Teknobaz Rotating Header Image

Girdiğiniz İnternet Siteleri Güvenli mi? Kontrol Et

Norton Web Safeİnternet büyük bir siteler dünyası. İyilerin yanında kötü amaçlı olanları da mevcut. Bu siteler içerdikleri virüs, trojen, solucanlar, casus yazılımlar ile sizin internet bankacılık bilgilerinizi, şifrelerinizi, bilgisayarınızdaki bilgileri çalmak ve zarar vermek için uğraşırlar.

İnternette girdiğiniz sitelerin güvenli olup olmadığını güvenilir birine sorabilirsiniz?

Symentec firmasının Norton Safe Web sitesini kullanarak bir sitenin zararlı yazılımlar içerip içermediğini kontrol edebilirsiniz.

Yapmanız gereken arama satırına “teknobaz.com” gibi sitenin ismini yazmak. Norton Safe Web, sitenin güvenli olup olmadığını test ederek;

  • EÄŸer site güvenli ise uygundur iÅŸareti ve Ä°ngilizce açıklamalarla belirtiyor.
  • EÄŸer site zararlı içerikler barındırıyorsa “Programs found on this site may steal your personal information or harm your computer.” mesajı ve warning iÅŸareti ile gösteriyor. Ayrıca ne tür bir tehlike içerdiÄŸini açıklıyor.
  • Site hakkında yeterli bir bilgi sunamıyorsa untested uyarısı ile siteyi test edemediÄŸini belirtiyor.

Norton Safe Web kullanıcıların test ettikleri siteler hakkında görüş belirtmelerine ve oylama yapmalarına imkan sağlıyor.

Norton Safe Web buzz bölümünde en son kontrol edilen siteleri, tehlike içeren zararlı siteleri vb. bilgileri görebilirsiniz.

İnternet ortamında ve bilgisayar kullanımında kişisel güvenlik açısından bir kaç uyarı için bknz, Güvenlik Konusunda Aptal Olmanın 12 Yolu

Güvenli, zararsız bir internet dileklerimizle…

Norton Safe Web, from Symantec – is this web site safe?

3 Yorum

  1. Kullanışlı ve yararlı bir site…

  2. alaattin says:

    kızım yücelin msn sini güvenlik altına al

  3. bülent says:

    slm bu msn al sitesi bedava gold üyelik veriyo 1 hafta ama kart numarası falan istiyo güvene bilirmiyim