydır hiç bişey yapmıyor gitim kendileriyle konuştum geçiş tiriyorlar sizdden ricam siz sağlık bakanlıktan bi müfettiş konuyla ilgili gönderseniz elimizde belgeler kanıt var her şey var ama adalet sağlanamıyor sizden bu haksızlığa üzerinizde durmanız önemle rica ediyorum.

  17. musa cingöz says:

    sayın bakanım ve saÄŸlık bakanlığı çalışanları ben k.maraÅŸ”ın pazarcık ilçesinde oturmaktayım.pazarcık devlet hastanesinde yemek ihalesinde ihale ÅŸartlarına haykırı pazarcık ortadoÄŸu tıp merkezine yemek satılmaktadır para karşılığı ile.bundanda hastane yetkililerin haberi vardır göz yummaktadırlar.gereÄŸinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

  18. HASTAHANEMÄ°ZÄ° KALDIRMAYÄ°N SAÄžLIK HAKKIMIZI ENGELLEMEYIN
    130 yataklı hastahanemiz 30 yatağa düşürülmek isteniyor . Borçka Murgul ve köylerindeki vatandaşlar zaten son 5 yıldır doğru dürüst doktor atnmadığından dolayı Rize Artvin hattında yollarda perişan olmuşlardır.Eğer Artvin ve çevresinde yeni bir hastane yapılacaksa buda Bokça ilçesi olmalıdır .Nedenleri ilgili birimlere iletilmiştir. SAYGILAR
    ADI SOYADI ADRESÄ° Ä°MZASI
    3 gün içinde 2500 adet imza toplanmiştır .eğer gerekırse hedefimiz 10bin imza dır.130 yatakli borçka ilçesi devlet hasthanemiz aynı yatak kapasıtesı korunarak.nitelikli hastahane könumuna çevirmek ve gerekli olan ana branşlarda en az 8 adet üzman doktora acil ihtiyaç var.Çünkü borçka ilçesi coğrafi konum nedeni ile artvin ilçeleri içinde en ortada yer alması 36 adet köyü murgul ve damar beledyelikleri borçkadan geçeyince ilçe dişina çikamiyorlar camili [macahel] nahyesi yaklaşik olarak bu hastahane yazları 45000 kışin ise 40000 nüfüsa hizmet vercektir yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya davet edıyoruz borçka halkı olarak. sağlik bakanliğına-STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLİĞİNA.sabim e il sağlık müdürlüğüne-borçka sağlik gurup başkanlığına-borçka kaymakamliğına -borçka devlet hasthanesı yönetimine bütün borçka -murgul-damar ve köylerdekibütün sivil toplum orgütlerine bilgilendirmeler yapılmıştır.herkes tek vucut olduk olumlu haberler bekliyoruz.caygılar

  19. ali yılmaz says:

    sağlık ocağında hiçbir tahlil yapılmıyor tahlil için başka sağlık ocağına gidiyoruz.doktor kan idrar tahlili istiyor bu basit tahliller bile yapılmıyor.istanbul bahçelievler zafer sağlık ocağı

  20. çalışan yakını says:

    sayın bakanım k maraş afşin devlet hastanesinde çalışan ebe hemşire lve diğer sağlık çalışanlarının şartlarını incelediğinizde nebüyük haksızlıklar olduğunu göreceksiniz torpili olan enrahat yerlerde yatıyor günübirlik kafa izni kullanırken diğer taraftan yirmidört saat nöbet tutan hemşireler hangi işi yetiştireceğini hangi hastaya bakacağını şaşırıyor idareden yardımcı istendiğinde eleman yok deniyor kıyıdaköşede yatan ve izin kullanan elemanlara dokunulmuyor açıkcası hastanenin yükü yimidört saat nöbet tutan on onbeş hemşirenin sırtında ayrıca döner sermaye dağıtımında bu torpilli kişilerle diğerleri arasında eşitlikte yok onların izinlerinden kesilmeyen döner sermaye diğerlerinden kesiliyor birçok kişi haksız yere fark alıyor bu hastanede çalışan eziliyor işten kaçan ödüllendiriliyor
    bu durumu tesbit etmek için müfettişlerinizi gönderirseniz büyük haksızlıkların önüne geçmiş olacaksınız
    şimdiden hizmetleriniz için teşekkürler saygılar

