Teknobaz Rotating Header Image

Elektronik Hesap Makinası Kullanırken İşlem Sırasına Dikkat Edin

Hesap Makinası2+3×5 kaçtır ?

Bu iÅŸlemin sonucu için bazıları 25 diyebilir… Ancak bu iÅŸlemi doÄŸru çözmeniz için iÅŸlem öncelik sırasını bilmeniz sizi doÄŸru cevaba götürecektir… Ä°ÅŸlem sırası parentezler, (x) çarpma ve (/) bölme, (+) toplama ve () çıkarma ÅŸeklindedir. Öyleyse 2+3×5 iÅŸleminin doÄŸru sonucu da 17‘dir. Yani bu ÅŸekilde verilmemiÅŸ olsa bile 2+(3×5) iÅŸleminde çarpma iÅŸlemi önce yapılır.

Bu tür hesaplamaları yapmak için hesap makinası kullanıyoruz. Piyasada muhtelif bir çok hesap makinası var. Cep telefonumuz da bile hesap makinası var. EÄŸer hesap makinanızın iÅŸlem önceliÄŸinin olup olmadığını merak ediyorsanız; 2+3×5 iÅŸlemini yaptırınız eÄŸer sonuç 17 ise hesap makinanız iÅŸlem önceliÄŸini dikkate alıyor demektir. Fakat sonuç 25 ise hesap makinanız standart bir hesap makinasıdır ve iÅŸlem sırasını dikkate almıyor demektir. Böyle bir hesap makinasına sahipseniz birbiri ardı sıra iÅŸlemler yapmaktan kaçının! Çıkan sonuçlar yanlış olabilir!

Windows‘un kendisine ait hesap makinasında da deneyebilirsiniz. Standart hesap makinasında sonuç 25 iken. Görünüm menüsünden Bilimsel (Scientific) seçerseniz sonucun 17 çıktığını göreceksiniz.

[flickr] Tube Design – Retro Canon calculator 01

3 Yorum

  1. çiğdem says:

    off sinir oldum walla heeee 2008 hac sonuçları açıklandı diyorsunuz ne biçim hac sitesi bu yaff anamamdım

  2. intikam says:

    of sinir oldum

  3. […] Elektronik hesap Makinası Kullanırken Ä°ÅŸlem Sırasına Dikkat Edin […]