Teknobaz Rotating Header Image

10 Adet Online Metronom Sitesi

Online MetronomeMetronom bir müzik aletinin aynı ritim ve sabit hızda çalınmasını sağlamak amacıyla, belli aralıklarla ritim, darbe sesi çıkartan bir alettir. Müzik eğitiminde sıklıkla kullanılır.

Metronom’un mekanik, elektronik ve yazılım programı şeklinde olanları mevcuttur. Müzikle uğraşıyor ve internet ortamında herhangi bir yerde metronom kullanmak isterseniz şu internet sitelerini kullanabilirsiniz.

  1. Metronome Online
    40-208 bmp (beats per minute, dakika başına düşen darbe sayısı) değerleri arasında ritim üretiyor. Kolay kullanımı ile sadece değeri seçiyorsunuz. Tek tuş ile 440 Hz frekansını elde edebilirsiniz. Ayrıca ritim değerlerinin hangi müzik hızına denk geldiğini gösteriyor.
  2. studybass.com – Online Metronome
    40-208 bmp değerleri arasında ritim üretebiliyorsunuz. Değeri artırmak yada seçerek değiştirebilirsiniz. Run tuşu ile metronomu durdurup, çalıştırabilirsiniz.
  3. Zingingstrings
    Potansiyometre ile ritim değerini 20-270 bmp ayarlayabilirsiniz. Tuner tuşu imkanı veriyor. “Total Time” göstergesi ile toplam pratik yapma sürenizi, “Elapsed Time” ile Play ve stop tuşlarına basma süresini görebilirsiniz.
  4. WebMetronome
    İlk çubuk düğme ile ritim değerini 30-20 bmp arasında seçebilirsiniz. Diğer ikinci çubuk ile ritim bitimini ayrı bir ses tonu ile belirtme süresini seçebiliyorsunuz. Site seçtiğiniz bmp değerlerin linkini siz veriyor, istediğiniz arkadaşınız ile paylaşabilirsiniz.
  5. All-Guitar-Chords.com – Online Metronone
    40-250 bmp tempo değerlerini elde edebilirsiniz Nota değerlerini 4/4, ¾, 2/4 olarak seçebilirsiniz. Ritim bitim süresini ayrı bir enstrüman ile belirtebilirsiniz.
  6. Gieson – Metronome
    Çok yüksek ve düşük değerlerde bmp elde edebilirsiniz. Ayrıca değişik müzik aletleri ritimleri ekleyebiliyorsunuz. Programı bilgisayarınıza indirme imkanı veriyor.
  7. 8notes.com – Free Interactive Metroneme
    40-208 bmp değerlerinde ritim elde edebilirsiniz. Klasik tık sesi yanında ritimleri pop, swing, rock, samba şeklindede dinleyebilirsiniz.
  8. northern.edu – Online Metronome
    60, 69, 80, 92, 104, 120, 132, 144, 160 bmp değerlerinde sabit ritim üretiyor. Çalma işlemi için media player açılıyor. Mid uzantılı olarak ritmi bilgisayarınıza saklayabilirsiniz.
  9. playrecord.net – Free Metronome
    40-200bmp değerlerinde ritim elde edebilirsiniz. Ayrıca ritim için değişik enstrümanları seçebiliyorsunuz. Dinle yapmak için media player açılıyor.
  10. Vision Music’s The “Metronome”
    60-250 bmp değerleri arasında onarlı aralıklarla sabit ritim üretiyor.

Müzik ruhun gıdasıdır. Tempo… 😛

1 Yorum

  1. proxy gate says:

    “I do accept as true with all the concepts you have introduced to your post. They are very convincing and can definitely work. Still, the posts are very quick for beginners. May just you please prolong them a bit from subsequent time? Thank you for the post.”