  21. nupel says:

    ben üsküdar da bir sağlık ocağında 4b li ebe olarak çalışıyorum ve bir türlü anlamadığım döner sermaye dağılımına bir bakmanızı istiyorum. Ben lisans mezunuyum fakat lise mezunu 657 li arkadaş benden 100 TL fazla döner sermaye alıyor ve ben 350-400 civarında döner alırken X sağlık ocağı 700TL civarında döner alıyor aramızdaki fark nemi? benim sağlık ocağımda günde 30-70 enjeksiyon, serum takma, ria takma, sutur atma, 20-40 bebek aşısı ve bunların yanında üç personelle ev gezileri. X sağlık ocağı 700TL dönerle günde 2-10 enjeksiyon, kesinlikle sütur atılmaz, ria takılmaz, serum takılmaz hatta sütur bile alınmaz günlük aşıları ise 2-4 arasında lütfen artık bu adaletsizliği birileri görsün bu torpil nereden geliyor merak ediyorum. teşekkür ederim

  22. dicle balkaya says:

    ben muş ili hasköy ilçesine beğlı gökyazı köyünde oturuyorum bizim köydeki sağlık evi bir yıldır boş sağlık evinde vekil çalışan ebe istifa etti araya belediye başkanı dayısını koyarak sağlık evi olmayan elmabulak köyüne hayali sağlık evine vekil olarak atandı sağlık evi olmadığı içinde merkez sağlık ocağında çalışıyor bizim köyün hastaları iğne yaptırmak için 18 km uzaklıktaki sağlık ocağına gidiyor şimdi o ebenin dayısına soruyorum bizim hastalarımıza yazık değil mi dayımız yok hayali sağlık evinde çalışıp para kazanmak helal mi

  23. emirÅŸah says:

    ben 25 yıllık memurum aÄŸrı detferdarlığında hizmet veriyorum.13 yıllık behçet hastasıyım:yolluÄŸumuzu kestiniz tamm dedik,yatak paramızı kestiniz tamm dedik,maaÅŸlara zam yapmadınz tamm dedik,ÅŸimdi de saÄŸlımızlamı oynuyorsunuz ölmemizi mi istiyorsunuz.ÅŸimdi kullanmak zorunda olduÄŸum Ä°NTRON-A ilacını artık devlet ödemiyormuÅŸ ne yapacaz peki söylermisinz ölmeyi mi bekleyelim bu pahalı iÄŸneyi alsam çoluk çocuÄŸuma nasıl bakacam allah rızası için birÅŸeyler yapın binlerce behçet hastası varr…

  24. gaye daÄŸdelen says:

    şu anda istanbul erenköy fizik tedavi rehabilitasyon hastanesinde oğlumun tedavisi sebebiyle yatmaktayız.fakat buradaki yönetimin tabir yerinde ise zorba tavırları ile insanların zaten bozuk olan psikolojileri daha da bozulmakta ve hastalarının tedavilerini yarım bırakarak hastaneden çıkmaktadır.kalan hasta yakınlarıda hastalarını çıkarmaktan korkarak yapılan zorlamaları sineye çekmektedir.bende 16 yaşındaki oğlumun tedavisini tamamlamadan daha fazla buradaki baskıcı tutuma ve tehtidlere dayanamayarak tedaviyi yarım bırakarak taburcu olmayı talep etmek zorunda kaldım.insanlara gereksiz ve aşırı baskı uygulayıp buradan kendi istekleriyle gitmeleri sağlanıyor.aksi takdirde zaten yönetimde bulunanlar sizi tehdit ederek hastanıda al kapı orada diyerek hastaneden çıkarıyorlar.hastanenin başka işi yok refakatçilerle uğraşıyor.tedaviye yönelik hiçbir çalışma yok.gıda zehirlenmeleri oluyor nevresimler lekeli yırtık oluyor veya her zaman bulunamaya biliyor.sabime kaç kişi şikayette bulundu ise de bir sonuç alınamadı.buraya müfettiş gönderin ve insanların sorunlarını şikayetlerini dinleyin lütfen.bulaşıcı hastalıkların enfeksiyonun olabileceği toplu yaşanan toplu yıkamama yapılan yerlerde önlük uygulamasının sebebi nedir.önümüz yaz insanlar sıcaktan bunalırken birde üzerlerine personelle aynı ünüforma giymeye zorlanıyorlar.çocuğumun sağlığının gelişiminde her hangi bir gerileme problem olursa insan hakları mahkesine de başvuracağımı buradan duyuruyorum.bu hastane yönetimi başını boş bulmuş kendi iktidar şeklini belirlemiş bunlara bir dur diyen olsun.önlükler hastane çıkışında güvenlik kulübesinde giyilip çıkarılacakmış.sokakta insanlar striptiz yapacak.böyle saçma bir uygulama tek tip giysi uygulaması cezaevlerinde bile kaldırılmışken insan ve özgürlük haklarına aykırı bu uygulamada neden ısrar ediliyor ve bu yüzden insanlar hastalarının çıkarılmasıyla tehdit edilerek korkutuluyor.benden sonrakilere faydalı olurum ve bu şikayetlerimin neticesi onlara faydalı olur inşallah.saygılarımla.

