Teknobaz Rotating Header Image

Demo Helper: Bilgisayar Ekranına Açıklayıcı Çizgiler Çiz [indir]

demo-helper.jpgBilgisayar ekran görüntüleri üzerine çeşitli amaçlar için çizgiler çizmek istediğinizde, önce ekranı bir ekran saklayıcı program ile saklamanız ve bir resim editörü ile çizgiler çizmeniz gerekir.

DemoHelper programı ise, bilgisayar ekranındaki görüntüler üzerine başka bir program çalıştırmadan kolaylıkla çizgiler çizebilmenize imkan sağlıyor. Özellikle öğretim amaçlı ve anlık açıklayacı ekran görüntüleri oluştumak isteyenler için faydalı bir program.


DemoHelper 76 Kb. boyutu ile bilgisayarınıza indirdiğinizde ve ikonuna çift tıkladığınızda aktif oluyor. Ekran görüntüsü sabitlenirken çeşitli kısa yol tuşları ile ekran görüntüsü üzerine istediğiniz renklerde çizgiler ve ok işareti çizebiliyorsunuz.

Kısayol Tuşları;

Büyütme Modu
Yukarı ok tuşu, büyütme
Aşağı ok tuşu, küçültme
Fare sağ/sol tuş, çizime başlama
ESC, büyütme modundan çıkış
Büyütme işlemi için ayrıca farenizin tekerleğini de kullanabilirsiniz.

Çizim Modu
Yukarı ok tuşu ve aşağı ok tuşu veya Ctrl+Fare tekerleği çizgi kalınlığını belirleme
0-9 rakamlar, çizgi rengi seçme
Çizim anında Shift veya CTRL tuşuna basma düz çizgi çizme
Fare sağ tuş basılı çizgi çizerek ok oluşturma
ESC, bütün çizimleri iptal etme
Backspace, son çizimi iptal etme
Delete, ilk çizimi iptal etme

Demo Helper Options seçenekleri ile büyütme modu ve çizgi çizme modu için kısayol tuşları belirleyebilirsiniz. Ayrıca simgesi üzerinden de bu işlemleri başlatabilirsiniz.

DemoHelper çizimlerinizi saklama imkanı vermiyor, zaten programın amacı ekrana çizgiler çizmek ve kullanmak ama, çizimlerinizi bitirdikten sonra ekran görüntüsünü saklamak isterseniz, Prnt Scrn tuşuna basıp, Ctrl+V tuşları ile Paint programına yapıştırmalı veya ekran saklama programı kullanmalısınız.

DemoHelper – Bilgisayar ekranınına çizgiler çiz
DemoHelper [indir]

1 Yorum

  1. tercume says:

    thank you great post