Teknobaz Rotating Header Image

Yöneticileriniz ile İlişkilerinizde Bu 5 Yolu İzleyin

Zaman Pazar‘dan Åžule Aydınlı Amerikan BNET sitesinin “Five Myths of Managing Up” yazısını derleyerek çok hoÅŸ bir konuya deÄŸinmiÅŸ: “Patrona yapılan beÅŸ yanlış!..

Patronlarınız, yöneticileriniz ile ilişkilerinizde şu beş hususu dikkat edin ve kazanan siz olun. Aman ha yanlış yapıp kariyerinize zarar vermeyin.

Efsane 1: Beş dakika bile geç gelseniz patronunuz işi gevşek tuttuğunuzu düşünecek.

PatronCep telefonundan elektronik posta bile atabildiğiniz günümüz telekomünikasyon çağında patronlar koltuğunuzu ısıtmanızdan çok verdikleri işi vaktinde bitirmenize önem verirler. Evde veya arabada yaptığınız ekstra çalışmalardan patronunuzu haberdar edin. Elektronik postalara anında cevap vererek bunu yapabilirsiniz.

Efsane 2: Kötü haber vermeden önce patronunuzun iyi bir havada olmasını istersiniz.

Cep telefonları ve elektronik posta sayesinde kelimeler her zamankinden de hızlı yayılıyor. Eğer patronunuza vakitlice haber vermezseniz başkası sizden önce meseleyi dile getirir ve siz baştan savılan insan konumuna düşersiniz. Kötü haberleri açarken, olaya nasıl çözüm getirmeye çalıştığınızdan bahsederek başlayın.

Efsane 3: Patronunuz, takımın moralini ve motivasyonunu yüksek tutmak yönündeki çalışmalarınızı takdir edecektir.

Eğer patronunuz sevilmiyorsa bu konuda sizin yapacağınız çok az şey vardır. Patronunuzun arkasından konuşmalar başladığında, diğerlerine katılmayın. Patronunuzun iyi yaptığı şeyleri ön plana alıp, konuşmalara katılın. İşyerindeki patronunuza casusluk yapan kişi (her işyerinde muhakkak bir tane casus vardır) patrona rapor verince, sizin iyi şeyler söylediğinizi yetiştirecektir.

Efsane 4: Eğer patronunuz takım üyeleriyle doğrudan konuşursa, sizin bu konuda sessiz kaldığınız herkesin kulağına gider.

Günümüzün büyük firmalarında, bilgi akışını kontrol etmeye çalışmak anlamsız. Altında çalışanlarınıza patronla yapacakları konuşmalar hakkında ipuçları verin.

Efsane 5: Sinirli anlarda söylediğiniz şeylerden dolayı daha sonra pişmanlık duyabilirsiniz.

Problemi oluşturan duygularınız değil, duygularınızı ifade etme şeklinizdir. Soğukkanlılığınızı kaybetmeyin. Sinirli olduğunuzda patronunuza patlamadan duygularınızı ifade edin. Şikâyet etmekten ziyade, değiştirmek istediğiniz şeyleri söyleyin ve patronun da yardımını isteyin.

[Zaman Pazar] Patrona yapılan beş yanlış!..
[BNET] Five Myths of Managing Up

Comments are closed.