  25. SÄ°KAYETCÄ°YÄ°M says:

    Çanakkale ili Barbaros mahallesinde yaşamaktayım.Bağlı bulunduğumuz 2 nolu sağlık ocağına bugün aşı için gittik.Bunları yazmaya o zaman karar verdim.Burada 12 temmuzda aile hekimliğine geçilecekmiş.sağlık ocağının aşı odasıda şuan sağlık müdürü olan Dr.ilhan Güney e ait olacakmış.Fakat bugün gittiğimizde ne doğru dürüs aşı odası nede personel bulabildik.Şuanki sağlık müdürü mesai saatinde sağlık ocağı henüz kapanmamışken odayı boşalttırmış yan tarafta küçücük biryere.Hemşireler malzemelerini bulamıyorlar, sinirlenmişler.aynı anda hemşireyle ben odada çocoğumun başında yanyana duramıyoruz.Eski oda sökülmüş, kaloriferler çıkmış yerlerde kara ziftli sular, çocuklarla odaya zor geçtik.Bu arada hemşire hanım çocuğumun aşılarını yaparken yan odadan gelen matkap seslerinden aşırı korkarak sürekli ağlamaya başladı.Diğer bekleyen çocuklarda gürültü ve sulardan korkmuş ağlıyorlardı.Nasıl oluyorda böyle bişey çalışma saatinde yapılıyor.O zaman sağlık Ocağını kapatsınlar, müdür, aile hekimliğine geçmeden önce, sorduğumuzda sağlık müdürlüğü personeli olduğunu söyleyen hizmetlilere istediğini yaptırsın.

  26. ayşegül özkan özdemir says:

    ardahan ağız ve diş sağlığı merkezinde 26.03.2009 tarihinden itibaren 4-bli diş tabibi olarak görev yapmaktayım.eşim ise 14.11.2008 tarihi itibarıyla kars ağız ve diş sağlığı merkezinde 4-bli diş tabibi olarak görev yapmaktadır.temmuz 2010 4-bli saglik personeli eş durumu atamasına başvurdum.2010 yılı temmuz ayı bölge hizmet gruplarında kars 6. bölge b grubuna yükseltilmiş ardahan ise 6. bölge d grubunda kalmıştır.ilgili yönergeye göre eşlerden her ikisinin de sözleşmeli olması durumunda hizmet süresi fazla olan yani üst durumdaki eşin yanına tayin istenir ibaresi var.fakat aynı maddede aile birliği d ve c hizmet gruplarında sağlanır ibaresi var.ardahan adsm diş tabibi sayısı personel dağılım cetvelinde 9 gözüküyor şu an 10 hekimiz ve ünit sayımız 7.kars adsm ise 18 hekimli olması gerekirken 11 hekim.yani karsın doluluk oranı daha az.bakanlığı ardım ilgili personel benim tayin isteyemeyeceğimi söyledi.şimdi ben ne yapmalıyım?yardımcı olursanız sevinirim..

