Teknobaz Rotating Header Image

2007 Yılı Hac Kesin Kaydınızı Yaptırın

2007 Yılı Hac Kesin Kayıtları 5 – 20 Temmuz tarihleri arasında Hac ve Umre Müdürlükleri‘nde yapılacakmış.

Peki hacı adaylarının yapması gerekenler neler? Diyanet İşleri Başkanlığı çok güzel bir web sayfası hazırlamış bunun için: Diyanet İşleri Başkanlığı 2007 Hac Kaydı Sorgulama Ekranı.

Burada TC Kimlik Numaranızı kullanarak durumunuzu sorgulayabilirsiniz. Zannedersem size bir numara veriyor. Daha sonra ‘Ä°l Kayıt Aralıkları‘ndan her il için kayıt aralığını görebilirsiniz ve eÄŸer sorgulamadan öğrendiÄŸiniz numara bu numara aralıklarında ise kesin kayıt hakkı kazanmışsınız demektir.

Peki kesin kayıt hakkı kazananların yapması gerekenler neler?

Öncelikle kayıt yenilettiÄŸiniz veya ön kayıt yaptırdığınız Ä°l Müftülüğü’ne müracaat ederek Diyanet veya Acenta için ‘Kesin Kayıt Yaptırabilir’ belgesini almanız gerekiyormuÅŸ.

Tercihiniz Diyanet ise:

  • Ä°l hac bürolarından form dilekçeyi doldurunuz.
  • Tercih ettiÄŸiniz hac tipine (Normal, Müstakil, Otel) ait ücretin tamamını veya ilk taksidini il müftülüğünce açılmış olan ‘Hac Hesabına‘ yatırın ve sonra banka dekontu ile birlikte 5 – 20 Temmuz 2007 tarihleri arasında il müftlüğüne müracaat ederek kaydınızı yaptırınız.
  • Ve ayrıca arka fon rengi beyaz 4 adet vesikalık fotoÄŸrafınızı, en az 1.Mart.2008 tarihine kadar geçerlilik süresi ve 3 boÅŸ vize sayfası olan pasaportunuzu, nüfus cüzdanınızın önlü arkalı fotokopisini teslim ediniz.
  • EÄŸer bu bahsi geçen belgeleriniz tamam deÄŸilse bile kesin kayıt yapabilirsiniz.

Tercihiniz Acenta ise:

  • Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı ile sözleÅŸme imzalayarak ‘2007 Yılı Hac Kayıt Yetki Belgesi‘ alan acentelerdan birine 5 – 20 Temmuz tarihleri arasında kesin kayıt yaptırabilirsiniz.

Ve çok önemli NOT: Kayıt sırası geldiği halde süresi içerisine kesin kaydını yaptırmayananlar haklarını kayebetmiş olacaklarmış.
[flickr] ebuReyyan’s photos – Kabe-i Muazzama


2 Yorum

  1. gülşen terzi says:

    cewabınısı sabırsızlıkla beklıoruzzzz

  2. […] Daha önce 2007 Hac kayıtları ile ilgili bir yazıda bu sorunun cevabı var; bknz 2007 Yılı Hac Kesin Kaydınızı Yaptırın […]