Teknobaz Rotating Header Image

E-Posta Adresinizi İnternette Kullanırken Spamlarden Korunun

Ä°nternet etkileÅŸim demektir. Bu etkileÅŸimin en birinci yolu e-posta adresleridir. Web sitesi ya da blog sahibi iseniz okuyucularınızın sizlere ulaÅŸması için e-posta (e-mail) adresinizi yayınlamanız gerekmektedir. Genellikle de e-posta adresimizi ‘Hakkında‘ (About) ya da ‘Ä°letiÅŸim‘ (Contact) sayfalarında yayınlarız. Bu sayede okuyucularımızla etkileÅŸim içimde olmayı ümit ederiz.

Fakat e-posta adresimizi yayınlarken dikkatli olmalıyız çünkü bazı tarayıcı programlar ve robot yazılımlar otomatik olarak web sayfalarını tarayarak e-posta adresi arar ve buldukları e-posta adreslerine de bir çok spam mesaj gönderirler. Sizin masumca bloğunuzda ya da bir forumda verdiğiniz e-posta adresiniz yarın bir çok spam mesajla dolmuş olabilir.

İşte şu önerilerle forumlarda, yorum kısımlarında, bloğunuzda e-posta adresinizi kullanırken spamlarden korunabilirsiniz.

  • E-posta adresinizi abcd@xyz.com ÅŸeklinde vermek yerine abcd[at]xyz[dot]com ÅŸeklinde verin. Bu sayede ‘@‘ (güzel a) iÅŸaretine bakarak e-posta arayan robot programların e-posta adresinizi tespit etmesi zorlaÅŸacaktır.
  • Web sitenizde ya da bloÄŸunuzda e-posta adresinizi aÅŸağıdaki gibi resim olarak yayınlayın. Aynen şöyle
    Teknobaz ile iletiÅŸim kurmak için teknobaze-posta adresini kullanabilirsiniz.”

Benim tavsiyem e-posta adresinizi resim olarak kullanmanız yol…

E-postanız spamsiz kalsın, gününüz ÅŸen olsun 😉

6 Yorum

  1. Can says:

    Evet burada da resimli email imza’nızı oluÅŸturabilirsiniz.

  2. Can,

    Ben de böyle bir web sitesi görmüştüm ama hatırlayamamıştım. Bu güzel link için teşekkürler, tabii bu siteyi ayrı bir yazı konusu yapacağız. Teşekkürler.

  3. […] E-Posta adresinizi internette kullanırken spamlarden korumanının yollarından birisi de e-posta adresinizi resim olarak kullanmanızdır. Bu durumda bir resim editöründe e-posta resim dosyasını oluÅŸturmak bize düşüyordu; ama ben yapamam, olursa yakışıklı bir ÅŸey olsun diyorsanız bir iki site size bu imkanı veriyor. […]

  4. […] E-Posta Adresinizi Ä°nternette Kullanırken Spamlarden Korunun […]

  5. huseyin says:

    stei cok iyi

  6. huseyin says:

    teskur ederim cok menmunuim