  27. senem says:

    pdc fazlası personel denetlemesi yapılıyormu çok merak ediyorum .bazı rahat yerlere insanlar tayin yaptırıyor .sağlık müdürlüğünde çalışan hemşire pdcsi nedir bilmiyorum .hastaneler eleman bulamazken nasıl bu kadar hemşire sağlık müdürlüklerinde çalıştırılıyor

  28. Bilser AteÅŸ says:

    15 yıllık ebeyim.bölümümün önlisansı çok uzun zamandır olmadığı ve başka bölüm okumak istemediğim için lise mezunu olarak kaldım.benim durumumda olan bir sürü arkadaşım var.2010 türkiyesine yakışmayan bir durum ve biz bu durumdan çok rahatsız oluyoruz.Sayın bakanımızın bu konu ile ilğilenerek ,önlisans ebe ve hemşirelik bölümlerinin açılmasına yardımcı olmasını önemle rica ediyoruz.Şimdiden teşekkür ederiz.

  29. GÜLTEN GENÇ says:

    Ben 21 yaşında bir insanım Aralık 2009,dan geçen haftaya kadar 18-10-2010 tarihi dahil MUSTAFA KEMAL ÜNİV.ARAŞT.hastanesine her hafta olmak kaydıyla derdime çare armaya gittim çeşitli hastalıklar çıkartıldı fakat hiç biride sonuç veremedi ben şu anda yürüyemez hale geldim en son FİZİK TIP REHABİLİTASYON,da sonuç vermedi kanımın düşük olduğunu söylediği halde yinede vermedi 11 aylık dosyamın kapatılmasını yeni bir dosyanın açılmasını söylediler ve devletin hastanesi beni özel bir hastaneye gönderdi ben benden giden 11 aylık alınan sağlığımı tekrar bunlardan istiyorum bugün yaşanan olayın biride HATAY DÖRTYOL ÖZEL KÖRFEZ HASTANESİ hasta kayıt personeli bayan 2 dakika önce bekledim diye sesini yükselterek bağırmaya başladı biz TÜRKİYE Sadece bu personelleremi kaldı ben hakkımı nasıl arayacağım sadece buraya yazmakla yetiniyorum ve sağlık örgütünden sesime yanıt bekliyorum GENÇLİĞİMİ BU İNSANLARDAN GERİ İSTİYORM

  30. Bende 17 yıllık hemşireyim ebe ve hemşirelik önlisansının açılmasını ısrarla istiyoruz.sayın bakanımızın bukonuyla ilğilenmesini istiyoruz.

  31. ebe ve hemşirelik önlisans istiyoruz.

  32. arkadaşlarıma katılıyorum.bende önlisans istiyorum.

  33. bende lise mezunuyum önlisans hakkı tanınmasını istiyorum.

  34. bizim gibi lise mezunları için önlisans ısrarla istiyoruz.

  35. melisa says:

    TOKAT / TURHAL DEVLET HASTANESÄ° kızımın rahatsızlığından dolayı bu hastanenin acil servisine gittim beni DR. CEYDA GÖKCE isimli bayana yönlendirdiler kızım 4 yaşında ve 38.5 derece ateÅŸle götürdüm muayene etmeden hatta yerinden dahi kalkmaya tenezzül etmeden 3 adet ÅŸurup yazıp çıkın kalabalık diyerek yolladı…. ÅŸimdi size soruyorum sayın yetkililer kalabalık eden hastamıdır bu 4 yaşındaki bir kız çocuÄŸu oluyor… Yoksa şımarık ve kaprisli olan bu haddini bilmez Ceyda GÖKCE midir.

  36. fatma says:

    sayın bakanım ben ve 10 bayan arkadaşım ile çekiyoruz bu mesajı allah rızası için sesimizi duyun artık bizler tüp bebek yaptırdık doktora gittigimde bize tek embiriyo uygululandığını söylediler bizler çok üzüldük 7 milyar özel para ödedik bizim hakkımız tek bir embiriyomu lütfen allah rızası için tek embiriyo kanunun kaldırılmasını rica ediyorum.sayın bakanım eyer bu kanun kalkarsa tekrar deniyeceÄŸiz ….

