Teknobaz Rotating Header Image

Zamanaşımına Uğramış Banka Hesabınız Var mı Öğrenin

TMSFAcele edin, bir yerlerde açtığınız ve unuttuÄŸunuz bir banka hesabınız var ise hâlâ sahip çıkabilirsiniz. Yani zamanaşımına uÄŸramış hesabınız – on yıl süreyle herhangi bir iÅŸlem yapılmamış hesaplar – …

Bilindiği üzere 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre, bankalar nezdlerindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir. 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesinin uygulanmasına ilişkin yayımlanan yönetmeliğin 8. maddesi gereğince zamanaşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakların listesi Şubat ayı başından itibaren Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu internet sitesinde üç ay müddetle ilan edilecektir.

Bunun için TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) Zamanaşımı Hesapları Önbildirim Sorgulama‘dan isminizi aratın ve hesap bilgilerini alın ve eÄŸer hesap size ait ise yapmanız gereken kimliÄŸinizle ilgili bankaya gidip hak talebinde bulunmanız.

15 Mayıs 2008 tarihine kadar bu iÅŸlemi yapmazsanız bütün paralar TMSF‘ye aktarılacak.

Bu çerçevede listede isim ve hesap bilgileri yer alan kişilerin en geç 15 Mayıs 2008 tarihine kadar hesaplarının bulunduğu bankanın ilgili şubesine geçerli kimlik belgeleri ile başvurmamaları halinde yasa gereği zamanaşımına uğramış olan mevduat, emanet hak ve alacakları Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecektir.

Bu işlemi sadece kendiniz için değil, babanız, dedeniz için de yapın. Belki onlar da unutmuştur. Hatta vefat etmiş yakınlarınız için de yapın; arkada bıraktıkları bir hesap vardır ve sizler de mirasçıları olarak belki hak talep edebilirsiniz.

Şöyle ‘Ahmet‘ ismi ile bir arama yaptığımızda ne kadar çok zamanaşımına uÄŸramış hesap olduÄŸunu görüyoruz. Yüklü miktarda hesaplar da var; mesela

  • Ahmet Acar – Denizbank – Nazilli / Aydın – 556.06 dolar
  • Ahmet Adnan Güngör – Yapı ve Kredi – Bodrum / MuÄŸla – 2140.07 dolar
  • Ahmet AkbaÅŸ – Ziraat – Maltepe / Ankara – 1589.28 ytl

Dikkat!**Tüm bankaların veri aktarımları henüz tamamlanmamıştır.” deniyor, yani bu iÅŸlemi bilahâre bu uyarı mesaji kalktıktan sonra yine yapmanızda fayda var.

8 Yorum

  1. soner says:

    msn nen varmı oktay amca seninle konuşmak sesini duymak istiyorum

  2. soner özgüneş says:

    ben soner oktay amca kütahya’dan yazıyorum sana ve benim babamda seningibi aşçı büssürü teklifleri var

  3. ayşe küçük says:

    benimde 1980 yılında kalan hesabım var ne yapa bilirim

  4. vedat kurnaz says:

    benim de 1980 li yıllardan hesabım var ne yapmalıyım

  5. rıfat erim says:

    bankada unuttuğum hesabım varmı

  6. rıfat erim says:

    kaç para unutum

  7. ne kadar param var