Teknobaz Rotating Header Image

Blogger: E-Posta ile Blogunda Yazı Yayınla

bc-blogger-eposta.JPGBlogger‘da bir blog sahibi iseniz e-posta ile blogunuzda yazılarınızı yayınlayabilirsiniz. Ä°kinci bir yazı yayınlama yöntemi olarak çeÅŸitli kapanma, blogger sitesine ulaÅŸamama veya cepten e-posta ile yazı yazma durumları için yedekte bulunması gereken bir durum.

E-posta ile blogger’da yazı yayınlamak için ÅŸunları yapmalısınız.

  • Blogger hesabına gir.
  • Ayarlar seç.
  • E-posta seç.
  • Mail-to-Blogger Adresi (Blogger Posta Gönder Adresi) kısmına e-postalarınızı göndereceÄŸiniz adresi belirleyerek yaz. (Ör: Teknobaz.Teknobaz@blogger.com)
  • “E-postaları hemen yayınla”
    “E-postaları taslak kayıtlar olarak kaydet”
    seçeneklerinden uygun olanını seç.
  • Ayarları Kaydet seç.

Dikkat etmeniz gereken nokta, seçtiğiniz e-posta adresini  gizli tutmalısınız ve tahmin edilemeyecek bir adres seçmelisiniz. Çünkü herhangi bir kişi bu e-postaya bir yazı gönderirse yazısı blogunuzda yayınlanır.

E-posta ile yazdığınız yazının başlığı, blog yazısının başlığı, e-postanın içeriğinde yer alan resim ve yazılar da blog yazınızın metnini oluşturur. E-posta ile yazı için etiket seçimi imkanı bulunmadığı için, yazınıza etiket eklemek için ayrıca blogunuza giriş yapıp ekleme yapmalısınız.

E-posta ile gönderdiğiniz yazının sonuna çeşitli e-posta servislerinin yazı, reklam vb. şeyler eklemesini önlemek için e-postada hazırladığınız yazınızı #end ifadeleri ile bitirmelisiniz.

Artık yazılar e-posta ile blogunuzda…

2 Yorum

  1. erhan says:

    peki o mail adresini nasıl alıyoruz?

  2. Aynur Åženyuva says:

    Çok güzel anlatım yapılmış ne zamandır doğru şekilde bunu yapmaya çalışıyordum sayenizde yapabildim. Teşekkürler.