  37. sedat says:

    sayın bakanım Erzurumda hayvanları koruma derneği açıldı zor şartlarda faliyetlerimizi yürütüyoruz bize bir destek çıkarsanız çok seviniriz başarılar cep 05323884911

  38. songül says:

    hastanelerde enfeksiyon hemşireleri neden döner sermayeden çok fazla alıyorlar.sondayı takan enjeksiyonu yapan kanı alan hepatitli bile olsa her türlü işlemini yapıp yakın temasta olan hemşireler.Sabah gelip kaç tane sondalı .kaç tane bulaşıcı hastalığı olan hastanız var diye sorup tıbbi atıklara sadece göz ucu ile bakan enfeksiyon hemşiresi,ne kadar risk altındada bu kat sayı farkını çıkardınız .Bu adaletsizliği artık görmenizi istiyoruz.Bu ayrım bütün çalışma hevesimizi kırıyor.Neden hasta ile en çok uğraşan servis hemşireleri enfeksiyon hemşirelerinden çok çok az döner alıyor.

  39. bende önlisans istiyarummmmmm

  40. hatice akbayrak says:

    ben 4924lü ebe olarak trabzon araklı da bir saÄŸlık evinde çalışmakta idim.aile hekimliÄŸi uygulamasından sonra.bir aile hekimimizle anlaÅŸma yaparak aile saÄŸlığı elemanı olarak çalışmaktayım.bu arada 4924te baÄŸlı olduÄŸum saÄŸlık evi iptal edildi.ihdas sonucunu beklerken müdürlükten bana ifade edilen ÅŸu oldu:aile hekimliÄŸinde anlaÅŸma yaptığından dolayı ihdasınız gerçekleÅŸmeyecektir.taki aile hekimliÄŸinden ayrılana dek.2gün ara ile karar deÄŸiÅŸti size ihdas uygulaması yapacağız ancak aile hekimliÄŸinde çalışmaya devam edebilirsiniz.denilerek ihdas yerleri sunuluyor ÅŸu anda.bu tercihlerde il içi,ilçe dışı tercihler bulunuyor.bu ÅŸekilde ihdas yapılması doÄŸrumudur.sonradan bize yeni görev yerlerinizin olduÄŸu ilçelere gidin diyip,halen anlaÅŸmamızın devam ettiÄŸi aile saÄŸlığı elemanlığı görevimizden ayrılmak durumunda bırakabilirlermi.bu konuda çok tedirginiz.her ilde farklı uygulamalar var.artık müdürlüklerin bize söyledikleri ifadelere inanamaz olduk.bu konuda bilgilendirilmek istiyorum….ÅŸimdiden teÅŸekkürler…

  41. reÅŸit gezginci says:

    izmir konak alsancak ağız ve diÅŸ saÄŸlığı merkezinde 4 tane kanal tedavisi yaptım ve memnuniyetimi ve dr. sezbil çam’a teÅŸekkürlerimi iletirim saygılrımı sunarım

  42. hayattan says:

    Sayın bakanım ve yetkili şahıslar:
    Size danısmak istedigim konu acil e giden sosyal guvencesi olmayan hastadan para talep edilir mi? edilirse hangi durumlarda? Aynı zamanda acilden giris yapan hasta özel hasta muamelesi görür mü?

  43. ben resul sarıkaya erzurum horasan ilçesinde ikamet etmekteyim benim bir arzum olacak sayın başkanım recep akdağa benim bir özürlü kız çocuğum var hidro sefari diye bir hastalık beyinde su toplanmasi nedeniyle çocuğumun 1 yıl önce erzurum aziziye araştırma hASTANESİNDE amelıyat etirdim ama gezme konuşma oturma ve bütün bedeni hareketsiz halde buna bir çaresini bulunmasini istiyorum gitikçe tıpta ilerlemeler görüyorüz benim madi durumum olmadığından dolayı asgari ücretle çalışmatayı eyer çocuğuma iyi bir hastane ve iyi bir hekim tedavisine ihtiyacı var bunu bir çaresini bulunması sayın bakanım sayın sağlık bakanım recep beye rıcada bulunuyoru gerğini yapmasını saygılarımla arrz ederim resul sarıkaya cep 05303225325

  44. güli says:

