Teknobaz Rotating Header Image

2009 Yılı Hac Müracaat Formu ve Dilekçesi [Diyanet]

Kâbe-i Muazzama 2009 yılı Hac başvuruları başladı. Hacı adayları 04-24 Nisan 2009 tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerine giderek kayıtlarını yeniletmeleri veya ön kayıt yaptırmaları gerekiyor. Başvuru işlemleri için 2009 yılı Hac Müracaat Formu ve Dilekçesi doldurulması gerekiyor.

2008 yılında Hac başvurusu yapan fakat, gidemeyenler il ve ilçe müftülüklerine giderek bir ücret ödemeden kayıtlarını yenileteceklerdir. Kayıtlarını yeniletmeyenler 2009 yılı hac kurasına giremeyeceklerdir.

İlk defa hacca gitmek için başvuranlar ise ön kayıt yaptırmaları gerekiyor. Hacı adayları müftülüklerin verecekleri banka hesabına 15 TL yatıracaklar, daha sonra “2009 Yılı Müracaat Formu ve Dilekçesi” ni dolduracaklar ve müftülüklere teslim edecekler. Müracaat formu ve dilekçesini teslim etmeyenlerin müracaatları gerçekleşmemiş sayılacak.

Başvuru için öncelikle başvuru formunu ve dilekçesini doldurmanız gerekir. Aşağıdaki linkten başvuru formunu ve dilekçesini bilgisayarınıza indirerek, çıktısını alınız.

2009 Yılı Hac için Müracaat Edeceklerin Dikkat Etmesi Gereken Hususlar, 2009 Yılı Hac Müracaat Formu – PDF [Diyanet]

Dosya PDF formatındadır. Açmanız için gerekli olan programı aşağındaki linkten indirebilirsiniz.

Adobe Reader 9.1 Türkçe – 24.1 mb Windows Xp/Vista

Kabe-i Muazzama [flickr – ebuAli]


Comments are closed.