Teknobaz Rotating Header Image

1 Mayıs Resmî Tatil İlan Edildi, Kimler Yararlanacak? [İş]

İşçiHükümet 1 Mayıs’ı Emek ve Dayanışma Bayramı olarak kabul etti. Yani bundan sonra 1 Mayıs resmî tatil kabul edildi. Çalışanların yıllık çalışma takvimine tatil olarak bir gün daha eklendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i dinleyelim:

Neden böyle bir karar alındı?

Alın terinin sembolü olan 1 Mayıs tüm dünyada çalışanların birlik, emek ve dayanışma günü olarak kutlanmaktadır. Ãœlkemizde de 1935 yılında yayınlanan Ulusal Bayram, Tatil Günleri hakkındaki Kanun ile bahar bayramı olarak 1 Mayıs tatil günlerine ilave edilmiÅŸti ancak 1980 sonrası yapılan düzenlemeyle bayram, çalışanlarımızın elinden alınmıştı. Hükümetimizin bu konudaki hassasiyetini hepiniz biliyorsunuz. 25 Nisan 2008’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararıyla 1 Mayıs’ın Emek ve Dayanışma günü olarak en iyi ÅŸekilde deÄŸerlendirilmesi konusunda bakanlığımız görevlendirilmiÅŸti ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü olarak ilan edilmiÅŸti.

Peki 1 Mayıs tatilinden kimler yararlanacak?

GeniÅŸ kapsamlı, tüm çalışanları içine alıyor. Mevcut yasanın devamında, ‘ulusal, resmi, dini bayram günleri, yılbaşı ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günleri resmi daire ve kuruluÅŸlar tatil edilir‘ ÅŸeklinde 1 Mayıs da ilave ediliyor.

Bütün kamu çalışanları tatile, özel ÅŸirketler ne yapar belirsiz… Okullar da tatil o zaman! Hemen bakalım 1 Mayıs 2009 hangi güne denk geliyor, Cuma… Üç günlük bir haftasonu tatili!

1 Mayıs bayramı kimlere tatil olacak? [Haber7]
El obrero [flickr – Libertinus]

3 Yorum

  1. Furkan Turgut says:

    herhalde bizde çalışan oluyoruz… bizide kapsar bu tatil =D

  2. kaan bayrakcı says:

    İşçinin,emekçinin bayramında bir lise öğrencisi oalrak girmekten gurur duyarım o gün bayramda olacağım !

  3. emine says:

    o gün bana bayram olcak desenize 🙂