    Sayın SaÄŸlık Bakanım ben manisa alaÅŸehir devlet hastanesinde diyalize giren bir hastanın yakınıyım. Size bir ÅŸikayetim olacaktı diyalize girmiÅŸ oldukları hastanede diyaliz doktorları malesef yok bir durum olsun hemen müdahale için dahiliye doktoru geliyo ne alakaysa. Bir rahatsızlanma esnasında onlarla ilgelenecek onlara o anda müdahale edecek diyaliz doktorunun olmaması onlara zarar veriyor ve onlar diyaliz hastaları olarak hayatlarının tehlike içersinde olduÄŸunu sanarak o durumdan memnun deÄŸiller. Ve ben sizden biran önce bu duruma el uzatıp diyaliz hastalarına yardım etmenizi rica ediyorum. Bu mesajımın dikkate alınıp gereÄŸinin yapılmasını arz ve talep ediyorum……. Saygılarımla

  45. emine uysal says:

    Daha önce Sağlık Bakanlığı’nın yerleştirme takvimini yayınlaması gerektiğiyle ilgili bir haber yayınlamıştık. (http://www.memurlar.net/haber/189515/) Buna rağmen konuyla ilgili hala resmi bir açıklama yapılmamıştır. Son dönemlerde birçok resmi kurum yerleştirme takvimini önceden açıklayarak planlamasını yapmakta ve bu şekilde personel almaktadır. Ancak Sağlık Bakanlığı bu konuda önceden resmi bir açıklama yapmayı atama bekleyen personeline çok görmektedir. Ortada resmi bir bilgi olmayınca çeşitli kaynaklar tarafından alım sayıları ve tarihleri ile ilgili fikirler ortaya atılmakta bu da adaylarda alım olacağı beklentisinin oluşmasına ve adayların umutları üzerinden beslenmelerine neden olmaktadır.

    Örneğin şubat ayında bazı haber siteleri Sağlık Bakanlığı’nın nisan ayı içinde alım yapacağına dair haberler yapmışlardı. Nisan ayında personel alınacağı umudunu taşıyan adaylar şimdi de alımların haziran ayında olacağına dair yeni haberlerle karşılaştılar. 36 bin kişi alınacak, 8.500 kişi alınacak, alımlar nisanda olacak, alımlar hazirana sarkacak gibi duyumlara dayanan farklı kaynakların yaptığı çelişkili haberler, atama bekleyen sağlıkçıların psikolojilerini alt üst etmiş durumdadır. Çünkü adaylar, alacağı resmi haberlere göre hayatına yön vermeye çalışmaktadır. Bunun yansımalarını KPSS Sağlık (http://forum.memurlar.net/forum.aspx?id=12) bölümünde görmek mümkündür. Evet, şimdi soruyoruz: “Personel alımları nisanda mı mayısta mı haziranda mı ve bölümlere göre alınacak personel ne kadar?” Eğer alımlarla ilgili süreç devam ediyor ise bununla ilgili bir açıklama yapılarak bilgilendirme yapmak zor olmasa gerek.

    Duyumlarla yapılan, doğruluğu teyit edilmemiş çeşitli kaynaklar tarafından yayımlanan sözleşmeli personel alımıyla ilgili haberlere itibar edilmemesi için Sağlık Bakanlığı’nın sözleşmeli personel alımını hangi tarihte yapacağı konusunda RESMİ bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirmesi gerekmektedir.

    Bu çaÄŸrımızı SaÄŸlık Bakanlığı’nın dikkate alacağını umut ediyoruz…

  46. CENNET says:

    GAZİANTEPTA ÖZEL BİR HASTAHANEDE ÇALIŞIYORUM.AİLE HEKİMLİĞİ İÇİN BİR DOKTORLA GÖRÜŞME YAPTIM.KAPALI BİRİSİYİM VE KAPALI ÇALIŞMAMDA BİR MAHSUR OLUP OLMADIĞINI SORDUM.DENETİMDE SIKINTI ÇIKARABİLİRLER DİYE YANIT ALDIM.HANGİ DEVİRDE VE HANGİ MEMLEKETTE YAŞIYORUZ.İNSANLAR AÇIK VE ALEN ADEN YAŞARKEN SIKINTI OLMUYORDA BENİM MÜSLÜMAN BİR ÜLKEDE KAPALI OLMAMMI SIKINTI OLUYOR

  47. murat can says:

