Teknobaz Rotating Header Image

Oktay Usta’nın Yeni Sitesi Açıldı

Oktay UstaEşimin, “Oktay Usta’nın internet sitesinde şu yemek tarifini alsana, dün şu vardı, bu gün bu vardı. Bak, Oktay Usta şu tatlıyı yaptı. Sana bunu yapacağım.” cümlelerinden ve yemeklerinden sonra bayağa alıştım OktayUsta’ya…

Ve geçenlerde eşim, Oktay Usta’nın (Oktay Aymelek) yeni sitesinin açıldığını söyledi; OktayUsta.org

Tabii bana da asli görevimi verdi… Oradan yemek, tatlı, çorba, pasta, kekler ne tarif varsa, al. Ben de eÅŸim gibi Oktay Usta takipçileri ve onun yemeklerini yemek zorunda kalan biz erkekler için (ÅŸaka canım) 😉 onun sitesini tanıtmak ihtiyacı hissettim.

STV‘deki YeÅŸil Elma programında hafta içi her gün konukları ile birbirinden güzel yemekler yapan ve hanımları “akÅŸam ne yemeÄŸi yapsam” derdinden kurtaran Oktay Usta, programında ki tariflerini oktayusta.blogcu.com adlı blogunda yayınlıyordu. Artık Oktay Usta’nın o güzel yemekleri sitesinde yayınlanacak.

Site de bir çok yemek tarifi sizleri bekliyor. 3 dakika yemekleri, ana yemekler, aperatifler, börekler, çorbalar, ekmekler, hamur işleri, hamur tatlıları, kekler, köfteler, makarnalar, parfeler, pastalar, pilavlar, reçeller, salatalar, sebze yemekleri, soğuk tatlılar, tatlılar, yöresel yemekler ve daha niceleri…

Sitenin hanımlarının işini çok kolaylaştıracağına eminim. Çünkü televizyondaki programı izlerken, hem yemeğin yapılışını izle, hem tarifleri not et, hem Oktay Usta’nın şen şakrak sohbetini dinle zor oluyordu eminim.

Artık, ben Oktay Usta‘nın sadece yemeklerini yemekle meÅŸgulüm 🙂 Oktay Usta’nın sitesine girip tarifleri not etme iÅŸini eÅŸim yapıyor.

Tarifine saÄŸlık Oktay Ustacığım… Ellerinize saÄŸlık hanımlar… 😛

NOT
: OktayUsta.org zannedersem aşırı yoğunluktan dolayı zaman zaman çalışmıyor.

200 Yorum

  1. Hülya Aktürk says:

    Programınızı çok beğeniyle seyrediyorum. Gerçekten işinizin ehli bir kişiliksiniz. Mutfakta ilkler sizin sayenizde gerçekleşmiştir. Herkes eminim sizin yemeklerinizi yaparken acaba tutar mı, olur mu endişesi yaşamıyor. Ayrıca mutfak önlükleri yine sizin sayenizde çok sevildi, çok beğenildi. Rica etsem bir takım bana gönderebilir misiniz? Teşekkür ederim.

  2. Reyhan KonuÅŸkan says:

    Sevgili Usta

    Türkiye’de bayanlara yemek yapma zevkini aşılayan ender kiÅŸilerden birisiniz. Sizi dinlemek oldukça zevkli pardon izlemek diyecektim.

    Ben çalışan bir bayan olarak programınızı çok nadir izliyorum. Ama sitenizden hepsine bakmak istiyorum.

    Yanlız yemek tariflerinin yanına tarih atarsanız daha iyi takip edebilirim.

    Elleriniz dert görmesin… HoÅŸcakalın.

  3. Buket says:

    Ä°yi programlar Oktay Bey,

    Programınızı büyük bir zevkle izliyoruz. Başarılarınızın devamını en içten dileklerimizle istiyoruz. Rica etsek bize yemek kitabınızı gönderir misiniz?
    Åžimdiden teÅŸekkürler…

  4. Zeynep says:

    Sevgili Oktay Bey,

    Programınızı her hafta içi hergün merakla ve büyük bir zevkle izliyorum ve hemen hemen bir çok yemek tariflerinizi not aldım yemek defterime ve şimdi sırayla hepsini tek tek yapıyorum arkadaşlarım ve sevdiklerim çok beğeniyorlar sizin yemeklerinizi. Özellikle eşim biraz damak tadına düşkündür de! Allah sizden razı olsun. Benim sizden bir ricam olacak Oktay Bey, sizin en son çıkarmış olduğunuz çay saati yemek kitabından istiyorum; size şimdiden çok teşekkürler Oktay Bey. Allaha emanet olun ve sağlıcakla kalın.

