Teknobaz Rotating Header Image

YouTube TestTube: YouTube’un Gelecek Planları

YouTube TestTubeYouTube Youtube Youtube… Ä°nterneti alt üst etti desek yeri. Tamam bize yararlı bir araç oldu… Tabii ÅŸu kapanma olayları da cabası. Bence YouTube’a medya kuruluÅŸu muamelisi yapılıyor. Neyse asıl konumuza dönelim.

YouTube gelecek planlarını bizimle paylaşıyor, bknz TestTube

Ayrıca YouTube anasayfasının en altında YouTube başlıklı linklerde yeralmakta. Bu yenilikleri kullanıcıların fark etmesi için anasayfanın daha görünür bir yerine koymalarını beklerdim. YouTube çok mütavazi davranmış bu konuda.

TestTube içeriği

  • Active Sharing
  • Audio Swap
  • Remixer
  • Streams
  • Warp

Active Sharing
İzlediğiniz videoyu sizinle birlikte kimlerin izlediğini belirten bir özellik. Video penceresinin altında izleyicilerin kullanıcı adları gösterilmekte.

Audio Swap
Yayınlayacağınız videoya tema müziÄŸi eklemenize yarıyor. YouTube’un sunduÄŸu ÅŸu an kısıtlı müzik arÅŸivinde müzik tarzına göre seçerek uygun müziÄŸi videonuza ekliyorsunuz.

Remixer
Yüklediğiniz ya da yükleyeceğiniz videoyu çevrimiçi kurgulayabiliyorsunuz. Videonuzdaki istemediğiniz sahneleri çıkarabilir, görsel öğeler, yazı, ses ekleyebilirsiniz. Video düzenleme programı edinemeyen ya da bu işler zor geliyor diyenler için birebir.

Streams
Kendi tarzınız ya da takip ettiğiniz içerikle ilgili çevrimiçi video izleyebilir ve sizinle aynı videoları izleyenlerle yazılı sohbet edebileceğiniz bir yenilik.

Warp
Flashla hazırlanmış tam ekran YouTube görsel sunum aracı. Videolar ilgili resimleriyle baloncuk misali ekranınızda hareket ediyor ve seçtiğiniz videoya benzer videolar etrafında halka şeklinde gözüküyor. Anlatmakla olmaz bir deneyin derim!

Bu yenilikleri denemek için TestTube sayfasına girdiğinizde ilgili başlığın altındaki Try it out linkine tıklayın.

Bu yeniliklerden en gerekli olanı bence Remixer video düzenleme aracı. Bunun için biraz geç bile kalındı aslında!

3 Yorum

  1. Gerçekten güzel bir haber olmuÅŸ. Biz youtube’u aç kapa Artema yaparken adamlar az kaldı tüm medyayı Youtube’a aktaracak.

    Güzel yazınız için teşekkür ederim.

  2. yunnis says:

    YouTube vidyoların kalitesiyle oynamaz ise ileriki yıllarda divx.com un stage6’sı ciddi atılım yapabilir.