Teknobaz Rotating Header Image

[indir] KeePass Güvenli Şifre Saklama Programı

GeliÅŸen teknoloji ile birlikte sağımız solumuz her yerimiz ÅŸifre oldu. E-posta hesapları, site üyelikleri, banka kartları, banka internet hesapları vb… Åžifrelerinizi bir kağıda yazıp cüzdanınızda veya bilgisayarınızdaki bir dosya için saklıyor olabilirsiniz. Fakat sürekli deÄŸiÅŸiklikler, yeni eklenen ÅŸifrelerle karmaşık bir durum oluÅŸur. Güvenli olduÄŸunu söylemek ise çok zor.Åžifrelerinizi daha güvenli bir ortamda saklamak ve kolayca ulaÅŸmak için açık kaynak kodlu yazılım olan KeePass programını kullanabilirsiniz.

KeePass

KeePass bütün ÅŸifrelerinizi bir dosya içinde saklıyor. Bu dosya sadece sizin belirleyeceÄŸiniz bir ÅŸifre – Åžifreye Ä°htiyacı Olanlar Buraya – ile açılıyor. Ayrıca güvenliÄŸi artırmak için ÅŸifrelerinizin kaydedildiÄŸi dosyayı açmak için Key dosyası oluÅŸturabiliyorsunuz. Bu dosya olmadan ÅŸifre dosyanız açılmıyor. Bu Key dosyasını USB, CD veya disket ortamında yanınızda taşıyabilirsiniz.

KeePass oluşturduğu şifre dosyalarının başka zararlı programlar tarafından açılmasını önlemek için AES, Rijndael, Twofish gibi ileri kriptolama yöntemlerini kullandıklarını belirtmiş.

KeePass’ın taşınabilir cihazlar için olanı da mevcut. Her hangi bir kuruluma gerek kalmadan USB flash diskinizde kolaylıkla taşıyarak bütün ÅŸifrelerinize her zaman güvenli bir ÅŸekilde ulaÅŸabilirsiniz.

KeePass password generator özelliği sayesinde sizin adınıza deşifresi zor şifre de oluşturabilir. Ayrıca güvenliği artırıcı bir çok özelliği mevcut.

KeePass programının Türkçe eklentisinin olması işi daha da kolaylaştırıyor. Erhan Burhan’a Türkçe eklenti için teşekkürler…

KeePass’i Türkçeleştirmek için

  • Türkçe eklentisini indir.
  • KeePass programının klasöründe aç.
  • KeePass çalıştır.
  • View menüsünde Change Language seç.
  • Turkishscr seç.
  • KeePass programı otomatik kapatılır.
  • KeePass ÅŸifre saklama programını artık Tükçe olarak kullanabilirsiniz.

KeePass programını bilgisayarınıza indirip kurduğunuzda Dosya > Yeni menüsünden ilk giriş şifresini veya Key Dosyasını girmenizi istiyor. Şifrenizi belirledikten sonra ana ekranda otomatik olarak gruplandırılmış şifre menüsü listenir.

Bu gruba ayrı bir başlık eklemek için Düzen > Parola grubu ekle seçeneği ile ihtiyacınıza yönelik olarak ayrı bir grup oluşturabilirsiniz.

İlgili gruba şifre eklemek için; Düzen > Kayıt ekle seçeneklerinden ilgili grubu seçerek şifrelerinizi kayıt edebilirsiniz.

Ayrıca şifre girişlerinizi daha güvenli yapmak için sanal klavye kullanabilirsiniz, bknz [indir] Neo’s SafeKeys: İnternet Şifrelerizi Koruyun

Åžifreleriniz artık eskisinden daha güvenli…

[indir] Latest Stable Release – KeePass 1.11 (Windows Installer EXE) – KeePass-1.11-Setup.exe
[indir] Portable – KeePass 1.11 (ZIP Package) – KeePass-1.11.zip
[indir] KeePass Turkish Translation – Turkish-1.11.zip

3 Yorum

  1. […] sloganının hakkını veren bir blog. BiliÅŸim alanına yönelik bazı baÅŸlıklar şöyle; KeePass Güvenli Åžifre Saklama Programı, Cep Telefonunuzun Kısayolları, Türkiye’nin ve Dünyanın Süper Bilgisayarları, Dizüstü […]

  2. 10ur says:

    vula bura neresii sbs yi açıyım dedim ne çıktı yıvv sbs de ingilizcem ful sosyalım ful türkçe 1 yanlış matematik ise çok kazıktı 4 yanlış

  3. turhan says:

    siteme
    banlanmayacak
    ÅŸekilde
    girmek
    istiyom