    Sayın Yetkili,
    25 ağustos 2011 tarihinde beni ankara il sağlık müdürlüğünden bir operatör aradı.Annemin rahatsızlığı için manyetik yelek gerekli olduğunu ve 70 tl ücreti olduğunu söyledi.Ben de bu kuruluşun nerede olduğunu sorunca kaba ve küstahça sözler sarfederek telefonu suratıma kapattı.Şimdi hassasiyetinize güvenerek soruyorum.Bu işten maaş alan bir memurun (eskiye dönmüş bir anlayışla) bir hasta yakınına yaptığı muameleyi takdirlerinize bırakıyor ve gereğinin yapılarak tarafıma bilgi verilmesini arz ediyorum.

  48. erdal budak says:

    sayın tıp fakültesinde sağlık bakanım eşim 20.07.2011 tarihinde cerrahpaşa

    sayın bakanım eşim 20.07.2011 tarihinde cerrahpaşa tıp fakültesinde sağ bacağından protez revizyonu ameliyatı olmuştu ameliyattan sonra hasta ayağına basamadığından dr tarafından ikinci ameliyat kararı alınmış olup 28.09.2011 tarihinde tüm hazırlıklar tamamlanmış olup hasta ameliyatta alınması gerekirken tam gün yasası gerekçe gösterilerek ameliyat iptal edilmiştir. hastamızın ameliyatını yapacak doktor ve hastane bulamıyoruz kısacası yararımıza diye yapılan tamgün yasasının mağduru olduk bize yardımcı olun lütfen 05376059718

  49. DOÄžRUCU says:

    SÖKE DEV HAST YOĞUNBAKIMINDAKİ DR VE SORUMLU HEMŞİRESİ AYNI ENJEKTÖRÜ 10 HASTATA KULLANILIRMI DİSPOZIBIL MALZEMELER BATİKONDAN GEÇİRİLİP KULLANILIRMI İTİRAZ EDENLERİ SUÇLANIP PROBLEM YARATAN ŞAHIS BAĞIRILIP HAKARET EDİLİRMİ STERİL ORTAMDA YAPILMASI GEREKEN MÜDAHELELER ULU ORTA YAPILIRMI SÖYLENDİĞİ ZAMAN BEĞENMEYEN GİTSİN DENİLİRMİ SIRF PUAN ALMAK İÇİN YAPILMAMIŞ LARI YAPILMIŞ GÖSTERİLİRMİ SORARIM SİZE TŞKKLR?????

  50. DR. OLMAYAN SAMANDIRA HASTANESÄ° NE Ä°ÅžE YARAR says:

    Sayın Bakanım ve SaÄŸlık yetkilileri lütfen sesimizi duyun artık !….
    Ben birçok kiÅŸi komÅŸu adına sesimizi duyurmak için yazıyorum sadece kendim için deÄŸil .Bizler SANCAKTEPE ilçesinin Samandıra semtinde oturuyoruz.Burdaki Samandıra polikliniÄŸine gidiyoruz.Maalesefki dr.eksikliÄŸi var DAHÄ°LÄ°YE , GENEL CERRAH , ÇOCUK , ORTEPEDÄ° , Bölümlerinin hiçbirisi yok.Burada oturanlar insan deÄŸilmi neden biz oraya gittiÄŸimizde hizmet alamıyoruz.Ä°lle baÅŸka ilçeleremi gitmemiz gerek burası artık büyük bir yerleÅŸim merkezi Lütfen buraya DR.gönderin .Geçen hafta hastaneye gittim genel ceerrah bölümüne küçük bebeÄŸimi bırakıpta geldiÄŸim halde maalesef DR. yok bu nasıl bir iÅŸ resmen rezillik yaÅŸadım baÅŸka ilçeye gidin DR. yok diyorlar.Ben SAMANDIRA’da oturduÄŸum halde neden buraki poliklinikten faydalanamıyorum.Büyük bir poliklinik fakat boÅŸ DR.suz bir hastane ne iÅŸe yarar sizlere BAKANIMA yetkililere soruyorum. LÃœTFEN sizlerden çok rica ediyoruz biz halk olarak buna acil bir çözüm bulunması.Bu hastaneye DR. gönderilmesi.
    Teşekkür ediyorum .SAYGILARIMLA.