  5. Fatma Karacan says:

    Bir erkeğe yemek yemek yapmak ancak bu kadar yakışır. Maaşallah çok farklı ve çok maarifetlisiniz. Ellerinize sağlık, harikasınız.

  6. Merve says:

    Merhaba Oktay Usta, ben Merve, Mardinliyim ve 14 yaşındayım. Programınızı hergün izliyorum ve yaptığınız yemekleri çok beğeniyorum. Programınız çok güzel. Size iyi programlar.

  7. […] Oktay Usta’nın Yeni Sitesi Açıldı […]

  8. Safinaz Köse says:

    Merhaba Oktay Usta,

    İnanın o kadar başarılı ve seviyeli bir yemek programı ancak bu kadar olur. Size ve ekibinize teşekkürler. Hemen hergün programınızı kaçırmadan izliyorum. O kadar zevkli ve göze hitap ediyorsunuz. Ellerinize sağlık inanın ben de evde deniyorum. O bir kekiniz varya ona bayılıyorum. ALLAH ne verdiyse keki harika birşey, eğer ayıp olmazsa o mükemmel önlüklerinizden bir adet istiyorum. Şimdiden teşekkürler, ellerinize sağlık hoşçakalın!

  9. Hülya Öztürk says:

    Harikasın Oktay Usta,

    Hep ünlüleri almak zorunda mısın? Biraz da konuk olarak halktan alsan. Sonuçta seni seyreden halk. Ben cok isterim sizle yemek yapmayı. Tabii ki konuklarda iyi ama bizler mahrum kalıyoruz.

    Sizi hiç kaçırmadan seyrediyorum. Pastane poğçası yaparsan çok sevinirim. Bir de Oktay Usta sanatçılara verdiğin hediyeler çok; onlar zaten ünlü, hediyeye ihtiyaçları yok ki! O kadar muhtaç insanlar var ki, onlara verene kadar! Biraz fazla eleştirdim ama içimdekileri diyorum.

    Ben bugün sizin kitabınızı almak istedim de, bakıp dönuyorum alamıyorum. Bana göre hergün bir izleyiciye hediye edin. Belki birgün bana da denk gelir. Beni anlarsanız çok sevinirim.

    Bütün ekibi takdir ediyorum. Sizi çok seviyorum. Hoşçakalın.

  10. Pınar says:

    Sizin tariflerinizi internetten takip ediyorum. Hepsi birbirinden güzel, progrımınız da çok güzel onu da izliyorum. Ellerinize sağlık.
    Kitabınızı gönderebilirseniz sevinirim teşekkürler.

  11. Emin says:

    Annem senin yaptığın yemekleri çok seviyor ve de programını severek izliyor sayın Oktay Amca…

  12. Ezel says:

    Selam,

    Oktay Usta‘nın hünerli ellerinden güzel tariflere kavuÅŸtuk. Ä°yiki varsınız. Ellerinize saÄŸlık.

  13. Sevil says:

    Merhaba Oktay Usta,

    Çok güzel tariflerle mutfaklarımızı süslüyorsunuz. Ayrıca bütçemizi de düşündüğünüz için teÅŸekkürler. Sizin sıcak ve içten gülüşünüz içimizi ısıtıyor. Sizi çokkkkk seviyoruz…

  14. Yasemin says:

    Merhaba Oktay Usta,

    Tarifleriniz gerçekten çok güzel, programı çok güzel sunuyorsunuz. Annemle sizi beğeniyle izliyoruz. Bazılarını evde deniyorum daha yeni yemek yapmaya başladım sizden bir yemek kitabınızı dügün hediyesi olarak rica ediyorum.

  15. Sevda says:

    Oktay Ustacığım tarihleriyle beraber gelen konukları yazsana; yaptıkları yemekleri, söyledikleri ÅŸarkıları…

  16. Ali says:

    Oktay Usta ben de aşçı olarak çalışıyorum ve her zaman sizi takip ediyorum. Çok zorlandığım zaman yardım alıyorum. Bu iyiliÄŸinizi unutmak mümkün deÄŸil. TeÅŸekkürler, Allah yolunuzu açık tutsun…

  17. Esra Aşıcıoğlu says:

    Slm Oktay Usta,

    Ben Ankara’dan msj atıyorum. Allah izin verirse 3 ay sonra ben de sizler gibi Ä°stanbullu olacam. Ä°lk iÅŸim seni ziyaret etmek olacak, sana ve yaptığın yemeklere hayranım. Yolun açık olsun. GeçmiÅŸ yılbaşın kutlu olsun, ailenle daha nice yıllara…

  18. Esra Aşıcıoğlu says:

    Oktay Usta,

    Bir de lütfen bebekler için daha çok tarifler verin. Mesela çorba, benim 1,5 yaşındaki bebeğim çorbaları çok seviyor ben de zaman zaman zorlanıyorum; yardımcı olur musunuz lütfen.

