Teknobaz Rotating Header Image

Temmuz 2007 – Zirve 10

Temmuz 2007‘de yayınladığımız yazılar arasında en çok ilgi görenler:

  1. MEB: 2007 OKS Sınav Sonuç Bilgileri
  2. MEB 2007 OKS (Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı) sonuçlarını açıkladı ve internetten T.C Kimlik Numaranız ile sorgulayabilirsiniz:

  3. YSK: Seçim Videosunu İzleyin, Nasıl Oy Kullanılır Öğrenin
  4. YSK (Yüksek Seçim Kurulu) “oyların nasıl kullanılacağına” dair vatandaşlı bilgilendirici bir film hazırlamış. Bu film TRT’de yayınlanacakmış.

  5. Seçim 2007 – Oy Kullanma Kılavuzu
  6. Zaman grafikerleri seçim ile ilgili çok güzel bir animasyon hazırlamışlar: Seçim 2007 Oy Kullanma Kılavuzu. Animasyonda numaralara tıklayarak adım adım ne yapmanız gerektiğini görüyorsunuz.

  7. ÖSYM: 2007 ÖSS Sonuçlarını Öğrenin
  8. ÖSYM 2007 ÖSS sonuçlarını açıkladı. ÖSYM‘nin sitesinden T.C. Kimlik Numaranızı kullanarak sonuçları öğrenebilirsiniz:

  9. Google’ın Sahip OlduÄŸu 590 Alan (Domain) Ä°smini Öğrenin
  10. Pronet Advertesing‘den Neil Patel üşenmemiÅŸ araÅŸtırmış ve Google‘ın sahip olduÄŸu alan (domain) isimlerini listelemiÅŸ. Ä°lk etapta tam 520 alan ismini listelemiÅŸ daha sonra yorumcuların da desteÄŸiyle yeni isimler eklemiÅŸ; bir de Googlebizim daha önce duyurduÄŸumuz 25.Mayıs.2007 Tarihinde Hangi Alan Ä°sim Haklarını Aldı? – 7 alan ismini eklersek sonuç toplam 590 alan ismi.

  11. ÖSYM: 2007 KPSS/1 Soru ve Cevapları
  12. ÖSYM 30.Haziran.2007 ve 1.Temmuz.2007 tarihlerinde yapılan KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) soru ve cevaplarını yayınlamış: 2007 KPSS/1 Soruları ve Yanıtları. Her bir bölüm pdf dosyası olarak yayınlanmış.

  13. 2007 Yılı Hac Kesin Kaydınızı Yaptırın
  14. … Peki hacı adaylarının yapması gerekenler neler? Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı çok güzel bir web sayfası hazırlamış bunun için: Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı 2007 Hac Kaydı Sorgulama Ekranı. …

  15. Dünya Saatleri, Dünyada Yerel Saat Kaç Öğrenin
  16. … Dünyada yerel saatin kaç olduÄŸunu öğrenmenin daha kolay bir yolu daha varmış: Qlock. …

  17. Oyun Oynayarak Klavyede Yazı Yazma Hızınızı Arttırın
  18. Klavyeyi hızlı kullanamıyor musunuz? 10 parmak daktilo – klavye kursuna gittiniz ama sıkıldınız ya da kendinizi çok mu tembel hissediyorsunuz bu konuda. Bu iÅŸi oyun oynayarak yapmaya ne dersiniz! Klavye ile hızlı yazı yazma yeteneÄŸinizi artırmanıza yardım edecek birkaç oyun: …

  19. İngilizce Kısaltmaların Anlamını Öğrenin
  20. Ä°ngilizce blogları, forumları takip ediyor ve hatta e-posta yazışması yapıyorsanız deÄŸiÅŸik kısaltmalarla karşılaÅŸmışsınızdır. Biliyorsunuz şöyle bir kanı vardır: “Amerikalılar kısaltma kullanmayı seviyorlar“. Ä°ÅŸte bu kısaltmalardan bazıları ve anlamı: …

1 Yorum

  1. ismail savaÅŸ says:

    mrblar ben zıraat muhendısıyım bana bı konuda yardımcı olabılırsenız sevınırım! 2008 kpss klavuzundan bolum kodlaması yaparken;
    klavuzda benı ılgılendıren uc bolumde yazıyor!(hayvansal uretım bolumu,zooteknı bolumu ve zıraat muhendıslıgı) benım dıplomamda hayvansal uretım programı, zooteknı altprogramı yazıyor ama sonucta ben zıraat muhendısıyım ve zır. muh’nın kodunu yazmıstım. galıba hayvansal uretım’ın kodu yazmam gerekıyomus! Hangısını yazmam gerektıgını kesın olarak nasıl orenebılırım? Bugun osymyı aradım pek ılgılenmıyorlar dılekce gonder duzeltılır sınavdan sonra dıyorlar! Dılekcede ben hangısıyle degıstırılmesı gerektıgını nasıl oreneceÄŸim? Bu konuda bana bi fikir verebılırsenız yardımcı olabılırsenız gercekten sevınırım!