Teknobaz Rotating Header Image

Web Sitelerine Halay Çektirin

Ä°smail AltuntaÅŸ‘dan öğrendik, o da Ahmet Alp Balkan‘dan öğrenmiÅŸ. Bir Javascript kodu ile sitelere halay çektiriyoruz…

Google sitesini açın ve aÅŸağıdaki kodu URL adres satırına girin ve entera basın. Åžaşıracaksınız, Google çıldırdı. 😯

javascript:R=0; x1=.1; y1=.05; x2=.25; y2=.24; x3=1.6; y3=.24; x4=300; y4=200; x5=300; y5=200; DI= document.images; DIL=DI.length; function A(){for(i=0; i<DIL; i++){DIS=DI[ i ].style; DIS.position= ‘absolute’; DIS.left=Math.sin(R*x1+i*x2+x3)*x4+x5; DIS.top=Math.cos(R*y1+i*y2+y3)*y4+y5}R++}setInterval( ‘A()’,5 ); void(0)

Diğer web siteleri için de çalışıyor tabii; İsmail Altuntaş Dersimiz.com için denememizi tavsiye ediyor. Ben bir çok web sitesi için denedim ve çalıştı. Alexa için deneyelim. Ancak Teknobaz için çalışmıyor, bir iki resim yer değiştiriyor ama hareket yok! Zannedersem bloglar için çalışmıyor…

Alexa

Ä°yi eÄŸlenceler :P

[Güncelleme] 19.Temmuz.2007

5min‘den yigal_c bununla ilgili bir video hazırlamış. Videodan öğrendiÄŸimize göre Google Images‘de arama yaptığınız resimler için denerseniz müthiÅŸ oluyor; mesela iPhone için deneyin.

[İsmail Altuntaş] Resimler Çıldırdı
[Ahmet Alp Balkan]

3 Yorum

  1. blogunuz için de IE ‘de denerseniz çalışıyor. Ayrıca tek tırnak iÅŸaretleri heralde wordpress tarafından otomatik baÅŸka karaktelere çevriliyor.

    tüm kod içindeki ‘ ’ bu iki tip tırnağı notepad’e yapıştırıp tek tırnakla deÄŸiÅŸtirin, her sitede çalışacaktır.

    Firefox ta genelde çalışmıyor.

  2. @Ahmet Alp Balkan,

    Evet haklısın ‘ ‘ (tek tırnak) iÅŸaretleri WordPress’de yazı post edilince deÄŸiÅŸiyor ve yukarıdaki kodu kopyalayıp yapıştırınca çalışmıyor, ama NotePad’de deÄŸiÅŸtirince çalışıyor… Bu tavsiye için teÅŸekkürler.

    Teknobaz için IE’de çalıştığını bilmiyordum, halay çeken bir Teknobaz görmek gerçekten zevkliydi 🙂

  3. Ebru says:

    Ben yapıyorum ama olmuyor! Ben de o resimler gelmiyor! Bana birisi yardım edebilir mi ltf… 🙁