Teknobaz Rotating Header Image

Google ile Döviz Fiyatlarını Öğren

Google arama motoru olmanın ötesinde ihtiyacımız olan bazı basit sorulara cevap veriyor, bknz Arayıp Bulmakla Olmaz; Biz Soralım Google Cevaplasın. Bunlardan biri de dolar, euro, yen, dinar vb. para birimlerinin kaç Türk Lirası olduğunu bizlere gösterebilmesi.

Google Döviz

Google ile döviz fiyatlarının kaç Türk Lirası olduğunu öğrenebilmek için;

  • Öncelikle Google.com.tr adresine gir.
  • Arama satırına, fiyatını öğrenmek istediÄŸiniz yabancı para biriminin ismini  yaz. (dolar, euro, yen vb. )

Google arama sonuçlarının ilk satırında aramasını yaptığınız para biriminin kaç Türk Lirası olduÄŸunu “1 ABD Doları = 1,64499928 Yeni Türk Lirası” benzeri bir ifade ile gösterir.

Google daha öncede “1 American Dollar in Turkish Lira” türünde yapılan aramlarda içinde benzer sonuçları gösteriyordu. Ama ÅŸimdi böyle bir ifade yazmaya gerek kalmadan, sadece para birimini yazıp enter‘a basmak yeterli.

Google’da arama yaparak Türk Lirası karşılığını öğrenebileceÄŸiniz bazı para birimlerinin isimleri ve kısaltmaları şöyle; (Para birimlerinin isimleri ve kısaltmalarını ayrı ayrı yazarak aynı sonucu elde edebilirsiniz.)

ABD Doları, USD, dolar
Euro, EUR
Ä°ngiliz Sterlini, GBP
Japon Yeni, JPY, (sadece yen yazdığınızda ABD doları karşılığını verir.)
İsviçre Frangı, CHF,
Suudi Arabistan Riyali, SAR
Kanada Doları, CAD
Avustralya Doları, AUD
Danimarka Kronu, DKK
Norveç Kronu, NOK
İsveç Kronu, SEK

Google döviz kurları için yaptığı Para Birimi Dönüştürme Uyarısı açıklamasında kur birimlerinin Citibank N.A tarafından sağlandığını ve kesin doğruluk garantisini verilmediğini belirterek, yatırım aşamasında daha güncel kurların kontrol edilmesi istenmiş. Güncel Döviz fiyat, kurlarını öğrenmek için, bknz.Güncel Döviz Fiyatlarını Öğren (Dolar, Euro, Sterlin, Yen vb.)

1 Türk Lirası = Çoook ABD Doları

1 Yorum

  1. sanırım bunun için google vista sidebarda kullanabilinecek bir widget cıkarmıstı. google her sörfçüye lazım. na’şüphe..