Teknobaz Rotating Header Image

Winamp ile Mono Ses Nasıl Dinlenir, Ne İşe Yarar?

WinampÅžimdi bu da nereden çıktı demeyin! Stereo ses dinleyip gerçeÄŸe yakın sesi duymak varken mono ses ile eski radyolar gibi ses çıkar diye düşündünüz belki de… Winamp ile mono ses stereo sesi tek kanalda birleÅŸtirmektir. Peki bunun bize ne faydası olacak? Teknobaz sloganı dedik ya “hayatınızı kolaylaÅŸtıracak ve verimli kılacak tavsiyeler” diye. Bilin ki bununda bir faydası var.

Bir çoÄŸumuz bilgisayarımızda müzik dinlerken daha iyi ses almak için 4+1 veya 5+1 daha da olmadı 7+1 ses sistemi almışsınızdır. Aldık ya peki tam verim alabiliyor muyuz? Hayır. Bilgisayarımızın ses kartını desteklese de ses sistemimizin özellikleri doÄŸrultusunda doÄŸru ÅŸekilde baÄŸlamıyoruz bile. En kötü ihtimal çoÄŸumuzun yaptığı da bu; ses sistemini stereo baÄŸlamak; aynen bir kulaklık gibi. Bunun sonucunda ses sistemi normal seslerde tam verim alırken bas seslerinden ÅŸikayet ediyoruz. Bas ayarı sonda ama bas sesi gelmiyor. Çünkü ses sisteminiz bas sesi verebilmesi için mono sese ihtiyacı var. Ä°ÅŸte bunu Winamp ile artık yapabiliyoruz. Ä°lk önce buradaki linkten Winamp’ın son sürümünü Winamp 5.5 bilgisayarınıza indirin:

[indir] winamp551_full_emusic-7plus_all.exe [Nullsoft]

Ve aşağıdaki işlemleri yapın

  • Winamp ana penceresinde saÄŸ tıkla
  • Options > Preferences seç veya Winamp seçili iken Ctrl+P bas
  • Gelen menüden Playback seç
  • Audio baÅŸlığı altındaki Force Mono seçili hale getir

Winamp’ı açıp kapattığınızda artık mono ses çıkışına sahipsiniz. Hayırlı, uÄŸurlu olsun 😉

7 Yorum

  1. Ahmet says:

    Winamp bilgisayarımda kurulu değilse nasıl kurulumu gerçekleştirebilirim?

  2. cihan demir says:

    16şubat2008 ben tamirciyim ehliyet lazım oluyo araç kalıyo yolda almaya gidemiyorum

  3. burak says:

    sarburak_@hotmail.com
    bu paylaşım çok pohlu hapörlor gidiyo geliyo az daha 5+1 kaybediyodum marka creative ama ben buna nasıl bass baglarım olmuo 🙁 bass limewireden bass test indir onu bile yapmıo gittim ensonunda adam çagırdım bi bas yaptı ……………….

  4. Abdullah says:

    Iyi de, mono muzik dinlemekten ne anladim ben? Adam gibi optik ya da coaxiel ses cikisi olan bir ses karti (ki gunumuz anakartlarin hemen hepsinde default olarak var) sayesinde birak stereoyu, surround dinlemek bile mumkun

  5. […] medya oynatıcı birçok özelliÄŸi içerisinde barındırıyor. Daha önce size “Winamp ile Mono Ses Nasıl Dinlenir, Ne Ä°ÅŸe Yarar?“, “Bukalemun Winamp” ve “Winamp:mp3′lerinizi mp4′e […]

  6. resul says:

    benim türkçe dili winampın ve ses çıkışını mono yapamıyorum yardımızı bekliyorum

  7. kamil says:

    Yahu kardeÅŸim bilgisayarın “b”sinden anlamıyorsunuz sizin neyinize ses konfigürasyonu yapmak?
    Adam daha nasıl izah etsin, bunu da yapamıyorsan yukarıdaki arkadaÅŸ gibi “bir zahmet kıyı verin paranıza” anlayan bir adam çağırın yaptırın. Madem ses sistemi alacak paranız var, adam çağıracak paranız da vardır heralde.
    Lütfen kamillik yapmayın, mantıklı olun biraz…