Teknobaz Rotating Header Image

Kırık Linkler Nasıl Bulunur?

Broken Link CheckerKırık link nedir? Kırık link (broken link) veya ölü link (dead link) çalışmayan, karşılığı olmayan linktir. Bunun çeşitli sebepleri olabilir; hedef sayfa silinmiştir, başka bir sayfaya taşınmıştır veya okunmaya izin verilmiyordur.

Kırık link olayına örnek verecek olursak, daha önceki ‘Google “404 Not Found” Hatasını Görün‘ adlı yazımızda, Google’a ait bir kırık linki göstermiÅŸtik. Åžu an hata hala devam ediyor 🙁

Bir kullanıcı olarak, tıkladığınız linke ait sayfanın görüntülenmemesi çok sinir bozucu bir durumdur. Tam aradığım konuyu buldum derken, boş bir hata sayfası bütün sevincinizi alır götürür. Bir site veya blogda tekrarlanan kırık link olayları kullanıcının siteye olan güvenini kaybetmesine neden olur. Site yöneticilerinin ya da blogcuların ise yüzlerce linki kontrol etmeleri oldukça güçtür.

Linklerinizi ÅŸu siteleri kullanarak kontrol edebilirsiniz:

W3C Link Checker

Site adresini yazıp, Check tuşuna bastığınızda site aramayı yaparak, “Found 4 anchor” türünde mesaj ile size gösteriyor. Yani problemli 4 adet link bulunmuştur. Bu problemli linklere ait açılımları da ayrıca gösteriyor. Site kontrol edemediği linkleri vererek bizim kontrol etmemize imkan sağlıyor.

iWebTool Broken Link Checker

Kontrolleri yaparak, linklerin karşılarına çarpı işareti ile kırık linkleri veya problemli linkleri gösteriyor.

Website Goodies – Broken Link Check

Uyarı mesajı ile kırık veya problemli linkleri gösteriyor.

Kırık linksiz siteler ve bloglarınız olması dileÄŸiyle… 😉

1 Yorum

  1. Ellerinize Sağlık