Teknobaz Rotating Header Image

htm2pdf: Web Sitelerini PDF Formatına Çevir; Oku, Sakla, Paylaş

htm2pdfİnternet ortamında bilgileri saklamak, paylaşmak bazen sorun olur. Eğer bir web sayfasında işinize yarar bilgiler varsa ya site sayfasını saklayacaksınız ya da link olarak muhafaza edip tekrar internet ortamında okuyacaksınız vb.

Ama bir web sayfasını PDF formatına çevirerek kolaylıkla bilgisayarınıza saklayabilir. İnternete bağlı olmadan okuyabilir, çıktısını alabilirsiniz.

htm2pdf sitesi HTM/HTML kodlarını, yani bir web sayfasını PDF formatına kolaylıkla çeviriyor.

Bir web sayfasını pdf formatına çevirmek için;

  • htm2pdf sitesini aç
  • Paste a url here satırına web sayfası linkini gir (Örn. http://www.teknobaz.com)
  • veya büyük kutucuÄŸa HTML kodlarını yapıştır
  • Include any Flash movies? seçeneÄŸini seçtiÄŸinizde sayfa içinde flash animasyon, videolar var ise onları da PDF dosyası içinde gösterir. Bazen aksaklıklar oluyor.
  • Make links active? seçeneÄŸini seçtiÄŸinizde web sayfası PDF doküman halinde internete baÄŸlı iseniz, linklere basarak ilgili sayfaya gidebilirsiniz.
  • Convert to PDF tuÅŸuna basarak çevirme iÅŸlemini baÅŸlat

Çevirme işlemi bittikten sonra sayfanın üst kısmında web sitesinin linki ve Download Pdf linki görünür. Bu linkten PDf dosyasını indirebilir, açabilirsiniz.

Web siteleri PDF oldu… Artık onlinedan offline hayata geçme zamanı 😉

htm2pdf – convert your html to pdfs

1 Yorum

  1. […] Ä°nternet sitelerini PDF dosyasına çevirebileceÄŸiniz bir diÄŸer site için bknz. htm2pdf: Web Sitelerini PDF Formatına Çevir; Oku, Sakla, PaylaÅŸ […]