  19. Buse says:

    Oktay Usta’nın yemeklerine hayranım. Hele bir de tatlı dili yok mu! Programı harika…

  20. Serpil Çakır says:

    Yaptığınız yemekleri zevkle deniyorum. Eşim ve kızım afiyetle yiyor. Teşekkürler ve başarılar.

  21. Züleyha says:

    Sevgili Oktay Usta,

    Öncelikle başarılarınızın devamını dilerim. Programınızı hayranlıkla takip ediyor ve çok beğeniyorum. Verdiğiniz tarifleri evimde deniyorum ve misafirlerim yaptığım çeşitleri çok beğendiğini söylüyorlar; bunu size borçluyum. Sizden bir şey isteyebilir miyim? Yeni çıkan yemek tarifi kitabınızı gönderirseniz çok sevinirim.

  22. Gönül says:

    Mrb. Oktay Usta yaptığınız herşeyi beğeniyoruz. Ama kilolardan dolayı yapmaktan korkuyoruz. Ama olsun izlemekte bizi mutlu ediyor. Sizi çok seviyoruz. Sizden imzalı bir kitabınızı rica ediyoruz. Çok msj. gönderdim ama çekilişe katılımadım. Saygılar.
    Adr: Çaldıran mah.6.cad.24.sok.
    Tekmen aprt.1/11
    Keçiöğren/Ankara

  23. Sevim says:

    Merhaba Oktay Usta,

    Yaptığınız bütün programları izliyorum, sayenizde çok güzel yemek ve pasta tariflerim oldu. Misafirlerim de yaptığım pasta ve tatlılara bayılıyorlar. Kızım ve ben sizi çok seviyoruz. Sizden imzalı kitabınızı rica ediyoruz eğer gönderirseniz çok mutlu oluruz. Adres:bahçeli evler mahallesi tephebaglar cad erikçi apt no 38 taksim 35 talas/KAYSERİ

  24. Deniz says:

    Sizi çok seviyorum.

  25. Mustafa says:

    Sevgili Oktay Bey,

    Sizin pastalarınız çok fazla güzel değil! Biraz daha çalışırsanız belki beğenirim. Ben de sizin gibi ünlüyüm; ismim Mustafa Yıldız Usta

  26. Åžaziye says:

    Oktay Usta siz beyeniyle izliyorum. Tariflerin çok güzel, başarılı bir ustasınız. Alçak gönüllü olmanız halktan biri gibi oluşunuz gerçekten taktir edilir. Allah uzun ömür versin ailene ve kızlarına bağışlasın sizden bi ricam var en son kitabınızı gönderirseniz çok sevinirim, teşekkürler.

  27. Cinare says:

    Oktay Usta,

    Sizin piÅŸirdiÄŸiniz yemekler tatlılar daha doÄŸrusu psirdÄŸniz her ÅŸey çok güzel. Programnzı kaçrmyorum. Azerbaycan‘da annemler de kaçırmıyolar. Yapdgnz pasta börek hepsini yapıyolar. Annem pasta yapıb satdğı için sizden de yeni tarifler öğrenyor. Sizi öok seviyoruz. Mutvagnza baylyorz.

  28. AyÅŸenur Ervan says:

    Yıllardir beğeniyle izliyorum, inanın şu ana kadar seyrettiğim tüm ustalardan yaptığı işe yarayan birtek sizsiniz. Ya evde elde olmayan malzemelerle tarif verirler ya da vay efendim likorlu pasta, romlu tavuk sosu ona benzer şeyler! Burası ne Paris ne de Amerika burası Türkiye! İnanin biz ev hanımlarına en güzel tarifleriyle hitap eden sizsiniz teşekkürler ustam. Mümkünse imzaniz olan yemek kitabinizi bana da gönderir misiniz?

    Adres: YeÅŸil Tepe Mah. Ziya Gökalp Cad. … Apt. Kat … Daire …

  29. Fatma says:

    Oktay Usta harikasın. Senin yaptığın tariflere bayılıyorum. Hepsini elimden geldiği kadar denemeye çalışıyorum, seni izliyoruz ve seviyoruz.

  30. Büşra says:

    Ne bunlar biz sizden bu haftanın tariflerini istiyoruz.

  31. malik says:

    sizin yemeğinizi ailecek çok beğeniyoruz oktay usta.sizi ve yemeklerinizi çok seviyoruz.

  32. emel says:

    günlük yaşantımızın en zor bölümü olan mutfak şimdi bizim vazgeçilmezlerimiz arasındadır. Mutfağımıza soframıza hoş gelidniz. Başarılarınızın devamını diliyoruz. Ve size son olarak bir soru sormak istiyorum şeker hastaları için bildiğiniz hamur işi ve yemek tarifleri istiyoruz.

