Teknobaz Rotating Header Image

Evet Sayın Seyirciler, Google Haberler ile Karşınızdayız!

Google News servisi artık Türkçe olarak karşımızda, Google Haberler. Sloganları da “Sürekli olarak güncellenen 200 haber kaynağını arayın ve inceleyin.

Google HaberlerGoogle Haberler bildiğimiz klasik haber sitelerinden farklı bir yapıya sahiptir.

Google Haberler’de, haberleri seçen veya hangi haberlerin üst sıralarda yer alacağına karar veren kiÅŸiler (editörler) yoktur. BaÅŸlıklarımız, bir haberin online görüntülenme sıklığı ve hangi sitelerde görüntülendiÄŸi gibi faktörlere baÄŸlı olarak, bilgisayar algoritmaları tarafından seçilir. Bu daha çok, en deÄŸerli ve baÄŸlamla en alakalı bilgileri hangi sitelerin sunduÄŸunun belirlenmesinde ağırlıklı olarak online yayıncıların ortak kararına güvenen Google web arama geleneÄŸine benzer.

Åžimdilik 200 Türkçe haber kaynağı taranarak, haberler otomatik olarak yayınlanıyor. Bu 200 haber kaynağının hangileri olduÄŸuna dair bir bilgi yok, ancak ÅŸu anda yayınlanan haberlere baktığımızda ulusal gazete ve haber siteleriniz olduÄŸunu görüyoruz; mesela Radikal, CNN Türk, Hürriyet, Ä°nternet Haber, Yeni Åžafak, AkÅŸam, Star Gazete, Vatan, Chip Online, vs… Teknobaz’ı da alırlar umarız.

Google Haberler’i RSS veya Atom okuyucunuz ile de takip edebilirsiniz, bknz Beslemeler ve Kullanım Åžartları Hakkında.

Belirli bir kelimeye göre arama yapıp, o aramanın beslemesini de takip edebilirsiniz. Mesela diyelim ki “ÖSS” ile ilgili haberleri takip etmek istiyorsunuz, iÅŸte size ÖSS ile ilgili haberler için RSS. Bu özellik blogcuların iÅŸine çok yarayacaktır!

Ee ne diyelim, vatana-millete hayırlı olsun!

Google News artık “Google Haberler” [Webrazzi]

Comments are closed.