Teknobaz Rotating Header Image

Öğrencilerin Elinin Altında Bulunması Gereken Siteler

Ara BulOkullar açıldı, ödevler, sınavlar, projeler. Bu yoğunluk hiç bitmez. İnternet eliniz altında olsun. Ödev ve proje yaparken lâzım olur. İşte işinize çok yarayacak siteler.

Hemen Çevir
Ä°ngilizce’den Türkçe’ye anında çeviri. ÅžipÅŸak. Ama bu tercüman yeminli deÄŸil, uyarısı var “Bu çeviriler bir bilgisayar tarafından yapılır. Hata ve yanlışlar olabilir. Lütfen önemli çevirilerinizi bir tercümana yaptırınız.” Kopyala, yapıştır ve Hemen Çevir.

Sesli Sözlük
İngilizce, Almanca, Türkçe sözlük. Kelimeyi yaz; ister ara, ister search, istersen suchen. Üye ol, kelimelerin sesini de dinle!

Zargan
İngilizce sözlük.

Türkçe Karekter

E-posta geldi, arkadaşınız Türkçe karekterleri kullanmamış. Herşey karman çorman! Napsın garibim bir Türkçe klavyesi bilem yok! Kopyala yapıştır ve devam et! Okus pokus herşey okunabiliyor artık!

Yazılım Türkçeleştirme

Burada da yazı karman çorman olmasa da u harfi ü harfine, c harfi ç harfine çevrilir, tabii uygun olan yerlerde. Güzel bir hizmet.

BalkaNet Dictionary
6 dilde çeviri. Bulgarca, Yunanca, Türkçe, Romence ve Sırpça. Balkan ülkeleri kapsama alanı içinde 🙂 TeÅŸekkür bu güzel hizmeti için Sabancı Ãœniversitesi’ne.

TDK Türkçe Sözlük
Hay Allah bu kelimenin anlamı ne, hem bu böyle mi yazılıyor. Hemen bir bakıver, en güvenililir kaynaktan.

Ulusal Tez Merkezi [YÖK]
Özellikle üniversite öğrencileri için bulunmaz bir kaynak! Üniversitelerde yapılan yüksek lisans (master) ve doktora tezlerini arayın, ödevleriniz hazırlamakta kullanın.

Bir siteye girdim, hayatım kolaylaştı [Zaman Gençlik]
Vikki, Ring, Laptop [flickr – coxy]

1 Yorum

  1. Emin says:

    Aslında buna çok daha güzel bir alternatif verebilirim http://turkceyaz.com turkcekarakter.com’a genel olarak çok benziyor ama metne reklam eklemiyor ve Türkçe karakterleri daha doÄŸru ekliyor.