  33. BÜŞRA says:

    Oktay Usta, bugün Kadir Çöpdemir’e tavÅŸan verdiÄŸinizi gördüm çok duygulandım ben 12 yaşındayım 6 yaşından beri köpek istiyorum ama bir türlü almıyorlar! Köpekler hakkında her bilgiyi biliyorum ama maalesef ne yapalım sizi annem va ben her gün sizi seyrediyoruz ve sizi çok seviyoruz…

  34. MELÄ°HA says:

    slm oktay usta ben istanbuldan meliha öncelikle sizi tebrik ediyorum çok güzel yemek tarifleri veriyorsun verdiğin yemek tariflerinin hepsini yazıyorum hepside çok güzel oluyor sizi çok seviyoruz siz de bu msn adresine cvp yazarsınız artık bu kızım özgenin msn adresi mutlaka atın

  35. *.*.*.* says:

    Tarifler süper ama… Ben okuldan 3’te geliyorum. Bu yüzden programı daha geç yapsanız olmaz mı?

  36. esma says:

    oktay usta ben senin yemek kitabını çok istiyorum

  37. yüksel says:

    ya yeni sitenizdeki tarifleri türkçe yapınız

  38. […] Ayrıca daha önce açılan oktayusta.org sitesini de ziyaret edebilirsiniz, bknz Oktay Usta’nın Yeni Sitesi Açıldı […]

  39. melik says:

    ya sitenizin gerçek adını merak ediyorum günlük yaptığınız yemekleri nrden bulabilirimmm sitenizin adını söyler misiniz her yere bakıyorum ama bulamıyorum(sitenizi verir misiniz:))

  40. bahar uygun says:

    merhaba oktay usta bir harikasınız her gün iki buçuk yaşındaki oğlumla sizi izliyorum.bir erkeğe yemek yapmak ancak bu kadar yakışır.tarifler muhteşem.evde yemekleri yine sizmi yapıyorsunuz.merak ediyorum.çok sempatiksiniz.sizi seviyoruz.

  41. zeynep says:

    oktay usta harikasınız sizi begenerek izliyorum ve tariflerinizi uyguluyorum

  42. figen says:

    merhaba oktay usta ben sizin pratik tatlilarınızı sürekli yapıyorum vede cok begeniyor lütfen benim e posta adresime yollarmisiniz teşekkürler

  43. gülçin says:

    yaşımın küçük olmasına karsın sizi beğeniyle izliyorum.sizden çok sey öğrendiğimi bilmenizi isterim. başarılarınızın devamını dilerim çok güzel bir proğrama imza attınız..TEBRİKLER..

  44. mehmet says:

    kıymetli oktay ustam sayenizde yemek yapmanın zevkine sayenizde ulaşıyoruz iyiki varsınız.ne olur türkçe kelimeler kurmaya çalışın çünkü çok izleniyorsunuz… daha hesaplı yemek yapmanız iyi olur herkes zengin deÄŸil.bol bol tereyaÄŸ kullanmanız gibi…..dostlar herzaman doÄŸru söyler…selamlar hepinize

  45. nazik says:

    harikasın…oktay ustam..seni seven ne çok varrrrrrrr…..

  46. nurten duman says:

    oktay ustam sizi izlemek büyük keyif…hemen hemen bütün tarifleri bilirim ama sizin kattığınız küçük ayrıntılar büyük lezzet katıyor.iyiÅŸallah sizi ekranda uzun zamanlar görürüz sizeyapılan eleÅŸtirileri kabül etmiyorum kendinize iyi bakın……

  47. tahir says:

    oktay ustam çok harikasın bn daha 13 yaşındayım. okuldan geldiğimde hemen sizin programınızı açıyom. seni çok seviyorum. yaptığın o yemeklerle beraber bnm adımı canlı yayında seni seviyorum dermisn dersen çok sevinirim

  48. Gülser kuşçular says:

    oktay usta sizin programınızı başladığı yıldan beri beğeni ile izliyorum mükemmelsiniz iki yemek kitabınız da var rica etsem en son çıkan pastalar ve börekler kitabını imzalayıp gönderirmisiniz başarılar dilerim inşallah daha uzun yıllar sizi izleriz

    adreim mevlana mah 869. sok nur sitesi A blok D-7
    gaziosmanpaÅŸa/istanbul

  49. dilek says:

    harikasın oktay usta ama sitene ulaşamıyoruz bugünkü tatlını çok beğenmiştim.08.04.2008
    lütfen oktay ustam bende kitap istiyorum

  50. sibel sarı says:

    oktay ustam tariflerinizi çok beyeniyorum hergün hiç kaçırmadan sizi izliyorum
    biçok şeyi sizden ögrendim çok tşk ederim başarılarınızın devamını dilerim sevgilerimle.