Teknobaz Rotating Header Image

Yeni Evlenecekler, Düğün Yapacaklar Bu Tavsiyelere Bir Göz Atın

Damat ve GelinTutumluOl yeni evleneceklere, düğün hazırlığında olanlara çok güzel tavsiyelerde bulundu.

Malum Türkiye’de evlenme, düğün baÅŸlı başına bir olay. Bölgeye göre adetler, yaklaşımlar deÄŸiÅŸse de, daha niÅŸanlılık döneminden baÅŸlayarak damat, gelin, aileler, akrabalar hepsi stres altına girmeye baÅŸlar.

Evlenmek masraflı bir süreçtir. Evlilik günü tabii ki çok özel bir gündür ama bütçenizi zorladığınız takdirde uzun vadede sıkıntı oluşturabilir. Birçok çift evlendikten yıllar sonra bile bu dönemden kalan borçlarını öderler. Hatta bazı borçlar boşanmaya bile sebep olabilir. Eğer karşılayabiliyorsanız bu özel günü dilediğiniz gibi kutlayabilirsiniz elbette ama borç alınan parayla bir otelde düğün yapmak pek akıl karı değildir.

Tavsiyerlerden bazıları,

  • Yolunuzu keseceklere vermek için 1 YTL’lik zarflar hazırlayın. Sonra bozuk bitince mecburen 5-50 YTL’lik banknotlar vermek zorunda kalmayın.
  • Mümkünse kışın evlenin. Yazın evlenme dönemi olduÄŸu için bir çok ÅŸeyde pazarlık yapma ÅŸansınız daha az olacaktır.
  • Toplu paranız varsa beyaz eÅŸyanızı aynı yerden nakit alın ve iyi bir indirim talep edin. Toplu paranız yoksa acil olmayan eÅŸyalarınızın hepsini bir kerede alıp borca girmeyin. Bulaşık makinesi olmadan da hayat devam eder. Paranız oldukça alırsınız.
  • EÅŸyalarınızın yaÅŸayacağınız eve uygunluÄŸunu deÄŸerlendirin. Aldığınız yatak odası takımı odaya sığmayınca can sıkıcı bir durum oluÅŸabilir.
  • BaÅŸkalarını mutlu etmek için düğünü abartmayın. EÄŸer evliliÄŸinizi kutlamak istiyorsanız aynı günün akÅŸamı yakın dostlarınızla bir gece organize edin.

Ve isterseniz düğün bütçesini ayarlamak için teknolojiden yaralanabilir ve şu Excel dosyasını kullanabilirsiniz, [indir] Nikah Bütçesi

Düğün yapacaklara Allah kolaylık versin, yeni evli çiftleri çok çok tebrik ederiz.

Comments are closed.