Teknobaz Rotating Header Image

Dictionary Tooltip: İngilizce-Türkçe Sözlük [Firefox Eklentisi]

Firefox İngilice - Türkçeİngilizce içerikli siteleri takip ediyorsanız, bilmediğiniz kelimeler için sürekli İngilizce-Türkçe sözlük programı veya sitesi elinizin altında olması gerekir. Tabi kelimeyi yaz, kopyala yeni bir pencere açılması uzun uğraşı gerektirir. Eğer Firefox kullanıyorsanız, bu işin daha kolay bir yolu var.

Firefox Dictionsary Tooltip eklentisi internete bağlıyken, ingilizce bir kelimeye çift tıkladığınızda veya Ctrl+Shift+K kısayolu ile bulunduğunuz ekranda ufak bir pencere açarak kelimenin anlamını gösteriyor.

Bu eklentiyi indirip kurduÄŸunuzda kendi ayarlarında mevcut olan sitelerden birini seçmeniz gerekir.En iyi sonucu veren ve Türkçe’yi destekleyen ise Babylon. Bu iÅŸlemi yapmak için bir ingilizce kelime üzerine çift tıklayın açılan kutucuÄŸun alt tarafında yer alan site isimlerinden info.Babylon.com en-Turkish seçeneÄŸini seçin.

Artık ingilizce kelimelerin Türkçe anlamları ekranınızda. Açılan pencereyi ekranınızın herhangi bir yerine taşıyabildiğiniz gibi, boyutunu da değiştirebilirsiniz. Pencerenin sağ üst kısmında yer alan Preference seçeneği ile, kısayol tuşunu belirleyebilir, diğer bazı özelliklerini seçebilirsiniz.

Firefox Dictionary Tooltip eklentisi sadece ingilizce kelimeler için deÄŸil, seçilen sitenin desteklediÄŸi bütün dillere ait kelimelerin anlamlarını görebilirsiniz. ÖrneÄŸin Babylon sitesinin desteklediÄŸi yabancı diller arasında Ä°ngilizce’den Türkçe,
Fransızca, Japonca, Çince, Almanca, Yunanca vb. mevcut.

Kendinden sözlüklü ingilizce gazete okumak için bknz.Sözlüklü İngilizce Haberler Oku

What does it mean?

Dictionary Tooltip -İngilizce-Türkçe Firefox Sözlük Eklentisi

5 Yorum

  1. Güzel bir yazı olmuş. Teşekkürler..

  2. vedat says:

    slm ya site hizmeti güzel ama çok yoÄŸun o yüzden sıkıntı çekiyoruz…

  3. ali says:

    hey ALLAH RAZI OLSUN

  4. metin says:

    çok güzel olmuş