Teknobaz Rotating Header Image

Sözlüklü İngilizce Haberler Oku

İngilizce öğrenenler veya İngilizcesini ilerletmek isteyenler için İngilizce roman, hikaye gazete vb okumak çok faydalıdır. Fakat bu okuma esnasında bilmediğiniz İngilizce kelimelerin anlamına sözlükten bakmak hem zor hem de okumayı yavaşlatır.
Ä°ngilizce gazete okumak özellikle Türkiye’ye ait haberler okumak konunun içeriÄŸini hakim olduÄŸumuz için anlaşılması daha bir kolaydır. Türkiye’de Ä°ngilizce yayınlanan gazetelerden biri olan Today’s Zaman gazetesi internet sitesinde yer alan Ä°ngilizce haber metinlerine sözlük kullanma imkanı ekledi. Bu sayede Ä°ngilizce sözlük kullanmanıza gerek kalmayacak.

Today’s Zaman

Today’s Zaman gazetesinde okumak istediÄŸiniz Ä°ngilizce haberde geçen herhangi bir kelime üzerine iki kez tıkladığınızda otomatik olarak açılan pencerede kelimenin anlamı gösteriliyor.

Ayrıca yakın kelimelerde listeleniyor. Yine kelimenin İngilizce açıklaması da açılan pencerede gösteriliyor.

Eğer kelime tam manası ile bulunamaz (çekimli, kelimenin değişik hali sebebiyle) ise “No definition found” uyarısı ile gösteriliyor. Ve yakın anlamlı kelimeler listeleniyor.

İngilizcesini ilerletmek isteyenler için büyük kolaylık…

Today’s Zaman

2 Yorum

  1. […] Kendinden sözlüklü ingilizce gazete okumak için bknz.Sözlüklü Ä°ngilizce Haberler Oku […]

  2. […] Sözlüklü Ä°ngilizce Haberler Oku Benzer Yazılar:Sözlüklü Ä°ngilizce Haberler OkuCambridge Dictionaries Ä°ngilizce-Türkçe Çeviri ÖzelliÄŸi EklendiÄ°ngilizce Kelime Öğrenmek İçin Küçük Bir TavsiyeDictionary Tooltip: Ä°ngilizce-Türkçe Sözlük [Firefox Eklentisi]WordWeb-Ä°ngilizce-Ä°ngilizce Sözlük [Ä°ndir] […]