Teknobaz Rotating Header Image

KPDS Kasım 2007 Soru ve Cevapları

KPDS SorularıKPDS (Kamu Personeli Dil Sınavı) yılda iki defa Mayıs ve Kasım aylarında yapılmaktadır. Kasım 2007 dönemi sınavı geçtiğimiz pazar günü yapıldı. Üç saatlik sınav maratonun ardından sıra yanıtları kontrole geldi.

İngilizce sınavına girenlerin yoğunlukta olduğu KPDS sınavına hazırlanmak ayrı bir zaman ve çalışma gerektiriyor. Çünkü sınavlar gerçekten zor. Bazen sınavları ana dili İngilizce olan bir İngilizin bile yapmakta zorlanacağından bahsedildiğini çok duymuşsunuzdur.

Ayrıca KPDS sınavının Mayıs döneminin, Kasım döneminden daha zor olduğundan bahsedilir. Bir genelleme yapmak istemiyorum ama, sınava giren biri olarak ve giren arkadaşlarında görüşlerini dikkate aldığımızda Kasım dönemi KPDS soruları, Mayıs dönemi sorularına göre kolaydı. Her ne kadar dedikodu mahiyetinde olsa da, bir dönem sorularını Hacettepe Üniversitesi’nin, diğer dönem sorularının ise ODTÜ’nün hazırladığı söylenmekte. Belli bir not seviyesini geçmek isteyen arkadaşlara Kasım dönemine ayrı bir önem vererek hazırlandıkları takdirde istedikleri notu alabileceklerdir. Tabii işin esas noktası çalışmak, çalışmak yine çalışmak.

Ayrıca internet ortamında çalışmalarınızda esas olacak kpds.org ve SeyfiHoca.com sitelerini takip etmenizi öneririm. Değişik stratejilerin verildiği sitede sorulara bakış açısının değiştiğini göreceksiniz. Tabii bu arada Cesur Öztürk, Ayhan Sezer, Hüseyin Öz, vb. yazarların kaynaklarını bilmeyen yoktur.

Almanca, Fransızca, İngilizce, Arapça, Bulgarca, Farsça, İtalyanca, Rusça ve Yunanca dillerinde yapılan sınav soru ve cevapları aşağıda listelenmiştir.

Ä°ÅŸleriniz tıkırında, KPDS notunuz 100 olsun 😉

[ÖSYM] 2007 Kasım Dönemi – Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı – Soru Kitapçıkları ve Yanıtları

4 Yorum

  1. Melis Ekinsoy says:

    Sayın arkadaşlar,

    KPDS‘nin dil seviyesini ölçmeye yarayan bir sınav olmadığı son sınavla kanıtlanmıştır. Sınavı alamayanlar üzülmesinler. Bence soruları hazırlayanları bir salonda toplayıp, bu tip spesifik ve metin halinde hazırlanmış sorular sorsunlar, eminim 50’yi geçemezler. Sınavın mantığına göre bir Ä°ngilizden iki kat daha mükemmel Ä°ngilizce bilmeniz gerektiÄŸi gibi, her konuda da uzman olmanız gerekiyor. Bu yüzden kimse üzülmesin. Gerçek dil seviyenizi öğrenmek için TOEFL gibi uluslararası kabul gören sınavlara girin, kendinize haksızlık etmeyin.

    Saygılar ve geçmiş olsun.

  2. […] Personeli Dil Sınavı) 11.Kasım.2007 tarihinde çeÅŸitli illerde, 22 ayrı dilde yapılmış ve KPDS Kasım 2007 Soru ve Cevapları yayınlanmıştı. “KPDS sonuçları ne zaman açıklanacak?” diye merakla beklerken, tüm […]

  3. burak says:

    güzel bir yazı tşkler

  4. ilkmat says:

    Teşekkürler paylaşım güzel