Teknobaz Rotating Header Image

Mutfak Temizliği ile İlgili Güzel Tavsiyeler [Hayatı Farket]

kk_hfarket1.jpgHayatı Farket sitesi içeriğindeki zengin konularla her insanın faydalanabileceği, adeta bir bilgi hazinesi. Mutfak, Yaşam, Aile, Sağlık gibi önemli kategorileri içinde barındırıyor. Ev Hanımları evlerinde, en çok zaman geçirdikleri mutfaklarında küçük ve önemli tavsiyeler ile hayatlarına hız ve verim katabilir. Mutfaktaki temizlik her açıdan önemlidir. Hayatı Farket sitesi hayatımızı kolaylaştıracak güzel tavsiyelerde bulunmuş.

Hayatı Farket sitesi Mutfak Temizliği ile İlgili Güzel Tavsiyeleri:

Çilek Temizlerken

Çileklerinizin üzerindeki kum ve toprağı temizlemek için ıslak bir muslin kumaşa sarıp ve birkaç kere hızla sallayın. Çileklere bulaşan kum ve toprağın muslin kumaşa yapıştığını göreceksiniz.

Kavanozların Temizliği

Cam kavanozlarınızı temizlemek için içine patates kabuğu doldurun. Bir gün böylece beklettikten sonra ılık sabunlu suyla yıkayın.

Buzdolabındaki Çizikler

Buzdolabınızda küçük çizikler oluşmuşsa, bunları kapatmak için beyaz tırnak cilası kullanabilirsiniz.

Köfte Yoğurma

Köfte yoğurduktan sonra ellerinizin zor temizlenmesinden şikayetçiyseniz, yoğurma işlemine başlamadan önce ellerinizi ıslatın.

Çaydanlık Kireci

Çaydanlığınız daha geç kaynatmaya başladıysa içinde kireç tortusu oluşmuş demektir. Bu kireci temizlemek için, çaydanlığınızın içine sirke koyarak 15 dakika kaynatın ve sonra bildiğiniz yöntemle temizleyin.

Sürahinin Dip Kiri

Sürahi gibi elinizin ulaşması zor olan derinlikte ve darlıktaki kaplarınızı temizlemek için içine bir avuç tuz ve sirke koyup, çalkalayın.

Bakır Kapları Parlatmak

Bakır kaplarınızı parlatmak için sirke kullanın. Bir bezi sirke ile hafifçe ıslatın ve kabınızı iyice ovun.

Bulaşık Yıkarken

Bulaşıklarınızı daha kolay yıkamak ve daha iyi sonuç almak için bulaşık suyunuza çamaşır suyu yerine bir kaşık sirke katın.

Parlaklığını Kaybetmiş Çelik Tencereler

Parlaklığını kaybetmiş çelik tencerelerinizi temizlemek için yumuşak bir bezi ılık sirkeye batırarak iyice ovun. Sonra iyice durulayın. Yün bir bez yardımıyla silerek parlatın.

Kristallerin Parlatılması

Kristallerinizin ışıl ışıl parlamasını istiyorsanız, yıkadıktan sonra durulama sırasında sirkeli suya batırın.

Yıkamada Tuzlu Su Kullanımı

Sebzelerinizi her zaman tuzlu su ile yıkayın. Tuzlu su, sebzeleri daha etkili ve çabuk temizler.

Sürahiyi Parlatmak

Sürahinizi parlatmak için içini yarısına kadar parçalanmış gazete kağıdı ile doldurun. için yarısına kadar yırtılmış gazete kağıdı doldurun, üçte birine de sıcak su doldurup sıkı sıkı sallayın.

Sararmış Teflon Tava ve Tencereler

Çok kullanılan teflon tava ve tencerelerin sararmasını önlemek için içine su, biraz da çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin üstünde kaynatın ve ardından önce sıcak, sonra da soğuk suyla iyice durulayın.

Dibi Tutan Tencere TemizliÄŸi

Pişirirken tencerenin dibi tuttuysa, temizleme işini bir sonraki güne bırakın. Tencerenizin daha kolay temizlenmesi için bir gece tuzlu suda bekletin.

Yağlı şişelerin temizliği

Yağlı şişeleri temizlemek için önce yıkamak gerekir. Sonra durulanan şişenin içine sodalı su koyarak sallamaya başlayın. Beş dakika kadar sallanan şişe çalkalandıktan sonra bu sefer içine kahve telvesi ilave edin. Bir sürede bu şekilde sallanan şişe kısa zaman sonra yağlardan tamamen temizlenmiş duruma gelecektir.

Mutfaktaki Temizlik İle İlgili Güzel Tavsiyeler [Hayatı Farket]

3 Yorum

  1. cemre says:

    bu site çok kötü düzeltin bu siteyi olmaz canım böyle

  2. eda says:

    bu ne ya saçma sapan siteler yapıyosunuz.bence hemen kaldırın önüne her gelende site yapmasın..

  3. matematik says:

    Güzelmiş teşekkürler