Teknobaz Rotating Header Image

Zeytinyağı Sabunu Nasıl Kullanılır?

Zeytinyağı SabunuE-posta kutumuza düşen bir mektupdan zeytinyağının nasıl kullanılması gerektiğini öğreniyoruz.

Zeytinyağı sabunu çok kullanılan bir sabun deÄŸil, o da bir çok ÅŸey gibi “modern” zamanların kurbanlarından. Mahalle pazarlarında satılırdı, kalıp kalıp el yapımı zeytinyağı sabunları. HoÅŸ kokarlar. Farkına varılacaktır ki zeytinyağı sabunu çok köpüren bir sabun deÄŸildir.

Zeytinyağı sabunu kullanmak öncelikle bir kültür meselesidir. Zeytinyağı sabunu çabuk köpüren bir sabun değildir. Hamam kültürünün bir ürünüdür. Muhakkak sıcak suda, bir kabın içerisinde, lif ya da süngerle köpürtülüp öyle tatbik edilmesi gerekir. Doğrudan vücuda sürüldüğünde iyi bir sonuç alınamaz.

Peki zeytinyağı sabununu el sabunu olarak kullanabilir miyiz?

Zeytinyağı sabunu, lavabonun başına konularak ellerinizi yıkayacağınız bir sabun da değildir. Kullanılmasında hiçbir sakınca yok, ama iyi netice almak istiyorsanız bunun bir banyo sabunu olduğunu kabul etmeniz gerekiyor. Ayrıca saç için de kullanabilirsiniz. Derinlemesine bir temizlik sunar. Bedenin yüzeysel kirini almasının dışında, gözeneklerin içindeki yağları da sabunlaştırarak alır. Ölü derileri çok çabuk alıp götürür. E vitamini ihtiva eden bir yağdan imal edildiği için cildi besleme özelliği de var. Eğer bahsettiğim gibi bir uygulama yapılırsa vücudun gıcırdamasından anlayabileceğ imiz o temizlik hissini yaşatır.

Eski salt nostalji olduğu için mi güzeldir, yoksa içinde biz biz yapan değeleri muhafaza ettiği için mi?

Burnunuza hoÅŸ bir zeytinyağı sabunu kokusu geldi mi 😉

1 Yorum

  1. Kesinlikle doÄŸru bir cümle..Sıcak su ile çok köpüren bir sabun.Kullananlar bilirler o sabunun kokusu insanı zeytin baÄŸlarına sürükler…Ben de anlatmıştım,burada da okumak hoÅŸuma gitti…