Teknobaz Rotating Header Image

Şaşı Bak Şaşır Resimleri (3B) Yap

bc-sasi-bak-sasir-resimleri.jpg 1838 yılında  Charles Wheatstone tarafından keşfedilen, şaşı bak şaşır diye tabir edilen (Stereogram) resimlerin derinlerinde başka resimler görülmeyi bekliyor. Yapılan ise iki boyutlu (2D) bir resmin içine, üç boyutlu bir resmin (3D) yerleştirilmesi ve ancak doğru yöntemle bakıldığında üç boyutlu resmin görülebilmesi.

Çeşitli bulmaca dergilerinde rastladığımız ve şaşı bakıpta şaşırdığımız, üç boyutlu (3D) resimleri zevkinize uygun olarak kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

Şaşı bak şaşır resimlerinizi oluşturabileceğiniz sitelerden bazıları;

Easystereogrambuilder: Üç adımda resminizi oluşturmanızı sağlıyor. Pattern seçeneği ile iki boyutlu resmi seçiyorsunuz. Hazır şablonları kullanabileceğiniz gibi resmi kendinizde yükleyebilirsiniz. Mask bölümünde 3D resmi için galeriden resim seçebileceğiniz gibi, herhangi bir yazı da yazabilirsiniz. Üçüncü bölümde ise şaşı bak şaşır resminiz oluşturuluyor. Save to image seçeneği ile resmi bilgisayarınıza saklayabilirsiniz.

Flasg-Gear: Bu site size 3D resminizi yapmanıza imkan sağlıyor. Verilen kalem ile resmi çiziyorsunuz veya yazıyorsunuz. Pen size ile kalem boyutunu yarlayabilirsiniz. Ayrıca renk seçenekleri de mevcut. Seçtiğiniz renk resminizde görünecek ana renkleri belirler. Resmi tamamladığınızda Done tuşu ile resminizi oluşturabilirsiniz. Flash-gear sitesi resminiz için özel link oluşturduğu gibi sitenizde yayınlamanız için HTML kodlarınıda veriyor. Print Screen tuşları yardımı ile de resmi saklayabilirsiniz.

Worsleyschool: Sadece yazı ile üç boyutlu resim oluşturma imkanı veriyor. Text string for first pattern ve Text string for second pattern kutucuklarına yazdığınız kelimelerden resim oluşturuyor. Oluşan resimde ikinci bir resim gizli değil. Sadece uygun şekilde baktığınızda yazıda derinlik görüyorsunuz. En iyi sonucun oluşturulan yazı karakterli resmin çıktısını alarak görebileceğiniz belirtilmiş.

Hidden-3d: Hidden 3D sitesi ile hazır resimlere menüler yardımı ile derinlik verebilirsiniz.

Eyetricks: Bu site iki boyutlu resmin içine bir kelime gizlemenizi sağlıyor.

Kammerl: Bu sitede ise ASCII karakterlerle oluşturulmuş hareketli hazır bir 3D resim var. Benim görebildiğim kadarı ile bir top resmin içerisinde hareket ediyor.

Şaşı bak şaşır 3D Tetris oyunu oyna (Stereogram Tetris);
Bu oyunda  sürekli şaşı bakıp tetris kutucuğunu görmek zorundasınız. Yoksa normal bir bakış ile kutucuğu göremiyorsunuz. Değişik bir Tetris oyunu.

Şaşı bak şaşır resimleri bulabileceğiniz bir kaç galeri; Galeri 1, Galeri 2, Galeri 3

Åžaşı bak ÅŸaşır resimlerini göremiyorum” diyorsanız; çeÅŸitli yöntemler var.  Bunlardan biri de ÅŸu; resme 10 cm. kadar yaklaşın. Sol gözünüz ile resmin saÄŸ tarafına, saÄŸ gözünüz ile ise sol arafına bakın. Yani ÅŸaşı olun…

Ä°yi seyirler…

7 Yorum

  1. ilyas TEKER says:

    Oldum olası bu resimlere bir türlü bakmayı öğrenemedim. Ne yaptıysam olmadı. Åžimdi tekrar deneyeceÄŸim ama pes etmek yok 🙂

  2. asya says:

    cok güzel bir şey. yanı adama helal olsun teprikler

  3. efe says:

    süper

  4. kslal says:

    bunlara bakmak çok kolay bilgisayara yakşıon sonra gözün kendiliğinden bişe oluo zaten kafanı bir kaç metre geri aldığında o resmin içinden bişe belirio ama gözün öle olunca sakın kafanı oynatma sonra olmaz

  5. iisysnksr genç says:

    çok güzel ya gözüm kamaştı

  6. ya bişi anlmadım ama

  7. olgun says:

    yahu göremeyenlerde astigmat hastalığı var sa nedeni astigmat olabilir. çünkü ben 5 kişide denedim 3 kişi gördü 2 kişi görmedi 2 görmeyende astigmatlı. haberiniz olsun.