Teknobaz Rotating Header Image

MSN, Hotmail Hesabınız Çalındı ise Geri Alabilirsiniz

HotmailTürkiye’de herhalde en çok kullanılan e-posta ve IM servisi MSN ve Hotmail‘dir. Bunda zannedersem bilgisayar kullanıcılarının bilgisayarlarında Microsoft Windows ile hazır gelen Windows Messenger programını baÅŸka bir alternatif aramadan hemen kullanmaya baÅŸlamasının etkisi büyüktür.

Sık sık duyduÄŸumuz olaylardan birisi de MSN ve Hotmail hesaplarının çalınması (hack). PCnet‘den aYYas böyle bir durumda çalınan hesabımızı geri alabilmemiz için yapmamız gerekenleri listelemiÅŸ.

Hotmail hesaplarının çalınması, bir çok kişinin mağdur olduğu bir durumdur. Aslında hesap bilgileri bilindikten sonra çalınan hesabı geri almak oldukça kolaylaşıyor. Fakat bir çok kişi ya bilgisini bilmiyor veya unutuyor. Bu yazımda vereceğim bir ipucu ile eğer olurda hesabınız çalınırsa geri alma işleminiz çok kolaylaşacak.

Hesabınızı kurda kuşa kaptırmadan önce bilgilerini bir yere yedeklemelisiniz.

Bunu yapmamızın amacı, hesap bilgilerimizi bilgisayarımıza yedeklemek ve ihtiyacımız olduğu zaman gereken bilgileri doğru bir şekilde gereken yerlere ulaştırabilmek.

Basitçe yapmanız gereken hesabınız ile ilgili Profil, Parola, Gizli Soru, Kişisel Bilgiler vs bilgileri kopyala-yapıştır ile başka bir dosya kopyalamaktır.

Peki hesabımız çalındı ve elimizde de gerekli hesap bilgileri var; bu durumda ne yapacağız? Tabii ki Microsoft yetkilileri ile irtibata geçeceksiniz.

Yapmanız gereken Windows Live E-mail Support linkindeki formu doldurmak.

Gerisini aYYAs blogda takip edebilirsiniz.

3 Yorum

  1. mehmet ali kılıç says:

    bunun sebebi nedir adresime göderirmisiniz

  2. Ferit AYDIN says:

    Hotmail hesabım çalındı. çözüm önerilerinizi okudum. çok yetersiz. Çünkü yönergelerin sonunda bahsettiğiniz (doldurulması gereken) form yok!

    yardımcı olmak zorunda değilsiniz.

    Ferit AYDIN

  3. naci MENEKSE says:

    4 ay gibi zaman zarfinda hotmail.adresim calindi windowsun butun arastrmalarina baktim bi cozum bulamiyorum buraya bakiyorum form doldur dio ama dolduracak bi form bile yok ne bicim yetlisiniz tabiki yardimci olmak zorundasiniz lutfen biraz duyarli olun basarilarinizin devamni diler arz ederim