Teknobaz Rotating Header Image

Özge Kimdir? Görüntülü Chat Yaparken Pizza Yemek :)

WebcamGoogle Zeitgeist Aralık 2007’de Türkiye’de en çok aranan 15 sorgulamayı listelemiÅŸ. Ve baÅŸlıyalım hikâyemize.

  1. görüntülü chat (sohbet, muhabbet) şimdi bu moda herhalde. Önceden MSN, Yahoo Messenger yeterdi, yazışmak yeterdi belki. Ama şimdi web kameraları var, e o zaman tabii ki muhabbet de görüntülü olmalı değil mi? Ooo merhaba Ali Abi, nasılsın? Biraz kilo almışsın, kendine dikkat et.
  2. pizza hangi ülkenin mutfağından çıkmıştır acaba? Bir rivayete göre Ä°talyanların. Ama belki de en çok pizze yiyenler Amerikalılar herhalde. Türkiye’de pizza yemek bir nevi “Gel bugün dışarıda yiyelim” tarzı ama Amerika’da “fast food” kültürüne kendini kaptıranlar için en baÅŸta gelen yemek!
  3. özge bir kız izmi. Acaba özge ne demek? Kim bu Özge?
  4. alemsohbet bir site ismi olsa gerek. Ä°nternette en meÅŸhur ÅŸeylerden biri sosyalleÅŸmek. Ver kendini bilgisayarın tuÅŸlarına, yalnızlığını paylaÅŸacak biri bul – sanal da olsa !?@#* –
  5. erzurumspor Süper Lig’de deÄŸil, acaba kaçıncı ligde? Anlaşılan Erzurumlular takımlarını çok seviyorlar, hergün internetten takımlarını takip ediyorlar.
  6. bugün Ä°ngilizce “today” demek ama unutmayalım bugün aynı zamanda Türkiye’de bir gazetenin ismi sayın Google yetkilileri.
  7. sanalbaskan da bir site ismi anlaşılan. Ä°nternetten oynanan oyunlardan biri. Ä°lk defa duydum, gördüm…
  8. düzce Türkiye’de bir ÅŸehir ismi. Düzce deyince aklıma deprem geliyor.
  9. türkü indir boÅŸver popu mopu! Anlaşılan Türkiye’de türkü sevenler çoÄŸalıyor.
  10. on numara sonuçları için Millî Piyango’nun sitesine gidebilirsiniz ama o da ne Websense siteyi gambling (kumar) katerosine sokup bloke etmiÅŸ.
  11. marie curie kulağıma yabancı gelmiyor ama, çıkaramadım. Tabii ya meÅŸhur bir bilimadamı; Curie’ler karı-koca meÅŸhur bilim adamları. Yoksa insanımız kendini bilime mi verdi, ya da öğretmenler öğrencilerine Marie Curie hakkında topluca ödev mi verdiler?
  12. bayram resimleri ne güzel hatıra olmuştur, bayramı hakkıyla yaşayanlar için.
  13. sansar deyince aklıma bir hayvan geliyor. Google Ä°ngilizce karşılığını “marten” olarak vermiÅŸ. Bir sözlüğe bakalım “marten” ne imiÅŸ? Hakikaten “marten” aÄŸaç sansarı demekmiÅŸ. Ama bir de “zerdava kürkü” manasına geliyor. Evet mesele anlaşıldı…
  14. ŞİİR yazmak da güzel, okumak da! Şiir okuyun, gönlünüze ilhamların aktığımı hissedeceksiniz. Mümkünse ezberlemeye çalışın.
  15. yüzme bilmiyorum, hiç fırsatım olmadı öğrenmek için. Hadi burada itiraf ediyorum. Ben hayatımda denize hiç girmedim, sadece çocukluğumuzda derede çimmekliğimiz var biraz.

Comments are closed.