Teknobaz Rotating Header Image

Google: Aradığınız Konu ile İlgili En Güncel Siteleri Bulun

Google 9th BirthdayGoogle normal arama sayfasında aranılan kelimeye göre en güçlü sonuçları aktarır. Bu aramalarda gerçekçi sonuçları veren bütün siteler PageRank sıralamasına göre, bilginin sitedeki güncellenme tarihine bakılmaksızın sıralanır.

ÖrneÄŸin “’internet” kelimesi ile arama yaptığımızda karşımıza “internet” kelimesi ile ilgili yaklaşık 1.690.000.000 sonuç bizlere gösterilir – ÅŸimdilik -. Ama siz daha yakın bir zamanda dilimindeki güncellenen bilgilere ulaÅŸmak isterseniz, ÅŸu yolu takip etmelisiniz:

  • Google ana sayfasında “GeliÅŸmiÅŸ Arama” seç
  • Aranılacak kelimeyi “sonuçları bul” kısmına gir
  • Tarih seçeneÄŸinden (Ä°lk kez ÅŸu zaman aralığında görülen web sayfalarını döndür) zaman dilimini seç.
  • Bu zaman dilimleri ÅŸunlar olabilir: “Herhangi bir zaman, Son 24 saat, Geçen hafta, Geçen ay, Son iki ay ,Son üç ay,Son altı ay, Geçen sene.”

Ve aratın.

Örneğin; son 24 saati seçtiğiniz de Google, son 24 saat içinde o konu ile ilgili güncellenen siteleri size gösterecektir.

Bu sayede aradığınız konu ile ilgili güncel bilgilere ulaşabileceksiniz.

Eğer aramalarınızı sadece bir site içinde o konu ile ilgili güncellenen bilgilere ulaşmak istiyorsanız; yine Gelişmiş Arama sayfasından “Alanlar/Siteler” kısmına teknobaz.com gibi site ismi girerek daha özel aramalar yaptırabilirsiniz.

Güncel bilgi peşinde koşanlar için…

EK BÄ°LGÄ°: Bugün Google’ın 9. doÄŸum günü… Nice yıllara Google 😉

3 Yorum

  1. Damacana says:

    Güzel, güncellenmeyen siteler için kötü.

  2. teşekkrüler bilgi için