Teknobaz Rotating Header Image

[indir] Microsoft PowerToys for Windows XP: ClearType Tuner Kullanın

Microsoft_Powertoys_ClearType_Tuning.jpgWindows XP‘ nin ekran yazı tipi kenarlarını düzeltmek için iki yöntemi var. Standart ve ClearType.

Ulaşmak için Masaüstünü sağ tıklayın.

Özellikler\Görünüm\Efektler seçin.

Stardart seçeneğinin belirgin bir etkisi yok. Ancak ClearType seçeneği yazı kenarlarını belirgin bir şekilde düzeltiyor. Ama her monitörde aynı sonucu vermiyor. Özellikle LCD ekranlarda yazı kenarları düzeliyor fakat yazı bulanık bir etkide kazanıyor. Bu nedenle de LCD ekranda ClearType özelliğini kullanmak gözlerimiz için pek sağlıklı değil. LCD ekrana sahip kullanıcıların bu eklentiyi kullanarak yazıların soluk görünümünden de kurtulacağını söyleyebiliriz. XP ile gelen ClearType seçeneği tam anlamıyla CRT ekranlar için.

Microsoft PoweToys for Windows XP ClearType Tuner eklentisini kullanarak bu ayarları daha etkin bir şekilde yapabilirsiniz.

Kurulum gerçekleştiğinde Start Wizard seçin ve yazılarınızın nasıl görünmesini istiyorsanız metin kutucuklarını sırasıyla seçin. Daha sonra yeniden değişiklik yapmak istediğinizde Denetim Masası > ClearType Tuning girin. Sihirbaz kullanmadan el ile ayar yapmak için Advanced seçeneğini seçin.

Artık sizin de gözleriniz LCD ekrana bakarken yorulmasın…

[indir] Microsoft PowerToys for Windows XP – ClearType Tunersetup.exe (2.47 MB)

1 Yorum

  1. […] Ä°ndir [indir] Microsoft PowerToys for Windows XP: ClearType Tuner Kullanın […]